Şimdi Ara

Android Box mı yoksa NMT mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
5.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sizce hangisi. (+) ve (-) ile düşünecek olursak hangisi daha mantıklı.

Bana Android Box daha mantıklı geliyor.

+ İnternet üzerinden film,dizi,müzik takip edebilme
    + İnternet üzerinden full içerik takip edebilme
    + Ofis dökümanlarına erişip çalışabilme
    + Görüntülü sohbet edebilme
    + Her formattaki video,ses ve altazıları takip edebilme
    + Bir firmware yerine daha stabil bir Os 'a sahip oluşu sebebiyle.

Bunun dışında;
    Torrent, Youtube, Face, Twitter vs. artık NMT cihazlar da da mevcut.

Birde bu noktada Hybrid cihazlar var.

Hem firmware ile NMT, hemde Android yada Unix türevleri kullananlar.

Mesela,

Egreat R6S
    Mele A200
    vs.

Peki sizce. Kullandığınız cihaza göre, keşke bunun yerine şuda olsaydı dedikleriniz. (+) ve (-) ile. Böylece hem yeni cihaz alacaklarada marka ve model bağımsız birer kullanıcı destekli yol göstermede sağlanmış olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etokaraduman -- 26 Eylül 2012; 12:49:23 >

• Bence android

Sebebleri çok fazla özelleştirme imkanı var.

Benim için başlıca önemli şeyler.

Torrent
    Sopcast
    Digiturk Play
    Mkv izlemek.Özelikle altyazı boyut,renk değiştirmek çok daha kolay ve hızlı.
    Sistem güncellemesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheNorth

Bence android

Sebebleri çok fazla özelleştirme imkanı var.

Benim için başlıca önemli şeyler.

Torrent
    Sopcast
    Digiturk Play
    Mkv izlemek.Özelikle altyazı boyut,renk değiştirmek çok daha kolay ve hızlı.
    Sistem güncellemesi.
    Evet bende katılıyorum. Kesinlikle Android. Peki Hybrid cihazlar için fikirleriniz neler ve helbette seçim. Hangi Android cihaz.

Sanırm bu konuda sadece Android çalışan ve giriş çıkış bağlantısı desteği, Türkçe içierik olarakta bakacak olursak sanırım Dark Android Box, Dark markası ve Akortek 'erağmen uza kara rakiplerinden önde gibi gözüküyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: etokaraduman

Evet bende katılıyorum. Kesinlikle Android. Peki Hybrid cihazlar için fikirleriniz neler ve helbette seçim. Hangi Android cihaz.

Sanırm bu konuda sadece Android çalışan ve giriş çıkış bağlantısı desteği, Türkçe içierik olarakta bakacak olursak sanırım Dark Android Box, Dark markası ve Akortek 'erağmen uza kara rakiplerinden önde gibi gözüküyor.

Valla bir cihazı gözüme kestirdim aslında

http://www.chinavasion.com/china/wholesale/Home_Audio_Video/HDD_Media_Players/Title_Android_4.0_TV_PC_Box_EZTV__HDD_Bay_WiFi_Media_Player/

Tam istediğim gibi bir cihaz.1 Gb ram ve 800 Mhz işlemciye sahip.Android 4,0,wifi ve en önemlisi içine 3.5 veya 2.5 Harddisk takılabiliyor.

Hybird bence çok gerekli değil.

Aslında aradığım cihaz üstteki cihaz özelliklerine sahip HD uydu recevier.Ama bulamadım maalesef..

• quote:

quote:

Valla bir cihazı gözüme kestirdim aslında

http://www.chinavasion.com/china/wholesale/Home_Audio_Video/HDD_Media_Players/Title_Android_4.0_TV_PC_Box_EZTV__HDD_Bay_WiFi_Media_Player/

Tam istediğim gibi bir cihaz.1 Gb ram ve 800 Mhz işlemciye sahip.Android 4,0,wifi ve en önemlisi içine 3.5 veya 2.5 Harddisk takılabiliyor.

Hybird bence çok gerekli değil.

Aslında aradığım cihaz üstteki cihaz özelliklerine sahip HD uydu recevier.Ama bulamadım maalesef..

Alıntıları Göster
    Evet buu cihaz fiyatı ile de fark yaratıyor. Gayaet güzel.

• quote:

Bugün siparişi verdim bakalım..Gelince detaylı bir inceleme yapacağım.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Android cihazlar için ses çıkışları, yazılım, kullanılan işlemci ve gpu ve bunlara olan destek daha önemli. Almayı planladığınız cihaz için forumlara faln bakının yabancı forumlarda kullanan varmı, yazılım olarak ne kadar destek görüyor, ne tür videolarda sorun çıkartıyor limitleri ne kadar diye. Bi de bilgi bulabilirseniz eğer ses sisteminiz varsa uyar mı uymaz mı bi sorun yaşar mı, ses ile ilgili sorun yaşayanlar var mı gibi şeylere bakın. Salt fiyat değerlendirme olarak en sona bakmanız gereken şey bence. Fiyat olarak ucuz bi HTPC'yi geçmeyecek seviyeye çıkması lazım. HTPC ile karşılaştırılabilir fiyata geldiği zaman, ister medya player ister android cihaz olsun, tek avantajlı yanları düşük elektrik tüketimi. Orda da konu PC yi nasıl underclock/undervolt edeceğinize güç kaynağınıza, veya mesela 20W fazla güç tüketimi sizi ne kadar rahatsız eder onu düşüneceksiniz. PC nin esnekliği mesela 20W fazla güç tüketimi için bana koymaz derseniz 300-350 tl ye bi HTPC toplama peşine düşmek daha mantıklı bence. Android cihazda belki 30 tane farklı markada hepsi için A9 var denir ama A9 temelli bi sürü işlemci var. Rockhip 3066 olan cihaz mediatekin eski işlemcili cihazlarından daha iyidir mesela. Yüksek bitrate için cihazdan cihaza farkedebiliyor bi de.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

Android cihazlar için ses çıkışları, yazılım, kullanılan işlemci ve gpu ve bunlara olan destek daha önemli. Almayı planladığınız cihaz için forumlara faln bakının yabancı forumlarda kullanan varmı, yazılım olarak ne kadar destek görüyor, ne tür videolarda sorun çıkartıyor limitleri ne kadar diye. Bi de bilgi bulabilirseniz eğer ses sisteminiz varsa uyar mı uymaz mı bi sorun yaşar mı, ses ile ilgili sorun yaşayanlar var mı gibi şeylere bakın. Salt fiyat değerlendirme olarak en sona bakmanız gereken şey bence. Fiyat olarak ucuz bi HTPC'yi geçmeyecek seviyeye çıkması lazım. HTPC ile karşılaştırılabilir fiyata geldiği zaman, ister medya player ister android cihaz olsun, tek avantajlı yanları düşük elektrik tüketimi. Orda da konu PC yi nasıl underclock/undervolt edeceğinize güç kaynağınıza, veya mesela 20W fazla güç tüketimi sizi ne kadar rahatsız eder onu düşüneceksiniz. PC nin esnekliği mesela 20W fazla güç tüketimi için bana koymaz derseniz 300-350 tl ye bi HTPC toplama peşine düşmek daha mantıklı bence. Android cihazda belki 30 tane farklı markada hepsi için A9 var denir ama A9 temelli bi sürü işlemci var. Rockhip 3066 olan cihaz mediatekin eski işlemcili cihazlarından daha iyidir mesela. Yüksek bitrate için cihazdan cihaza farkedebiliyor bi de.

Alıntıları Göster
    Şu an için bende MELE A2000 üzerinde inceleme yapıyorum. Alabilirim.
    http://www.aliexpress.com/item/Best-selling-Mele-A2000-TV-box/556600627.html

Ama birde aşağıdaki cihaz çok ilgimi çekti.
    http://www.aliexpress.com/item/DHL-Free-shipping-New-Full-hd-android-X7-media-player-1080p-hdmi-Support-3TB-SATA-HDD/584315837.html

Elbette dediklerinizde haklısınız. Bu tür cihazlar piyasada çok var. Malum markalar bile Çinde fason üretim yaptırıyor. Çindeki firmalarında çalışma mantığı, aynı ürünü daha sonra başkafirmalara bazen kasa değiştirerek, bazen renk değiştirerek daha ucuza satıyorlar.

Bugün nette gördüğünüz MK-802 tarzı cihazlar emin olun shenzende iyi adetli bir alımda birim fiyatı 10-12 usd civarını geçmiyordur.

Adamlar tanesi 2 Usd 'den Kingston ram satıyorlar DDR3-2 gb.

Varın siz düşünün..

• quote:

Şu an için bende MELE A2000 üzerinde inceleme yapıyorum. Alabilirim.
    http://www.aliexpress.com/item/Best-selling-Mele-A2000-TV-box/556600627.html

Ama birde aşağıdaki cihaz çok ilgimi çekti.
    http://www.aliexpress.com/item/DHL-Free-shipping-New-Full-hd-android-X7-media-player-1080p-hdmi-Support-3TB-SATA-HDD/584315837.html

Elbette dediklerinizde haklısınız. Bu tür cihazlar piyasada çok var. Malum markalar bile Çinde fason üretim yaptırıyor. Çindeki firmalarında çalışma mantığı, aynı ürünü daha sonra başkafirmalara bazen kasa değiştirerek, bazen renk değiştirerek daha ucuza satıyorlar.

Bugün nette gördüğünüz MK-802 tarzı cihazlar emin olun shenzende iyi adetli bir alımda birim fiyatı 10-12 usd civarını geçmiyordur.

Adamlar tanesi 2 Usd 'den Kingston ram satıyorlar DDR3-2 gb.

Varın siz düşünün..

Alıntıları Göster
    Az evvel bende en sonunda cesaretimi toplayarak sipariş verdim.

http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Mele-A2000-Android-4-0-Google-TV-Box-Mele-Fly-Mouse-F10-With-Allwinner/627069524.html

Mele A2000+ Mele F10 Fly Mouse. Kargo dahil 117 Usd.

Fiyatı uygun geldi. Özellikleride öyle. Üstelik Android ICS ile geliyor. Bakalım nasıl olcek. Kargo süresi sadece biraz uzun. 3 haftayı buluyor. Birde yolda bişi olmazsa ve gümrüğe takılmazsa ok.

• quote:

http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Mele-A2000-Android-4-0-Google-TV-Box-Mele-Fly-Mouse-F10-With-Allwinner/627069524.html

Fiyatı uygun geldi. Özellikleride öyle. Üstelik Android ICS ile geliyor. Bakalım nasıl olcek. Kargo süresi sadece biraz uzun. 3 haftayı buluyor. Birde yolda bişi olmazsa ve gümrüğe takılmazsa ok.

Hadi hayırlısı girdik macereya

Bu arada android üzerinde filmleri cover'ları ile birlikte gösteren bir program arıyordum buldum

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tools4movies.moviegallery&feature=more_from_developer#?t=W251bGwsMSwxLDEwMiwiY29tLnRvb2xzNG1vdmllcy5tb3ZpZWdhbGxlcnkiXQ..

Free sürümüde var.Ama cihaz gelince tam sürümünü satın alırım sanırım.

• quote:

quote:

Bu arada android üzerinde filmleri cover'ları ile birlikte gösteren bir program arıyordum buldum

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tools4movies.moviegallery&feature=more_from_developer#?t=W251bGwsMSwxLDEwMiwiY29tLnRvb2xzNG1vdmllcy5tb3ZpZWdhbGxlcnkiXQ..

Walla heyecanla bekliyorum ama kargo süresi 3 haftayı bulabiliyor. Biraz bekleyeceğiz.

Bunun dışında aslında merak ettiğim iki konu var.

İlki bu ürünleri inşallah iyi paketleme yapıyorlardır. Malum o yolda atıla zıplatıla gelecek ve paketleme iyi olmazsa buraya hurdası çıkmış olarak gelebilir.
    İkinci konu ise acaba gümrükte sorun oluyor mu ? Satıcıya belirttim tutar hakkında ama yinede şüphelerimde var.

• quote:

quote:

quote:

Walla heyecanla bekliyorum ama kargo süresi 3 haftayı bulabiliyor. Biraz bekleyeceğiz.

Bunun dışında aslında merak ettiğim iki konu var.

İlki bu ürünleri inşallah iyi paketleme yapıyorlardır. Malum o yolda atıla zıplatıla gelecek ve paketleme iyi olmazsa buraya hurdası çıkmış olarak gelebilir.
    İkinci konu ise acaba gümrükte sorun oluyor mu ? Satıcıya belirttim tutar hakkında ama yinede şüphelerimde var.

Alıntıları Göster
    Bende oyumu Android Box'dan taraf kullanıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: neverdays

Bende oyumu Android Box'dan taraf kullanıyorum

Alıntıları Göster
    Alacak olanlara satıcıyı tavsiye ederim arkadaşlar. Satıcı ile konuştum ve extra paketleme yaptı, üstelik kargoyuda hediye gösterip bedelini 50 usd girdi.
  • banada bir yardım lütfen bütçe 250-400 tl arası en önemlisi 1080p süper oynatmalı bir de android olursa tadından
    yenmez
  • quote:

Alacak olanlara satıcıyı tavsiye ederim arkadaşlar. Satıcı ile konuştum ve extra paketleme yaptı, üstelik kargoyuda hediye gösterip bedelini 50 usd girdi.

Selam

Ürünün akibeti ne durumda kargoya verildimi?
    Benim ürün stokta kalmamış bugün haber verecekler ona göre para iadesi isteyeceğim.Kötü oldu bu tarz bir ürün bulamadım hala..
  • quote:

quote:

Selam

Benim ürün stokta kalmamış bugün haber verecekler ona göre para iadesi isteyeceğim.Kötü oldu bu tarz bir ürün bulamadım hala..

Merhaba,

Benim ürün kargoda, biraz gecikmeli oldu ama gecikem sebebide Çinde resmi tatilmiş geçtiğimiz hafta. Bu sebeple postanede kapalıydı yollayamadı. ama şu an kargoda. Gönderici arkadaş tüm bilgileri bana iletti. Satıcı gerçekten tahin ettiğimden çok ilgili çıktı. Hergün mail atıyor bana kargo durumunuda bildiriyor. Tavsiye ederim.

Cihaz konusunda da herhangi bir pişanlığım yok. Süparişi verene kadar araştırdım farklı markaları, siparişi verdikten sonrada biraz daha modellere ve markalara baktım. Halen tavsiyem kesinlikle bu cihaz. En aızından benim için.

Senin cihazda aslında çok iyi gözüküyordu. Kötü olmuş walla. Düşünürsen tavisye ederim.

• quote:

quote:

quote:

Selam

Merhaba,

Benim ürün kargoda, biraz gecikmeli oldu ama gecikem sebebide Çinde resmi tatilmiş geçtiğimiz hafta. Bu sebeple postanede kapalıydı yollayamadı. ama şu an kargoda. Gönderici arkadaş tüm bilgileri bana iletti. Satıcı gerçekten tahin ettiğimden çok ilgili çıktı. Hergün mail atıyor bana kargo durumunuda bildiriyor. Tavsiye ederim.

Cihaz konusunda da herhangi bir pişanlığım yok. Süparişi verene kadar araştırdım farklı markaları, siparişi verdikten sonrada biraz daha modellere ve markalara baktım. Halen tavsiyem kesinlikle bu cihaz. En aızından benim için.

Senin cihazda aslında çok iyi gözüküyordu. Kötü olmuş walla. Düşünürsen tavisye ederim.

Merhaba

Cihaz stoklarda kalmamış 30 ekimde yeni stoklar gelecekmiş diye bilgi verdiler.Sipariş geçip ödeme yaptıktan 6 gün sonra böyle demeleri kızdırdı beni.İptal ettirdim siparişi
    paramı paypala iade ettiler..

Senin cihazda güzel ama ram konusunda sıkıntı yaratır gibime geliyor.
    Sanırım şunu alacağım
    http://www.aliexpress.com/item/MK802-Android-4-0-Mini-PC-HDMI-IPTV-HDD-Player-Smart-Android-Box-w-Allwinner-A10/569991231.html

3.5 bir Harddisk kutusu alıp HDD ile birlikte içine monte etmeyi düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheNorth -- 10 Ekim 2012; 9:36:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: turbobursa

banada bir yardım lütfen bütçe 250-400 tl arası en önemlisi 1080p süper oynatmalı bir de android olursa tadından
    yenmez

Hocam walla ben bu sipariş ettiğim Mele A2000 cihazı tavsiye ederim. Cihaaz çok iyi gözüküyor, özellik olarak, giriş çıkış bağlantı noktalarıda fazla fazla. Üstelik Android 4.1 ICS yüklü geliyor. Yani bir süre için en azından güncelleme yapmana gerek yok. Jelly Bean bizim baktığımız bu cihazların hiçbirisine sanırım daha uyarlanmadı zaten.

Bütçene gelince. Gayet yüksek bir bütçen var zaten. Ben Fly Mouse ile birlikte 215 TL gibi bir rakama sipariş ettim yanlış hatırlamıyorsam.

İstersen benim sipariş ettiğim satıcı ile görüşebilirsin. İyi birisi gibi.

Yada yanlış hatırlamıyorsam aynı ürünü asparuh kullanıcısı forumda satıyordu. Hem kargo süresini beklemen gerekmez ondan da alabilirsin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Selam

Merhaba,

Merhaba

Cihaz stoklarda kalmamış 30 ekimde yeni stoklar gelecekmiş diye bilgi verdiler.Sipariş geçip ödeme yaptıktan 6 gün sonra böyle demeleri kızdırdı beni.İptal ettirdim siparişi

Sanırım şunu alacağım
    http://www.aliexpress.com/item/MK802-Android-4-0-Mini-PC-HDMI-IPTV-HDD-Player-Smart-Android-Box-w-Allwinner-A10/569991231.html

Kötü olmuş, bu cihazda çok güzel. Aslında bu cihazı sahibinden.com ve gittigidiyorda da bulabilirsin. hem kargo bu kadar beklemen gerekmez. Ama fiyatlarını çok bilemiyorum fark ne kadar var. Ama bu cihazlardaki en büyük sorun giriş, çıkış bağlantıalrının azlığı, birde bizim şirketten bir arkadaş aldı. Çokta heyecanla aldı. Evde 3-4 gün denemiş ama hiç memnun kalmadı. Arayüz, hız, çok çok eksik geldiğini iletti. Allah 'tan satıcı iyi birisiydi iade etti karşı tarafta aldı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Selam

Merhaba,

Merhaba

Sanırım şunu alacağım

Bu arada, eğer illa Mk802 bakıyorsan Mk808 daha üst ve gerçek çift cpu cihaz diye biliyorum. Bir bak istersen. Bu MK serisinde çok fazla cihaz var çünkü. Hepside görünüşte birbirinin aynısı ama cpu modelleri farklı farklı.

http://www.aliexpress.com/item/New-Arrival-MK808-Android-4-1-Dual-Core-1-6GHz-1GB-8GB-HDMI-1080P-WIFI-3D/649424390.html

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.