çözüm bulabilirsem yardımcı olurum şuan için başka bir yöntem bilmiyorum.
efsane61E
kullanıcısına yanıt
ekran görüntüsü atabilirsen sorunun ne olduğunu söyleyebilirim
Tüm söylenenleri harfiyen defalarca yapmama rağmen 'hata,sunucu bulunamadı' hatası alıyorum bilgisi olandan ardım rıca edıyorum
kenan145300K
kullanıcısına yanıt
güvenlik programı veya güvenlik duvarın açık ise engelliyor olabilir bunun dışında yine sorunun devam ediyorsa farklı bir problem vardır birkaç ekran görüntüsü atmanı isteyebilirim.
Tesekkürler bağlantı kuruldu...
Kullanı adı ve şifreden kasıt ne? Pc nin kullanıcı adı ve şifresini yazıyorum bağlantı kurulamadı diyor. Antivirüs programımda devredışı.
Modemden wifi aracılığı ile laptop internete giriyor. Ayrıca modeme dreambox 500s uydu alıcımda bağlı. Cep telefonundan dreambox ın içini görüyorum fakat laptop için girdiğimde kullanıcı adı ve şifre soruyor. Bu kullanıcı adı ile şifre neyin şifresi acaba?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greenk -- 17 Haziran 2015; 15:05:22 >
greenk
kullanıcısına yanıt
kullanıcı adı ve şifre senin pc de kullandığın kullanıcı adın örneğin kullanıcı adın greenk şifren de 1234
es file explorer daki yere yazıyorsun sonra giriyorsun fakat bunu yaparken doğru paylaşıma açılmış klasöre girdiğinden emin ol
fakat adsız olarak işaretlemişsin girmesi lazım ağ ve paylaşım merkezine girip parola korumalı paylaşımı kapatman lazım bunun için.
yine sorun yaşamaya devam edersen haber ver yardımcı olayım.
bu arada ip adresini karalamışsın ya o bilgisayarın aldığı ip adresinin hiçbir önemi yok güvenlik için :) dış ip adresini hiçbir zaman verme dış ip adresin ile evindeki modemin içerisine girebilirler ve modem ayarlarını silebilir veya dns adresi girip seni sürekli reklam sayfalarına yönlendirebilirler. :)
teşekkürler...
Anlatım için teşekkürler hocam sorunsuz bir şekilde bağlandım. :)
Slm,
öncelikle paylaşım için teşekkürler,
konudaki adımları takip ederek "D" dürücüsünü paylaşıma açtım, es dosyadan gerekli ayarlamaları yaptım ve 1 yıldır telefonumdan "D" sürücüsündeki film ve müzik klasörüme erişim yapabiliyordum (mx player ile d sürücümdeki flimleri telefonumdan takılma olmadan seyredebiliyordum)
yaklaşık 1 aydır telefonumdan pc deki d sürücüsüne bağlanamıyorum, es doyadan bağlanmak istediğimde "Şifre Girin" uyarısı çıkıyor, daha önce benden şifre girmemi istemiyordu
pc açılış şifresi ve başka şifreler denedim fakat hiç biri işe yaramadı
pc de ve telefonda konudaki ayarların hiç birini değiştirmedim,
konu hakkında bilgisi olan var ise yardımlarını rica ederim, Teşekkürler
Not: Telefon: Samsung Note 4 , pc: windows 8.5 yüklü
oakenfold_
kullanıcısına yanıt
Merhaba gecikme için kusura bakma. Öncelikle virüs programı veya güvenlik duvarını kapatıp deneyebilirmisin? bazen modem pc nin kapalı olmasından dolayı aldığı ip adresi değişik verebilir (genelde pc ye aynı ip adresi verir) sonrasında paylaşımı açtığın klasör sürücü vs bunun üzerine sağ tıklayıp özelliklere girip daha sonra güvenlik bölümünde everyone grubuna tam kontrol yetkisi verdiğine emin olmalısın. bu şekilde girebilirsin. yine giremezsen yardımcı olurum.
emre350zE
kullanıcısına yanıt
Geç cevap sorun değil Hocam,
Teşekkürler
sorunu çözdüm ,
uydunet tarifem bitti , yeni tarfiye geçtim ve modem değişti (docsis 3.0 destekli modem verdiler - CBW-383ZN)
pc ye 64 bit windows 10 pro kurdum (64 bit win 8,5 pro kullanıyordum)
birde es dosya programını telden sildim , tekrar yükledim, sizin vermiş olduğunuz ayarları baştan yaptım, şu an sorunsuz şekilde D sürücünü telefondan kontrol edebiliyorum
yukarıdakilerden hangisi işe yaradı emin değilim , galiba es dosya yı silip tekrar yüklemem ile sorun çözüldü
Tekrardan teşekkürler konu ve ilgiliniz için
Saygılar
Bluepower
kullanıcısına yanıt
hocam paylaşım güzel çok sağol .. ama ben bağlanamadım yardım et . GİRİŞ BAŞARISIZ hatası alıyorum - SMB sunucusu ağ kapsamı dışıda - Güvenlik duvarı tarafından engellendi - SMB hizmeti kapaılı
bu uyarıları veriyor işletm sistemi WİN 10
caglar66
kullanıcısına yanıt
rica ederim. Güvenlik duvarı virüs programı vb gibi ağ korumasını kapatıp deneyebilirmisin. ayrıca paylaşım klasöründe özelliklerde güvenlik bölümünde everyone kullanıcısını da eklermisin.
caglar66
kullanıcısına yanıt
es file explorer'da ağ bölümünde bilgisayarınızın adını görüyorsanız. uzunca basılı tutun ek bir pencere açılıyor orada ip adresi hazır yazılı olması gerek işte o adresin sonuna "/" koyup bilgisayardaki paylaşıma açtığınız klasörün adını yazın. örneğin klasör ismi asd olsun "/asd" yazıp tamam deyin böylece şifre istemeyecek veya hata vermeyecek.
hocam dediğiniz gibi Everyone ayarlarından kaynaklanıyormuş sorunu çözdüm TEŞEKÜR EDERİM
değerli arkadaşım emre350z öncelikle sayende tableti bilgisayara bağlayıp bilgisayardaki içeriğe tabletten erişiyorum. ancak ben mi kaçırdımda görmedim bilmiyorum ama tam tersini yani tabletteki dosyaları bilgisayardan nasıl görebilirim.
ivirzivir35
kullanıcısına yanıt
işini gördüyse ne mutlu bana. telefonundaki içeriklere ise ftp ekteki resimlerden es file explorer da ağ bölümünden ftp servisini açıp daha sonra tarayıcdan giriş yaparak dosyalarını indirebilirsin. fakat yönetemezsin. telefondaki dosyalarını pc den yönetimi sağlayan alternatif olarak airdroid var fakat es file explorer gibi evrensel olarak yapmıyor. aynı zamanda es file explorer ile başka bir android telefonun depolamasına bluetooth üzerinden ulaşabilirsin. onuda sol menü sekmesinde ağ sekmesinden bluetooth bölümünden iki cihazı bir birine eşleyerek yapabilirsin.
Allah razı olsun hocam durmadan usb kablosu bağlamaktan veya airdroidin tripleriyle uğraşmaktan kurtardın beni
emre350zE
kullanıcısına yanıt
Kardeşim Ellah razı olsun.
Dediklerinin hepsini yaptım. Ben bütünüyle C yi paylaşıma açtım. Ama içinde ki kullancı dosyalarına tıklıyorum açmıyor. Kurulım klasörleri falan bunları açıyor. Neden acaba ?