Şimdi Ara

ANDROİD DVB UYDU ALICISI YURT DIŞI DESTEK BÖLÜMÜ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.101
Cevap
42
Favori
188.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir android sevdasıdır gidiyor. Allah sonumuzu hayır etsin.

200 dolar seviyelerine çıkmayı düşünenlere, Klon Dreambox 800HD "SE" V2 cihazı tavsiye ederim.

Bu v2 sürümlü cihaza ;

* HbbTV borowser

* Web browser özelliği eklenmiştir.

1 GB. flash bellek ve 512 MB. RAM vardır.

Tabi bu v2 sürümlü dreambox'ta internet özelliklerinin android cihazlar kadar hızlı çalışacağını sanmıyorum. Ancak istikrarlı ve kararlı kullanım için yine de dreambox tercih edilmelidir.

Ayrıca dream'de HbbTV özelliği( MHEG 5 ) sadece dreambox'ta vardır.

Yine ayrıca, dreambox'la android cihazların görüntü kalitesini kıyaslamaya bile gerek görmüyorum.

Tabi bu yazdıklarım, 200 dolar seviyesinden alış veriş yapmayı düşünenler içindir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sah!n

Şu linki buldum işimize yararmıTvheadend
  • munib kullanıcısına yanıt
    Yok hayır yaramaz. Taki bunu önceki mesajlarında paylaşmıştı zaten. Bizim kernel lazım sadece ona göre compile etmek için.

Bu arada dlna ve miracast çalışıyor mu diye kontrol ettim ve çalıştığını gördüm. Tam olarak kurcalayamadım ama cep telefonumdaki videoyu wifi üzerinden cihazla tv'de oynatabildim. Pratik bir şeye benziyor. Tablet veya telefona sahip kullanıcılar deneyebilir.
    Telefona flipps diye bir uygulama yükledim. Box'a da bubleupnp kurdum yada airplay/dlna receiver da olur. Tabi markette çeşitli uygulamalar var kafanıza göre deneyebilirsiniz.

Düzenleme: Skifta adlı yazılımı kurun telefonunuza ve box ile eşleyin tüm medya arşivinizi kablosuz olarak tv'den seyredebilirsiniz. Harika bir şey. Hatta pc üzerinden de aynı işlemli yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sah!n -- 24 Mart 2014; 0:34:08 >
  • quote:

Ilk izlenim olarak android performansı açısından daha önce kullandığım Himedia Q5'den çok daha hızlı onu bir kere söylemeliyim. Yüksek ihtimal işlemciden kaynaklı çünkü q5 tek çekirdek a9 kullanırken (m3tü sanırım) bu cihaz çift çekirdek amlogic mx serisi işlemci kullanıyor. Ramleri aynıydı.

Merhaba..
    acaba senin eskiden kullandığın alet bu aşağıdakinden miydi ? bunu tavsiye etmiyormusun ?

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-uydu-ekipmanlari-android-smart-uydu-alici-sifir-full-kutu-hemen-teslim-143362311/detay/

• arkadaşlar alternatif bir dvb yazılımı kurmayı başaran varmı, örneğin next in kullanmış olduğu dvb yazılımı olabilir.
  • mikailornek kullanıcısına yanıt
    xbmc nin stbox u4 var onu alın
    yada atalanta g4 var şifre kırabiliyor.
    85 dolara aldığımız bu cihazlar gerçekten çoğu cihazdan iyi iki üç defa yazılım yükseltilmiş
    ama dvb yazılımında bi kaç eksiği ve ufak tefek iyleştirmeler yapmaları lazım.
    mesela biss key programını atıp çalıştırıyorum. karşıma gelen arayüzde düzenleme yapılmıyor. yeni biss key giremiyorum.
    ntvspor trthd tv8 maç yayınında şifreye giriyor onuda halledebilseydik çok güzel olurdu.
    androidde program düzenleme olsaydı kendim çatpat eklemeler düzenlemeler yapardım ama çok uğraş gerektiriyor.
    hazır bilen varsa bize yardımcı olsaydı iyi olurdu
    Ama umudum yok bizim box cihazları artık yazılım yükseltmeyebilirler
  • cceviz kullanıcısına yanıt
    Yok hayır bu değil. Benim kullandığım sadece media player olan, içinde dahili uydu alıcısı olmayan himedia'nın q5 versiyonuydu.
  • peki bu cihazların DVB uygulamasının timeshift, EPG, programı video olarak kaydetme gibi özellikleri varmı acaba?
    Evet var.
  • quote:

Evet var.

o zaman verdim siparişimi.

vermiş olduğunuz bilgi ve cevaplardan ötürü çok teşekkürler. şimdi sabırla bekleme zamanı :)
    Hayırlısı olsun güle güle kullanın. Pişman olacağınızı hiç sanmıyorum keza sırf media player özellikleri için bile gayet tercih edilebilir bir cihaz aldınız. Hele bir de ufacık optik çıkışı bile olmayan android stickler bile ülkemizde 200 lira civarındayken.

Merak ettiniz diye ve merak edenler vardır diye 1 dakikalık ufak bir rec kaydını da youtube a ekledim.

Epg de şöyle bir şey ;

ANDROİD DVB UYDU ALICISI YURT DIŞI DESTEK BÖLÜMÜ

Timeshift'i de video kaydı yapmaya biraz üşendim bir ara yaparım onu da

Bizim emektarda bir de ufak bi Digiturk Dilediğin Yerde uygulamasından kesit atayım. Uzun değil zaten videonun sonundaki sesten de anlarsınız mesaj geldi telefona kesmek zorunda kaldım Bağlantı hızım 3 mbit.

• trt1 HD nin kaydı ve görüntüleri gayet tatmin edici görünüyor. evime merkezi bir medya sunucusu(nas server) kurmayı düşünüyorum. resimlerimi, müziklerimi, filmlerimi istediğim zaman telefondan istediğim zaman tabletten, pc den ve bu cihaz sayesinde de istediğim zaman tv den görüntüleyebileceğim. oyun ve internet özellikleri de ekstrası oluyor. heyecanlandım bak şimdi.
  • Kanallar pc de bu proğramlada düzenleniyor
    http://sourceforge.net/projects/sqlitebrowser/
  • quote:

Orijinalden alıntı: arafataras

xbmc nin stbox u4 var onu alın
    yada atalanta g4 var şifre kırabiliyor.
    85 dolara aldığımız bu cihazlar gerçekten çoğu cihazdan iyi iki üç defa yazılım yükseltilmiş
    ama dvb yazılımında bi kaç eksiği ve ufak tefek iyleştirmeler yapmaları lazım.
    mesela biss key programını atıp çalıştırıyorum. karşıma gelen arayüzde düzenleme yapılmıyor. yeni biss key giremiyorum.
    ntvspor trthd tv8 maç yayınında şifreye giriyor onuda halledebilseydik çok güzel olurdu.
    androidde program düzenleme olsaydı kendim çatpat eklemeler düzenlemeler yapardım ama çok uğraş gerektiriyor.
    hazır bilen varsa bize yardımcı olsaydı iyi olurdu
    Ama umudum yok bizim box cihazları artık yazılım yükseltmeyebilirler

atlantanin yada next cihazlarinda kullandigi biss cozucu programlari yukleseniz belki biss sorunun hallede bilirsiniz calisma sansi vardir bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anladiğim kadarıyla bisskey programını yüklemek yetmiyor onu dvb programına tanıtmak lazım yani ek bi programı olması lazım dvbtest yada tvservice gibi bu yan programlar dvb programı ile çalışıyor.
    Ben bir sürü biss key programı denedim çalıştı ama bi türlü şifre kıramadı bunun için profesyonel bi çalışma lazım yani biss keyi dvb ye port etmek gerek. bide işin driver bölümü var bisskeyi tuneride tanıtmak lazım
    Programların az çok çalışma mantığı biliyorum tvdroidde taki computable iişlemini biliyor bize yardım edebilir.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arafataras -- 25 Mart 2014; 20:22:35 >
  • Dx.com'a siparişi vereli 2 hafta olmasına rağmen halen gelmedi.
    Kargoya verildiği yazıyor. Takip numarasıyla kargoyu takip etmeye çalışıyorum ama henüz PTT'de kargo görünmüyor.
    Gerçi biss key olayı hevesimi kırdı. Çünkü en çok yaptığım şey TRT ve İdman tv'de maç seyretmek. android vs. benim için hiç önemli değil.
    Şimdilik sadece medya oynatıcı özelliklerini kullanacağım.
    Yalnız bu konuda hiçbir yoruma rastlayamadım. 3D performansı nasıl acaba?
  • Arkadşlar 18 şubat yazılımını yükledim aama uydu kanallarını taratığımda hiç bi kanal bulmuyor eski yazılımda hepsini full buluyordu.
    Sizde eski firimware varsa upload ederseniz sevinirim.
    Cihazın yazılım sitesine baktım ama hepsi yeni 18 şubat yaılımı var.yardımınızı bekliyorum.
    Cihazın içini açtım tuner bölümü tertemiz, ne bi ezilme nede sıcaktan erime var.
    Çanağın şebeke kalitesini %90 yükselttim ama nafile disecq falan hepsini yeniledim yine olmadı. Bandı 9750-10600 yine olmadı ve diğer ayarları denedim olmadı şahin kardeşin verdiği kanal yedeği ile değiştirdim yine olmadı atladığım bi şey varsa beni bilgilendirin. Eski uydu alıcısı ile denedim kanallar full çekiyor.
    Sadece tek bi şey kaldı eski yazılımı yüklemek,tahmin ediyorum ki yeni yazılım tuneri görmüyor driver sorunlu olabilir. Yardımınızı bekliyorum.?

• @arafataras Bende de 18 şubat yazılımı var en son çıkan ve çok kolay şekilde kanalları hemen bulmuştum. Yazılımla alakalı değil bir yeri atlıyoruz yüksek ihtimalle. Şunu yüklemiştim :
    pan.baidu.com
    页面不存在
    http://pan.baidu.com/s/1mg6tFOs

Turksat kısmının ayarları bu şekilde mi?

@alpceren Takip numarasının sisteme düşmesi biraz zaman alıyor ama normalde 1 hafta civarında görünmesi lazım. 17track'den takip ettiniz mi? Bir de bu cihazın en güzel yanı multimedia olanakları aslında. Eğer sadece düz uydu alıcısı özelliklerini yoğun olarak kullanacaksanız 70-80 liraya biss çözen alıcıları tercih etmeniz yararınıza olabilirdi. Gerçi bizim cihazlar hala çözebiliyor mu çözemiyor mu onu bile tam bilmiyoruz ben de takip etmiyorum iptv ve digiturk uygulamaları varken açıkçası. Multimedia özelliklerinden de şüpheniz olmasın uydudaki 3d test kanalını da sorunsuz oynatıyor, 3d filmlerde veya uygulamalarda da sorun olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: arafataras

Arkadşlar 18 şubat yazılımını yükledim aama uydu kanallarını taratığımda hiç bi kanal bulmuyor eski yazılımda hepsini full buluyordu.
    Sizde eski firimware varsa upload ederseniz sevinirim.
    Cihazın yazılım sitesine baktım ama hepsi yeni 18 şubat yaılımı var.yardımınızı bekliyorum.
    Cihazın içini açtım tuner bölümü tertemiz, ne bi ezilme nede sıcaktan erime var.
    Çanağın şebeke kalitesini %90 yükselttim ama nafile disecq falan hepsini yeniledim yine olmadı. Bandı 9750-10600 yine olmadı ve diğer ayarları denedim olmadı şahin kardeşin verdiği kanal yedeği ile değiştirdim yine olmadı atladığım bi şey varsa beni bilgilendirin. Eski uydu alıcısı ile denedim kanallar full çekiyor.
    Sadece tek bi şey kaldı eski yazılımı yüklemek,tahmin ediyorum ki yeni yazılım tuneri görmüyor driver sorunlu olabilir. Yardımınızı bekliyorum.?

zaten cihazın bir tane yazılımı var kör tarama yap bide
    eğer merkezi anten varsa türksat disecq 1 yap yoksa none yap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi munib -- 28 Mart 2014; 18:56:21 >

• Zaten asıl alış amacım Multimedia özellikleri içindi. Çünkü tv.nin uydusundan ve medya oynatıcısından memmun olmadığım için arayış içindeydim. Her iki özelliği bir arada bulunduran bu cihazı görünce hemen almaya karar verdim.
    Şu anda Sunny at14100 var. Uydu İhtiyacımı rahat karşılıyor. Umarım bu cihazın görüntü kalitesi 14100'den daha güzeldir.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.