Şimdi Ara

ANDROİD İşletim Sistemine Sahip 2. PDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet resmi olarak duyurulan Kogan Agoranın ilk videosu piyasaya düştü.

http://www.youtube.com/watch?v=f-aFh8yEf_g

Alıntı...

"Avustralyalı üretici Kogan tarafından yeni yılın ikinci ayı gibi piyasaya sürülmesi hedeflenen cep telefonu, Agora ismini taşıyor. Kogan Agora, Google'ın Android işletim sistemini kullanıyor ve tam bir Q klavyeye sahip durumda. Bu klavye doğrudan ürünün üzerinde, önceki Android G1 gibi kayan bir klavye düşünmeyin. 320x240 piksellik bir ekrana sahip olan Agora, Bluetooth 2.0 EDR desteği, radyo ve microSD bellek yuvası sunuyor. Agora Pro isimli modelde ise GPS, kablosuz ağ desteği ve 2 megapiksellik bir kamera olacak.

Fiyatı Ne Kadar?
    Android işletim sistemli ikinci telefon olacak Kogan Agora, herhangi bir SIM kilidi olmadan sözleşmesiz olarak satılacak ve fiyat olarak da 225 dolar seviyesinde bir ücret karşılığında kendsine sahip olunabilecek. Agora Pro ise 295 dolarlık bi fiyat seviyesine sahip olacak. Ürünün dünya çapında, 29 Ocak 2009'dan itibaren satışa sunulması bekleniyor."

ANDROİD İşletim Sistemine Sahip 2. PDA

Benim şahsi kanaatim 2008'in İphone ve Wİndows Mobile yılı olmasının aksine 2009 Androidin olacak, tabi her ne kadar ayrıntıları netleşmesede birde Palm Nova var işin içinde, Palm Novayı görmeden birşey söylemek zor ama anşlaşılan o ki Android işletim sistemine sahip cihazların sayısı artacağa benziyor. Birde biz buna açık kaynak kodunuda eklersek büyük bir avantaj olarak görüyorum. Özellikle Google ın program geliştirme aracını piyasaya sürmesi sonucu üzerinde çalışacak programların kısa sürede artacağını düşünüyorum bu durumda Android için bir artı.

Palm Novanın sanırım en büyük artısı ise; eğer haberler yalan değilse HTC tarafından cihazlarının üretilececeği bilgisi tıpkı Palm Pro gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turguaz -- 9 Ocak 2009; 21:57:46 >

• android telefonlarda ekran pdalardaki gibi mi yoksa iphone daki gibi ?
    eger iphone daki ekran böylesi geliştirilebilir bir işletim sistemi ile birleşirse ve arkadında htc gibi bir pda üstadı olursa . ordada ne ihone kalır nede wm. android için pda alma kararımı askıya aldım
  • bende android için pda alma kararımı askıya aldım yoksa samsung i780 alacaktım ,şimdi beklemedeyim.umarum bu htc g1 android kısa bir zaman sonra türkiyeye garantili gelir.garantizi 890 tl ye satılıyor .
  • quote:

Orjinalden alıntı: drmurathan

android telefonlarda ekran pdalardaki gibi mi yoksa iphone daki gibi ?
    eger iphone daki ekran böylesi geliştirilebilir bir işletim sistemi ile birleşirse ve arkadında htc gibi bir pda üstadı olursa . ordada ne ihone kalır nede wm. android için pda alma kararımı askıya aldım

iphone gibi. yani kapasitif. (ama patenti apple'da olduğu için multitouch yok)
  • Aslında Android işletim sistemi için beklemek biraz yanlış çünkü daha piyasadaki 2. telefonu, Android sistemli cihazlar 2009 da artacak gibi görünsede üzerinde çalışan program sayısının artması ve farklı cihazların çıkması zaman alır, işin başka bi yönü ise yeni çıkan ürünlerin Türkiyeye resmi yollarla gelmesi 6 ila 12 ay civarında (tabi hiç gelmeme olasılığıda var) bunları göz önünde bulundurmak gerek.
  • çok büyüyecek bence android.çok yaygınlaşacak.google ın her ürününe destek veriyor olması (olması gereken) cihazın kullanıcı sayısını arttıracak bence.
  • Windows Mobile 6.5'ten hiç umudum yok da, Microsoft wm7'yi adam akıllı tasarlamazsa, gene ferrari'ye remörk bağlamış gibi kullanacaksak, artık window mobile'ın devri kapanabilir. Şu an internet explorer kullananların sayısı nasıl azaldıysa aynı şekilde azalabilir. Aslında almamak lazım adam akıllı bir işletim sistemi yapılana kadar. Wm 6 sanki wm 5.1 gibi bi şey, bunca yıldır aldıkları yola bak!!! Şimdi en başta iphone ile apple ın pazara girmesiyle google gibi bir markanın desteklediği bir işletim sistemiyle ve palm'ın basit bilgisayar dilleriyle program geliştirilmeye uygun işletim sisteminin de pazara girmesiyle kendilerine bir çeki düzen vermeyi düşünebilirler, düşünmezlerse de kendileri kaybeder...

• quote:

Orjinalden alıntı: onurkillinc

Windows Mobile 6.5'ten hiç umudum yok da, Microsoft wm7'yi adam akıllı tasarlamazsa, gene ferrari'ye remörk bağlamış gibi kullanacaksak, artık window mobile'ın devri kapanabilir. Şu an internet explorer kullananların sayısı nasıl azaldıysa aynı şekilde azalabilir. Aslında almamak lazım adam akıllı bir işletim sistemi yapılana kadar. Wm 6 sanki wm 5.1 gibi bi şey, bunca yıldır aldıkları yola bak!!! Şimdi en başta iphone ile apple ın pazara girmesiyle google gibi bir markanın desteklediği bir işletim sistemiyle ve palm'ın basit bilgisayar dilleriyle program geliştirilmeye uygun işletim sisteminin de pazara girmesiyle kendilerine bir çeki düzen vermeyi düşünebilirler, düşünmezlerse de kendileri kaybeder...

Haklısın onlarda bunun farkında zaten ve nette gezen bazı haberlere göre Windows un CES 2009 da yeni bir mobil sistemden bahsedeciği yazılıp çizildi. Windows yetkilileri yeni sistemin doğru olduğunu ancak daha netleşmediğini belirtmişti. Hatta nette ZunePhone olarak geçen bu yeni sistemin Apple ın İphone karşılık Windows un karşı hamlesi olarak görüldü. Çünkü Windows ta biliyorki İphone, Android ve Palmin WebOS gibi gelişmiş kullanım özellikerine sahip ve tamamen kullanıcı odaklı cihazlarla Windows Mobile gibi bir sistemin başa çıkması mümkün değil. Windows mobile her türlü donanıma sahip çeşit çeşit cihazları var ama performans yönünden çok zayıf kalıyorlar. Buda insanlara teknoloji için teknoloji yapıldığını gösteriyor halbuki teknoloji hayatı kolaylaştırmak içindir daha da zora sokmak için değil.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.