Şimdi Ara

Android Nougat yavaş ilerliyor: Kullanım oranı %13.5

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Android Nougat yavaş ilerliyor: Kullanım oranı %13.5

Android'in bir sonraki sürümü olan Android O veya Android 8.0'ın yayınlanmasına az bir süre kaldı. Ancak Google'ın mobil işletim sistemi iOS'un aksine parçalanma sorunuyla boğuşmaya devam ediyor. Android Developer blog sayfası, 8 Ağustos tarihi itibarıyla Android Nougat 7.0 ve 7.1 işletim sisteminin tüm aktif Android cihazların yüzde 13.5'inde bulunduğunu açıkladı. Yani son resmi sürüm büyük bir yavaşlıkla yayılmaya devam ediyor.

Ayrıca Bkz.Ryzen Threadripper test edildi, hız aşırtıldı: Nefes kesen sonuçlar!
    Android Marshmallow 6.0'ın ise yüzde 32.3'lük payla tüm Android işletim sistemli cihazlardaki hakimiyetini sürdürmeye devam ettiğini görüyoruz. Hemen arkasından ise yüzde 29.2'lik kullanım oranına sahip Android Lollipop geliyor. İkiye bölünmüş Android Nougat kullanıcılarının yüzde 12.3'lük kısmında 7.0 sürümü, yüzde 1.2'lik bölümünde ise 7.1 sürümü mevcut.

OpenGL ES 3.1 kullanımı% 16.8'e yükseldi

Android Nougat'ın kullanım oranı geçen ayki rakamlara göre yüzde 2 oranında artış göstermiş durumda. Marshmallow sürümünde de geçen aydan bu yana yüzde 0.5'lik küçük bir artış söz konusu. Verilerin 8 Ağustos'ta sona eren 7 günlük bir dönemde Google Play Store'u ziyaret eden tüm cihazlardan toplandığını belirtelim.

Öte yandan Google tarafından Android işletim sistemi için sunulan yeni istatistikler, OpenGL ES sürüm dağılımlarını da ortaya koydu. OpenGL ES 3.1 kullanımı yüzde 16.5'ten 16.8'e yükselirken, OpenGL ES 2.0 kullanımı yüzde 38.4'ten 37.6'ya düşmüş durumda. OpenGL ES 3.0 sürümü ise cihazların yüzde 45.6'sında kullanılıyor.

• Planlı eskitmeden korkuyor insanlar olur tabi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • verdiler de kurmadık mı...

• 1000 lira bandında olan telefonlara güncelleme veren yok ki.halbuki en kötü telefon bile artık 8 çekirdekli 2 gb ramli.google kendi işletim sistemini telefon üreticilerinin insafına bırakırsa olacağı bu.bir uygulama yap,uygulama baksın telefon yeterli güçte,kullanıcı isterse stok ve üst versiyon androide geçsin.yoksa sen işletim sistemini istediğin kadar yenile,kullanıcılar hala eski sürümü kullanıyorsa ancak yerinde sayarsın

• Guhong01 kullanıcısına yanıt
    Yok be hocam bütün firmalar aynı lacivert s4 e 5 vermişlerdi eski telefonum, telefonun 4 sürümündeki hızdan ve akıcılığından eser kalmamıştı. Şimdi A7 var 7 sürümünde tabi, eskisi gibi değil neyse ki.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kitkat ve önceki sürümlere uygulama desteğinin kesilmesi yakındır. İnsana zorla yeni cihaz aldıracaklar.
  • Böyle gelmiş böyle gidecek bu oranlara rağmen bir grup güncellemenin ne önemi var diyecek eee böyle kullanıcılara böyle işletim sistemi. Yıl olmuş 2017 hala aynı muhabbet. Önüne gelenin Android telefon üretebildiği bu dünyada bu oranlar artmaz. Kaldı ki neredeyse 4000 TL verip aldığınız Android cihaz 2 Google güncellemesi alıyor buna rezillik denir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ___Lawyer___ -- 10 Ağustos 2017; 0:46:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ROMlarla idare ediyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ___Lawyer___

Böyle gelmiş böyle gidecek bu oranlara rağmen bir grup güncellemenin ne önemi var diyecek eee böyle kullanıcılara böyle işletim sistemi. Yıl olmuş 2017 hala aynı muhabbet. Önüne gelenin Android telefon üretebildiği bu dünyada bu oranlar artmaz. Kaldı ki neredeyse 4000 TL verip aldığınız Android ciha 2 Google güncellemesi alıyor buna rezillik denir.

+1

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google daha kendi telefonlarına destek veremiyor Apple iphone 5s e hala güncelleme verirken google geçen yıl Nexus 5 e destek vermeyi bıraktı, 7.1.1 romu kurdum akıcı şekilde kullanıyorum donanım desteklemesine rağmen yazılım vermiyor adamlar. Kim ne derse desin Apple dan başka cihazın arkasında duran telefon üreticisi yok.

• ASUS ZENFONE 2'ye gelsin artık 7.1 neden güncelleme vermiyor bu firmalar. "Sattım kurtuldum" havasında milyar dolarlık markalar ayıptır ayıp.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eeltorm -- 9 Ağustos 2017; 23:41:27 >
  • Android sürüm güncellemesinin mantığı nedir? Öncelikle bu sorunun cevabını bulalım hep beraber.
  • Guhong01 kullanıcısına yanıt
    Google şerefli olabilir belki ama sonuç olarak güncellemeyi cihazlara veren Google değil. Samsung, LG, Huawei, Lenovo vs. hepsi güncelleme kozunu cihaz eskitme amaçlı kullanıyor. Yoksa Galaxy S4 gibi cihazlar saf Android Nougat'ı çok hızlı ve akıcı bir şekilde çalıştıracak güce sahip ama realite potansiyelden çok farklı.

• blackcat67 kullanıcısına yanıt
    Xp- Vista - w7 - W8 - W8.1 - w10

• Apple - metal : Android - vulkan

Uygulama ve gpu kalitesinin yükselmesi için güncellemeler yapılmalı . tüm menü- ikonları değiştirmeye gerek yok.

S4- note3-S5 veya LG G2 - G3 bile Android N /7.1 verilse bu rakamlar yükselir !!!

• Kullandigim cihaz SM Note 3. Cihazim su anda piyasada ki cogu cihazin yaptigi islemi yerine getirmekte.

Buna ek olarak ulkemizde ki guncel telefon fiyatlari baz alinirsa benim bu telefonu degistirmeye gucum yetmiyor ha keza yetse bile elimde ki cihaz cogu isimi goruyor.

Bu yuzden de hâlâ Android 5.0 lollipop surumunu kullanmaktayim.

Eskitme guncellemesi yerine adam akilli bir ust surumu verseler gerekli sicramayi gorurler ama kapitalizm buna izin vermez.

• Google bunu çözmediği sürece bu böyle gider.

• quote:

Orijinalden alıntı: nForcer

Kitkat ve önceki sürümlere uygulama desteğinin kesilmesi yakındır. İnsana zorla yeni cihaz aldıracaklar.

Her ne kadar çoğu uygulama çalışmasa da play servisleri 2.3.3te bile hala çalışıyor. 4.1 ve üstü cihazlar neredeyse tüm uygulamaları destekliyor, bence 4.0-4.4 arasının uygulama desteğinin kesilmesine en az 2 sene var. Özellikle 4.1 ve 4.2nin desteğine bakarsak 4.4ün destek süresi en az 4 sene devam eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi açmayın-bağıran-karı -- 10 Ağustos 2017; 2:20:6 >
  • pcde oem üreticilerinin yeni os'a driver çıkarmaması gibi birşey bu.
    yenisini al diyorlar kibarca.

• 2015 model sony'me (z5) 7.0 geleli 5-6 ay oldu. 7.1 de dağıtıma başlamış bekliyorum bakalım.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.