Şimdi Ara

Android Olmayan Media Player Kullanıcıları Başlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu forumda beni afaroz edenler çıakcaktır ancak, istemiyorum arkadaş, andoridli media plaery istmeiyorum

Zaten evde smart TV var, benim media playerdan tek beklentim adam gibi video oynatsın, ses geçişi versin o kadar. Samsung TV'nin playerı şakır şakır sorunsuz oynatırken, media playerım dosya seçmesine, bir dosyada takılıp, diğer diski görmemezlik etmesin.

Bugüne kadar;

WD TV HD Live,
    WD TV Hub,
    Asus oPlay Air HPR3 kullandım.

Hepsi de andoridsizdi ve çok da memnudum, ama haklı olarak artık cihazların donanımları yeni nesil dosyalara yetmemeye başladı.

Sizden tek dilerğim bu başlık altında, android işletim sistemine sahip olmayan playerları inceleyelim, yeni nesillerden hangileri alını araştırıp karar verelim

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the wade -- 12 Kasım 2014; 10:09:19 >

• Aslında bu başlıktan kendi adıma memnun oldum. Ben hala araştırıyorum. Bana gigabit ethernetli, mükemmel görüntü veren, menülü blu-ray iso açan,hd sesi bitstream eden bir cihaz lazım. Bunları yapan uygun fiyata blu-ray player falan bulamadım. O yüzden büyük ihtimalle himedia q5 quad almayı düşünüyorum. Şu realtek çipli cihazlar da forumda incelensin karar vereceğim. Açıkçası bana bir iki öneri gelirse çok sevinirim. Kolay gelsin.
  • -spawn- kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de şu an aynı arayış içerisindeyim, ancak sancak bilgisayar ile konuştum Q5 getirmeyeceklerini, Q3 ile Q10'un ise ay sonunda geleceğini belirttiler.

Senin arayışına ek olarak 1A çıkışlı USB 3.0 port + DTS transpassing ve opsiyonel olarak da HDMI 2.0 de olursa tadından yenmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the wade

Hocam ben de şu an aynı arayış içerisindeyim, ancak sancak bilgisayar ile konuştum Q5 getirmeyeceklerini, Q3 ile Q10'un ise ay sonunda geleceğini belirttiler.

Senin arayışına ek olarak 1A çıkışlı USB 3.0 port + DTS transpassing ve opsiyonel olarak da HDMI 2.0 de olursa tadından yenmez.

Android bunları destekliyor mu peki?

Bizimkiler büyük ekranda facebook üzerinden okey oynamak istiyor. Malum tv de flash player yok.

Önerebileceğiniz bir cihaz var mıdır? O kadar çok işlemci ve cihaz var ki kafam karıştı.

İnternette çok rahat gezinsin yeter. Ethernet ile bağlayacağım, kablosuz klavye ve farem var onunla kullanacağım.

• quote:

Sizden tek dilerğim bu başlık altında, android işletim sistemine sahip olmayan playerları inceleyelim, yeni nesillerden hangileri alını araştırıp karar verelim

Düşüncen güzel ama başlık yanlış olmuş...Amaca uygun olarak başlığı düzeltirseniz daha fazla ilgi çekecektir.
  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    Siz anlamadınız galiba?

Bizim zaten androidli playere ihtiyacımız yok, bu belirttiğiniz öellikleri andorid cihazlar yapar.
  • Şöyle bir cihaz buldum,

Geekbuying Realtek ile anlaşma yapmış ve 68$ dan satıyor, Realtek 1195 chip kullanıyor, USB 3.0 çıkışı var,

http://www.geekbuying.com/item/M-195-Realtek-RTD1195-1-5GHz-Dual-Core-Android-4-4-Mini-TV-Box-HDMI-HDD-Player-1G-8G-WIFI-H-265-DLNA-Mircast-Bluetooth---Black-333627.html

CPU: Realtek RTD1195 ARM Cortex A7
    GPU: Dual core mali 400, support 4K H.265 decode
    1G RAM + 8G EMMC,Support Bluetooth
    Powered by Android 4.4 kitkat
    HDMI in + HDMI out
    LAN : 10/100M/1000M Ethernet, build in WIFI and external antenna for stable internet receiving
    Can play original BD disk, Support BDMV navigation
    Support Frame Packaging 3D, 2D movie convert to 3D image
    Support USB 3.0 Host
    Support BD ISO playback
    Miracast and Intel Wireless Display
    XBMC Perfect support 4K working
    Support 5.1 pass through

• quote:

Şöyle bir cihaz buldum,

Geekbuying Realtek ile anlaşma yapmış ve 68$ dan satıyor, Realtek 1195 chip kullanıyor, USB 3.0 çıkışı var,

http://www.geekbuying.com/item/M-195-Realtek-RTD1195-1-5GHz-Dual-Core-Android-4-4-Mini-TV-Box-HDMI-HDD-Player-1G-8G-WIFI-H-265-DLNA-Mircast-Bluetooth---Black-333627.html

CPU: Realtek RTD1195 ARM Cortex A7
    GPU: Dual core mali 400, support 4K H.265 decode
    1G RAM + 8G EMMC,Support Bluetooth
    Powered by Android 4.4 kitkat
    HDMI in + HDMI out
    LAN : 10/100M/1000M Ethernet, build in WIFI and external antenna for stable internet receiving
    Can play original BD disk, Support BDMV navigation
    Support Frame Packaging 3D, 2D movie convert to 3D image
    Support USB 3.0 Host
    Support BD ISO playback
    Miracast and Intel Wireless Display
    XBMC Perfect support 4K working
    Support 5.1 pass through

Üstat avsforum da bu cihazı incelediler. Benim anladığım kadarıyla da hiç beğenmediler.

Link:
    http://www.avsforum.com/forum/39-networking-media-servers-content-streaming/1748122-m-195-realtek-1195-android-media-player.htm

O zaman artık gözü karartıp ya q5 ya da eweat'ten birini seçmek gerekiyor.

Adam gibi donanımsal olarak sağlam bir görüntü-ses işleyici bulamaycağız sanırım androidsiz.
  • quote:

O zaman artık gözü karartıp ya q5 ya da eweat'ten birini seçmek gerekiyor.

Adam gibi donanımsal olarak sağlam bir görüntü-ses işleyici bulamaycağız sanırım androidsiz.

Şu da var. eweat de aynı çipseti kullanıyor. Aslında aynı sitede başka bir başlıkta onu da adamın biri sakın alma diye yazmıştı. Vidonbox diye bir cihaza yönlendirmişti ama bence de sanırım himedia q5 quad iyi gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -spawn- -- 12 Kasım 2014; 14:29:11 >
    Hocam RTD 1195 1 GB cihazlar çıkmışken, bu donanım zayıf bence.
  • the wade kullanıcısına yanıt
    Avforumsdaki brajesh adındaki arkadaş bayıla bayıla anlatıyor valla. Fiyat/performans olarak mükemmel olacağını düşünüyorum. Çünkü gerçekten oldukça ucuz. Sanırım şimdi fiyatı yükseltmişler ama bir ara 49 dolara satıyorlarmış:))

http://www.avsforum.com/forum/39-networking-media-servers-content-streaming/1732650-vidon-box-49-android-xbmc-box-w-hd-audio-maybe-3d.html

Üstat 2 eweat alallım da kurtulalım bu çileden. Bir de airmail yaptıralım gelsin haftaya. Baksınlar kutusuna görsünler 80 dolar ibaresini geçirsinler gümrükten bir an önce ulaşsın elimize. Yarıldım artık 2-3 aydır media player araştırmaktan. Valla kafayı yiyip gidip oppo felan almaktan korkuyorum artık. Kendimi zor tutuyorum. Daha doğrusu eşimin korkusu tutuyor:))) Evde BD-isolar BDMWler felan izlenmeyi bekliyor.

Ben bu akşam avforumsdaki arkadaşın aldığı çinli satıcıya bi mesaj atacağım. Bakalım üzerine fiyat yazabiliyor mu bir de kaç günde gönderiyor? Farklı kargolar kaç para. İstersen alırız birlikte. Gümrüğe takılırsa şans. Yapacak bir şey yok:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -spawn- -- 13 Kasım 2014; 16:53:40 >

Hocam pardon bu mesajını kaçırmışım, mobilden bağlanınca bazen oluyor böyle.

Benim dediğim cihazın avs'deki yorumlarını incelerken sadece XBMC ile DTS sesleri aktardığını gördüm.

eweat'e böyle bir problem var mı acaba, yoksa donanımla dts'yi çözebiliyor mu onu araştırdın mı?

Benim AVR'ye DTS'yi passthrough yapmam lazım, eğer onu yapıyorsa alalım cihazı.
  • quote:

Hocam pardon bu mesajını kaçırmışım, mobilden bağlanınca bazen oluyor böyle.

Benim dediğim cihazın avs'deki yorumlarını incelerken sadece XBMC ile DTS sesleri aktardığını gördüm.

eweat'e böyle bir problem var mı acaba, yoksa donanımla dts'yi çözebiliyor mu onu araştırdın mı?

Benim AVR'ye DTS'yi passthrough yapmam lazım, eğer onu yapıyorsa alalım cihazı.

Üstat bendeki duurm da aynı. Derdim görüntü güzel olsun ağdan film oynatsın bir de avr'ye bitstream yapsın. Eweat XBMC de sorunlu ama kendi oynatıcılarıyla mükemmelmiş. Şimdilik bilgisayarı kullanıyorum. Ama bağlaması sökmesi sıkıntı oluyor:)) Seko92'yi bekliyourm şimdilik.
    Valla ben alacağım hocam sıkıldım artık.

Egreat R6S'i sattım, Samsung televizyonda surround çıkış vermiyor, böyle idare etmek istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -spawn-

Avforumsdaki brajesh adındaki arkadaş bayıla bayıla anlatıyor valla. Fiyat/performans olarak mükemmel olacağını düşünüyorum. Çünkü gerçekten oldukça ucuz. Sanırım şimdi fiyatı yükseltmişler ama bir ara 49 dolara satıyorlarmış:))

http://www.avsforum.com/forum/39-networking-media-servers-content-streaming/1732650-vidon-box-49-android-xbmc-box-w-hd-audio-maybe-3d.html

Üstat 2 eweat alallım da kurtulalım bu çileden. Bir de airmail yaptıralım gelsin haftaya. Baksınlar kutusuna görsünler 80 dolar ibaresini geçirsinler gümrükten bir an önce ulaşsın elimize. Yarıldım artık 2-3 aydır media player araştırmaktan. Valla kafayı yiyip gidip oppo felan almaktan korkuyorum artık. Kendimi zor tutuyorum. Daha doğrusu eşimin korkusu tutuyor:))) Evde BD-isolar BDMWler felan izlenmeyi bekliyor.

Ben bu akşam avforumsdaki arkadaşın aldığı çinli satıcıya bi mesaj atacağım. Bakalım üzerine fiyat yazabiliyor mu bir de kaç günde gönderiyor? Farklı kargolar kaç para. İstersen alırız birlikte. Gümrüğe takılırsa şans. Yapacak bir şey yok:)

Amacınız internetten indirdiğiniz 30-40gblık bluraylar ise Oppo uygun bir tercih olmayacaktır, öyle bir hata yapmayın derim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• cemo62 kullanıcısına yanıt
    Üstat bilgi için teşekkür ederim. Açıkçası oppo gibi pahalı cihazlar en son tercihim. Ama yine de sebebini açıklarsanız çok sevinirim. Bir de şunu sorayım acaba bu pahalı blu-ray oynatıcılarda gigabit ethernet var mıdır? Çünkü filmleri kablolu bağlantı kurarak nasdan oynatıyorum. Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: -spawn-

Üstat bilgi için teşekkür ederim. Açıkçası oppo gibi pahalı cihazlar en son tercihim. Ama yine de sebebini açıklarsanız çok sevinirim. Bir de şunu sorayım acaba bu pahalı blu-ray oynatıcılarda gigabit ethernet var mıdır? Çünkü filmleri kablolu bağlantı kurarak nasdan oynatıyorum. Teşekkürler.

Nas olayını bilmiyorum ama oppo bahsettiğim tarzda film oynatırken bazen cinevia koruması getirip filmi kesiyormuş ayrıca media playerlara göre bir iki handikapı daha varmış birkaç kaynakta okumuştum linki bulursam yollarım oppo ya sahip olup da dune popcorn vb alan arkadaşlar var demek ki eksik yaptıgı bir şeyler var ha şu da var benim fikrim katılmayan da olur bir bluray player a ben 3-4 bin tl vermem şurası doğru opponun malzeme kalitesi çok iyi görüntüsü kalitesi olarak orta kalite bir bluray player a göre eğer söz konusu kaynak bluray ise bir fark olmadığını belirten birkaç kaynak okudum doğru mu bilmiyorum o yüzden emin olmadan paranızı çöpe atmayın derim

• cemo62 kullanıcısına yanıt
    Sağol üstat. Şimdillik pc kullanıyorum oynatma işinde. Blu-Ray için de ps3 var. Muhtemelen görüntü kalitesi yüksek bir android player alacağım. Teşekkür ederim.
  • the wade kullanıcısına yanıt
    Almadan bana haber et dostum. Airmail ucuz gönderen bir satıcı bulalım. Öyle alalım. Benim gördüğüm satıcaların hepsi 1 hafta içinde teslim edecek kargo ücretleri için 100-150 dolar arası fiyat yazmışlar.

Bu arkadaşı buldum ama araştıramadım. DHL kargo'ya 7 gün için 40 dolar yazmış

http://www.aliexpress.com/item/Eweat-EW902-Android4-4-Realtek-RTD1195-HD-3D-Media-Player-1G-8G-HDMI-IN-HDMI-OUT/32218175904.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -spawn- -- 18 Kasım 2014; 17:52:29 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.