Şimdi Ara

Android Oreo, Wi-Fi aktif olsa bile mobil veriyi tüketiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Android Oreo, Wi-Fi aktif olsa bile mobil veriyi tüketiyor

Google'ın kısa süre önce duyurduğu Android Oreo, Wi-Fi bağlantısı aktif olsa bile mobil veri paketinin kullanılmasına neden olan bir hatayla birlikte geliyor. Bu durum yeni nesil işletim sistemiyle çalışan cihazların mobil veri paketlerinin hızla tükenmesine yol açmış durumda.

Reddit'teki kullanıcılara göre sorun "mobil veri her zaman aktif" olarak adlandırılan ve Google'ın Android Oreo'nun final sürümünü yayınladığında devre dışı bırakmayı unuttuğu bir ayardan kaynaklanıyor. Beta sürümler test amaçlı olarak bu özellik etkin şekilde gelmişti ancak işletim sistemi tamamlandığında kapalı olarak değiştirilmesi gerekiyordu.

Ayrıca Bkz.Huawei, Kirin 970 ile iPhone 8'i gölgede bırakacağına inanıyor
    Wi-Fi ağına bağlanırken mobil veriyi tamamen devre dışı bırakan kullanıcılar olsa da şimdilik sorunu kalıcı olarak çözmenin tek yolu bu seçeneği kapatmaktan geçiyor.

Google bir düzeltme hazırlıyor

Hatayı bildirmek için Google'ın destek birimine ulaşan bir kullanıcı, sorunu çözecek bir düzeltmenin yolda olduğu cevabını almış. Konu hakkında çok fazla detay olmasa da yamanın kısa süre içerisinde yayınlanması bekleniyor.

Sevindirici olan şey Android Oreo'nun henüz tüm cihazlara ulaşmaması nedeniyle durumdan etkilenen akıllı telefon sayısının çok az olması. Bunun yanında düzeltme yayınlanana kadar "mobil veri her zaman aktif" özelliğini devre dışı bırakarak mobil internet paketinizin bu durumdan zarar görmemesini sağlayabilirsiniz.

• Olsun özgür platform değil mi? Tüketmekte de özgür

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Catology

Olsun özgür platform değil mi? Tüketmekte de özgür

Evet google in bu hatası yüzünden Hemen 6000 tl ye iphone 8 almalıyım. Tişikkirler ippli..

• Evet özgür. İstersen çok basit bir şekilde kapatabiliyorsun. Benim 10GB mobil verim var diyorsan da açık bırakıp hızın keyfini sürersin.

• uçak modunu açın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resmi gorunce negro yiyesim geldi

• 25 gb aylık paketim çoğu zaman evdeki Wifi yi kullanmıyorum işkence gibi geliyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mobil veri ayarlarından username, password'ü falan bilerek yanlış girerseniz bağlanamaz zaten. geçici çözüm arayan pratik insanlar yapmıştır diye tahmin ediyorum.

• google veri sızdırmaya devam ediyor desenize şuna !

• ios'ta yillardir bu şekilde

• Sorun yok, benim LG G4 hala android 7 almadı, 8 hayal :)

• Pazarın çoğuna yayılana kadar bir sürü açık ve hata kapatılmış oluyor zaten :D

• quote:

Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka

quote:

Orijinalden alıntı: tahir40

Sorun yok, benim LG G4 hala android 7 almadı, 8 hayal :)

https://download.lineageos.org/h811

https://download.lineageos.org/h815

Cihazının sürümü uyuyorsa yükle hacım.

LG'yi ne bekliyon sen.

Zaten G4 alarak kumarın büyüğünü oynamışsın.

LG kendi güncelleme verirse güncellerim, riske boşuna girmem. Zaten güncelleme gelince de direk yüklemem, forumdan bakarım cömaatin yorumlarına :) Sıkıntı var mı diye. Şu an telefonun bi sorunu yok, hızlı sıkıntısız çalışıyor, memnunum kaşınmayayım boşuna

• Arama devi nedir yav. Hiç şık bir tanımlama olmamış.

• Yapma gııgle,bak Elmacılar gelmiş. :D

• quote:

quote:

quote:

quote:

LG'yi ne bekliyon sen.

LG kendi güncelleme verirse güncellerim, riske boşuna girmem. Zaten güncelleme gelince de direk yüklemem, forumdan bakarım cömaatin yorumlarına :) Sıkıntı var mı diye. Şu an telefonun bi sorunu yok, hızlı sıkıntısız çalışıyor, memnunum kaşınmayayım boşuna

Lineage OS kullandım ben emin ol güvenilir.

Ama dediğim gibi 2 versiyon için dağıtım hazırlanmış.

Sendeki bu versiyonlardan biriyse sıkıntı yok.

Ama senin yüklemen için önce öğrenmen lazım belli ki.

LG o telefona güncelleme vermez. Boşuna ümitlenme.

Öncelikle LG eşek öldükten sonra da olsa android 7 verir zira g4 güncelleme listesinde, hatta OTGye düşmemiş olsa da LG'nin ürettiği android 7 yazılımı yakın zamanda LG tarafından yayınlandı. Bi heveslenme durumum da yok, zira telefonda bi sıkıntım yok. Abuk subuk sürümler yüklememin de ne avantajı olacak? LG'nin kumanda programı bile yeter.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

LG'yi ne bekliyon sen.

Lineage OS kullandım ben emin ol güvenilir.

Ama dediğim gibi 2 versiyon için dağıtım hazırlanmış.

Sendeki bu versiyonlardan biriyse sıkıntı yok.

Ama senin yüklemen için önce öğrenmen lazım belli ki.

LG o telefona güncelleme vermez. Boşuna ümitlenme.

Öncelikle LG eşek öldükten sonra da olsa android 7 verir zira g4 güncelleme listesinde, hatta OTGye düşmemiş olsa da LG'nin ürettiği android 7 yazılımı yakın zamanda LG tarafından yayınlandı. Bi heveslenme durumum da yok, zira telefonda bi sıkıntım yok. Abuk subuk sürümler yüklememin de ne avantajı olacak? LG'nin kumanda programı bile yeter.

Bilmiyor ki LG'nin koyduğu sensörü her programla yönetebileceğini!

Tamam elci süper elci uçuyor elci malının arkasında!

Kronik sorunları aldığı güncelleme sayısını aştı G4'ün.

Yazmayayım diyorum çoluk çocukla uğraşma diyorum olmuyor, öncelikle benim neyi bilip bilmediğimi anlamaktan acizsin. Üyelik tarihime bakarsan seninki gibi 2017 değil bilakis muhtemelen senin doğum tarihinden eski olduğunu görürsün. Sen kısa pantolonla gezerken HTC HD2'ye dual rom yüklemiş adamım. Senin bırak LG G4 kumanda yazılımını ki senin romunla gelmez, bahsettiğin romu LG G4 ile kullandığına dahi inanmıyorum. Piyasada onlarca rom var, kimi çeşitli donanımlarla sorun çıkarır kimi bazı sensörleri tanımaz, velhasıl gidip bir sorun yaşadığında telefonun üreticisi dandik bi Çin firması değilse güncelleme ile düzeltir. Bu romlarda adamın zaten bi kazancı yok, fazla umursamaz.
    Özetle defaatle söylediğim ama anlayamadığın üzere telefondan bi şikayetim yok, açıkçası gelecek güncelleme ile ilgili pek bi beklentim de yok zira ben bu telefonu 750 liraya refurbished olarak aldım ve 4000 liraya telefon alan arkadaşımın telefonunda ne infrared sensör ve hemen her türlü marka tv/uyduyu tanıyan LG yazılımı var, pili iyi gidiyor ve bitince şarj etmek yerine çat diye kapağı açıp yedek pil takıyorum, fotoğraf kalitesini zaten bilen bilir. 10 numara memnunum yani, senin bi memnuniyetsizliğin varsa git android 20(!) romu yükle...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.