Şimdi Ara

Android Sandbox Platform (For example: Roblox)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar soyle bir fikfrim var sadece suan fikir asamasinda ama ileride hayata gecebilir. Android aplikasyonunun icerisinde bir android aplikasyonu gibi bir sanal isletim sistemi yapma fikri kisaca. Tipki android isletim sistemini acar gibi android isletim sisteminde bu uygulamayi aciyorsunuz ve icerisinde aplikasyonlar, oyunlar, ve librariler develop ediyorsunuz, kullaniyorsunuz, ve oynuyorsunuz. Bunu yapmak icin Java programlama diline bir sandbox programlama dilinin yerlestirilmesi Lazim. Ornegin sandbox denince akla ilk gelen Lua porgramlama dili. Evet Lua olabilir ama ben kendi programlama dilimi entegre etmek istiyourm. cunki Lua cok tuhaf bir dil. Bu hedefe ulasmak icin ilkonce Android Programlamayi ogrenip sonra da kendi programlama dilimi ve bu dilin Java Sandbox versiyonunu insa etmek istiyorum. Sonrada Android'te bu programalma diline Java ile backend yazmak istiyourm sandbox icerisine androidi gommek icin. Sonrada grafik arayuzu yapip bitiriyorum. Hedefum bu.

Sizce nasil bir fikir. Roblox'tan farkli olsada cok benzer.

• Vmos var zaten eski androidleri yükleyip sanal makine gibi kullanabiliyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gökşen PASLI G kullanıcısına yanıt

Güzelmiş,

Peki içerisinde aplikasyonlar, oyunlar veya libraryler develop edebiliyor muyuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden hala kastırıyorunuz bu işleri anlamıyorum. Türkiyede yapılacak çok kolay çok karlı işler var, yazılımcılık bunlardan değil. İşte geçen bir eczacı gelip sordu burada, o kadar çok müşterisi var ki kod okumaya/okutmaya yetişemiyormuş, eline de telefon almaya tenezzül etmiyor... eczacılık girmesi de bitirmesi de kolay, eleman çalıştırsan İşkur destekliyor, eczane zaten iş değil, depodan ilaçları raflara diz, sonra para aksın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt

Hocam zaten bir isim var. Cok para kazanmiyorum ama idare ediyor. gecim derdim de yok. Bunlari isteme sebebim para degil kiymetli ve degerli gordugum icin. Bos vakitlerimde yazilima calisiyorum. geriye kalan vakitlerde is. Bos vakitlerimde birseyler uretmeye calisiyorum iste.

Belki bazilarina sacma gelebilir ama bana gore her insanin 2 is yapmasi gerekiyor. birincisi maddiyatin icin ikincisi ise maneviyatin icin. yazilim benim icin manevi birsey iste.

• Ben yazılımla uğraşıyorum ve hiç boş zamanım olmuyor, sosyal hayatım yok düzeyde. İyi para da kazanmıyorum. Boş vakitlerde nasıl yazılım oluyor anlamıyorum, kesinlikle hobi olacak bir alan değil, ilgilendiğin konular basit de değil, işletim sistemi, platform, sanal makina falan. Neyse.. sen bilirsin tabii. Burada verdiğim yanıtlar ile hiç kimseyi bu işe özendirmek istemem, o yüzden böyle arada başka işlere yönlendirici şeyler yazıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt

Hocam mesela gunde 2-3 saat yazilim calisiyorum yetiyor bana. kendimi iyi hissediyorum. benimde sosyal hayatim isyerindeki arkadalarim. okadar. birde is yerinde bos vakitlerimde ingilizce kitap okuyorum. suan b2'ye dogru yaklastim.

C ve Sistem Programalma Derneginden Android Kotlin programlama kursu alacaktim vazgectim. yazilim hobi olarak kalsin daha iyi. Suan Godot 4 ile online bir oyun gelistiriyorum. eger mumkunse ileride birkactane oyun yaptiktan sonra android sandbox degil de godot sandbox yapabilirim onunda avantaji tum platformlarda olmasi web de bile var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.