Şimdi Ara

Android savunucu arkadaşlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arkadaş suna bir şey anlatmaya calisma lütfen ya. Anlayamayacak belli. Apple diye ölüyor görmüyor musun? O kadar para vermiş söz söyletir mi hiç?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: barocker

Hocam öncelikle sunu soyleyeyim stabilite artık androidde de var. Gerçekten var. Bende stabilite manyağı bir adamımdır. Ve gerçekten android artık ios kadar stabil çalışmaktadır. Ama dikkatini cekerim saf androidden bahsediyorum. Samsung yada Lg nin yada falanca markanin arayüzü kasiyorsa o androidin suçu değil. Çünkü musteri kazanabilmek icin sacma sapan bazi ozellikler ile sisiriyorlar sistemi. Mesela samsung touchwiz arayüzü tam bir fiyasko bence, daha yeni yeni duzeltmeye başladılar ama yani bunu referans alarak konuşmak olmaz. Bakın size tavsiyem saf android deneyimleyin yada Cyanogen OS yada Miui v7 deneyin hocam. Kesinlikle harikalar. İos kadar stabil bu saydığım platformlar. Ve ayrıca android lollipop dan sonra sistem kaynakları konusunda tasarruf etmeye başladı, yani sistem hafiflemeye başlıyor. Artık kaynaklar ve ozellikler daha verimli kullanilabilecek. Ve en güzelide şu; mesela şuan marshmallow guncellemesini yaptım ve cihaz bırakın yavaşlamayı ve hantallasmayi dahada hızlandı ve rahatladı âdeta.

Ayrıca 2011 yılında çıkmış iPhone ile android bir cihazı karşılaştıralım demek hiçte mantıklı ve bilimsel bir yaklaşım değil. Çünkü Apple ios'u geliştirmeye daha önce başladı ve o dönemki cihazlarının şuan için daha uzun ömürlü olması gayet normal. Ama zamanla aradaki fark google'ın çabaları ile kapanmaya başladı. Yani artık bundan 5 yıl sonra kimse "hadi 2016 daki iphone ve android cihazlara bakalım" diyemeyecek. Hatta belki android kullanıcıları diyebilir bunu :)) çünkü android plafformundaki cihazlar zaman içinde dahada uzun ömürlü hale gelebilirler ve bu süre dahada uzayabilir.

Bende gelecekte dediğiniz gibi olsun isterim rekabet olursa hem fiyatlar ucuzlar hem daha yeni özellikler ortaya çıkar

• quote:

Orijinalden alıntı: suuyurbendeuyurum

Arkadaş suna bir şey anlatmaya calisma lütfen ya. Anlayamayacak belli. Apple diye ölüyor görmüyor musun? O kadar para vermiş söz söyletir mi hiç?

Edeple gelirsen edeple cevap verirdik ama şu üslubuna bi baksana. Apple için öldüğüm felan yok neyse onu söylüyorum ama klavye delikanlılığıda korkakların işi tabi

• İntizam kullanıcısına yanıt
    Beni bilen bilir. Yerim balı yurdum belli. Fok gördüm senin gibileri. Uzaklaştırma aldım daha önce dallamanın biri yüzünden yine alırım. Ben hayatımda bu kadar kayıtsız şartsız bir anamı babamı bir sevdiğimi cocuklarımı savunurum. Biraz görün bir seyleri. Objektif bakın bir seylere. Sadece telefon konusunda değil hayatın genelinde böyle. Bak ben hukuk fakültesine gidiyorum. Hakim olmak istiyorum. Bir seyleri her yerinden her tarafından görmeye çalışıyorum. Katillerle bile empati kurmaya onun bakış acısından görmeye çalışıyorum. Sana da tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rachel Corrie

Bütün söylediklerinize katılıyorum bende 2G'den beri iPhone, Nexus One'dan beri de Android'i ya kullanıyor yada takip ediyorum ama işte jailbreak gerçeği herşeyi değiştiriyor bugün jailbreak olayı son bulsun ilk yapacağım iş bir Nexus almak olur. Jailbreak olmadan iPhone kullanmak hele hele 3000 ₺ gibi rakamlar ödemek akıl kârı değil ama maalesef insanlar performansa değil de prestije bakıyor bu konuda yapacak birşey yok. Bende sizin gibi Apple'ın artık kötü niyetli olduğunu düşünüyorum özellikle 6/6 Plus fiyaskosundan sonra mecburen gidip 6s Plus almak "zorunda" kaldım adamlar resmen iOS 9 ile birlikte daha yeni çıkmış bir cihazı eskittiler bu kadar yıldır İPhone kullanıyorum bir üst sürüm ile eskiyen cihazı ilk defa görüyorum.

Hocam bende jb yaparak kullandim hep iPhone'u amao konudada bazı filmler dönüyor biliyorsunuz. Şöyle anlatayım; mesela diyelimki jb yaptınız ve güzel güzel kullanmaya basladiniz cihazı. Bir gün geldi ve cihazı sıfırlamak istedinizde ne olacak? Cihaz jb li olarak fabrika ayarlarina geri dönemeyeceği için mecburen official son sürüme geçmek zorunda kalacaksınız. Haydeeee , e peki son sürümde jb varmı? Varmı yokmu belli değil, ne zaman çıkar belli değil. E ne olacak şimdi. Hem 3000 tl verip hemde bu belirsizlikleri ve saçmalıklari yaşamak istemiyorum. Tamam apple çok kaliteli ona lafım yok ama işte günün sonunda yaptığımız ve yapacağımız şeyler değişmiyor. Kullanım deneyimi ve alışkanlıklar için jb lazım , e onunda kesinliği yok. Her sürümde açık kapatmalar falan. Köşe kapmaca gibi. Artik jb yide apple mi destekliyor ne yapiyorlar anlamis değilim, sonrada yalandan açıkları kapatıyor. Olan son kullanıcıya oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: suuyurbendeuyurum

Beni bilen bilir. Yerim balı yurdum belli. Fok gördüm senin gibileri. Uzaklaştırma aldım daha önce dallamanın biri yüzünden yine alırım. Ben hayatımda bu kadar kayıtsız şartsız bir anamı babamı bir sevdiğimi cocuklarımı savunurum. Biraz görün bir seyleri. Objektif bakın bir seylere. Sadece telefon konusunda değil hayatın genelinde böyle. Bak ben hukuk fakültesine gidiyorum. Hakim olmak istiyorum. Bir seyleri her yerinden her tarafından görmeye çalışıyorum. Katillerle bile empati kurmaya onun bakış acısından görmeye çalışıyorum. Sana da tavsiye ederim.

Bilader bizi katilden aşağı konuma getirdin. Katille empati diyosun bana empati yapmadan bodozlama daldın. Ben zaten objektif bakıyorum appledan benim bi çıkarımmı var. Bizde söylüyoruz appleın hatalarını ama sen başka yerlerde dolmuşsun okuma gereği bile duymadın belkide bodozlama daldın. Hukuk okuyosun güzel sana tavsiyem bu kadar hızlı yaşama. Sakin ol aslan, dünya etrafında dönmüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: barocker

quote:

Bütün söylediklerinize katılıyorum bende 2G'den beri iPhone, Nexus One'dan beri de Android'i ya kullanıyor yada takip ediyorum ama işte jailbreak gerçeği herşeyi değiştiriyor bugün jailbreak olayı son bulsun ilk yapacağım iş bir Nexus almak olur. Jailbreak olmadan iPhone kullanmak hele hele 3000 ₺ gibi rakamlar ödemek akıl kârı değil ama maalesef insanlar performansa değil de prestije bakıyor bu konuda yapacak birşey yok. Bende sizin gibi Apple'ın artık kötü niyetli olduğunu düşünüyorum özellikle 6/6 Plus fiyaskosundan sonra mecburen gidip 6s Plus almak "zorunda" kaldım adamlar resmen iOS 9 ile birlikte daha yeni çıkmış bir cihazı eskittiler bu kadar yıldır İPhone kullanıyorum bir üst sürüm ile eskiyen cihazı ilk defa görüyorum.

Hocam bende jb yaparak kullandim hep iPhone'u amao konudada bazı filmler dönüyor biliyorsunuz. Şöyle anlatayım; mesela diyelimki jb yaptınız ve güzel güzel kullanmaya basladiniz cihazı. Bir gün geldi ve cihazı sıfırlamak istedinizde ne olacak? Cihaz jb li olarak fabrika ayarlarina geri dönemeyeceği için mecburen official son sürüme geçmek zorunda kalacaksınız. Haydeeee , e peki son sürümde jb varmı? Varmı yokmu belli değil, ne zaman çıkar belli değil. E ne olacak şimdi. Hem 3000 tl verip hemde bu belirsizlikleri ve saçmalıklari yaşamak istemiyorum. Tamam apple çok kaliteli ona lafım yok ama işte günün sonunda yaptığımız ve yapacağımız şeyler değişmiyor. Kullanım deneyimi ve alışkanlıklar için jb lazım , e onunda kesinliği yok. Her sürümde açık kapatmalar falan. Köşe kapmaca gibi. Artik jb yide apple mi destekliyor ne yapiyorlar anlamis değilim, sonrada yalandan açıkları kapatıyor. Olan son kullanıcıya oluyor.

Hocam işte aynı şeyde android için geçerli aslında :) 3 bin lira veriyorsun birdaha ne zaman güncelleme çıkar belli değil ama apple da bi hata olsada diyosunki hee şimdi güncelleme çıkar düzelir ama bu androidde yok, Allaha emanet.

Okuduğum icin bu tepkiyi verdim. Neyse devam böyle. Hadi selametle.

• quote:

Dediğiniz gibi jailbreak'te eskisi gibi değil ama cydia impactor var artık tek tuşla aynı sürüme sıfırlayabiliyorsunuz cihazı bakalım bende 6s Plus için Jalbreak bekliyorum çıkmazsa yada böyle uzun sürmeye devam ederse bir Huawei 6p alır oradan devam ederiz.

Not : Bu arada ben de biraz uğraşla aldığım cihazların fiyatlarını çoook makul düzeylere getiriyorum yoksa bir telefon'a 3000 ₺ filan vermiyorum bana kalırsa vermekte pek akıl kârı değil hele hele iPhone gibi bu kadar kısıtlı bir telefon için hiç değil.

Nasıl bir yöntemle makul fiyata getiriyosunuz hocam

• quote:

Elimde ki cihaz uygun fiyata gelene kadar alıp satıyorum hocam öyle özel bir yöntem yok.

Örnek verebilrmisin hocam

• danGerfuLL kullanıcısına yanıt
    Bu mantıkla gidersek üst seviyede telefon almak hatalı. Geçen gün arkadaşım geldi elinde G3 vardı. InstaMessage yüklemiş. Açıyoruz uygulamayı ikide birde uygulama pat diye kapanıyor kitleniyor falan. Aynı uygulamayı iPhone'da açtım yağ gibi akıyor ne donuyor ne kitleniyor. İnsanlara neden iPhone kullanıyorsun diye soran Android kullanıcılarının büyük kısmı iPhone kullanmamış kitle. O insanın neden iPhone'u seçtiği belli. Çünkü kasan, zamanla şişen, kitlenen bir cihaz kullanmak istemiyor bu kadar basit. Ha tabi amacı masanın üstüne koyup hava atmak olan apaçiler ayrı bir mesele. iPhone kitlense de şişse de o apaçiler yine iPhone alır. Lâkin gerçek bir iPhone kullanıcısı kasmayan, kitlenip de adamı sinir küpüne çevirmeyecek, uzun süre güncellenen, stabil ve zamanla değerini kaybetmeyen bir cihaz kullanmak istediği için iPhone tercih eder ve bu kriterleri Android platformunda bir arada sunabilen hiçbir alternatif yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Örnek vereyim hocam ben asla sıfır cihaz almam ilanları takip eder çok uygun fiyata 2.el olarak alırım o cihazı satar yine ilanları takip ederim bu şekilde her cihazdan 200-300 ₺ kâr edince bir cihaz alır onu kullanmaya devam ederim ama öyle cılkını çıkarmam fiyat makul bir düzeye gelsin benim için yeter.

Güzel. Genelde elden teslimmi yaparsınız

• Android tercih etmemin tek sebebi Note serisi ve kalemi. İyi ki almışım diyorum, yoksa çizimde kendimi geliştiremezdim.

(PC'm bozuk)

• quote:

Orijinalden alıntı: LttleHedgehog

Android tercih etmemin tek sebebi Note serisi ve kalemi. İyi ki almışım diyorum, yoksa çizimde kendimi geliştiremezdim.

(PC'm bozuk)

Android cephesinde en sağlam telefonlar note serisi bencede. S serisine bi ısınamadım zaten.

Note serisini iPhone'lardaki S modellerine benzetiyorum. Samsung'un S serilerindeki hatalar giderilmiş, daha iyi özellikler koyulmuş hali.

• Ulan dünya karışmış, savaşın eşiğindeyiz ortalıkta ne oyunlar dönüyor insanlarımız hâla gelmiş burda antroit 3 cigolayt ayfon 1 cigolayt sohbeti yapıyor vay be

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmtayd

Ulan dünya karışmış, savaşın eşiğindeyiz ortalıkta ne oyunlar dönüyor insanlarımız hâla gelmiş burda antroit 3 cigolayt ayfon 1 cigolayt sohbeti yapıyor vay be

Bizi eleştiriyosunda sen ülkenimiz için ne yaptın anlat hele

• danGerfuLL kullanıcısına yanıt
    Bende Alpha dan 6s e geçtim.Birisini ararken telefonu kulağıma götürdüğümde aramanın sonlanması,konuşurken kapanması,durduk yere donmasından gına geldi.Kararlı bir telefon kullanıp, Alpha yı geridebıraktığım içinde oldukça mutluyum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben değişimli olarak, i4S ve Galaxy 4S mini kullanıyorum. Her iki telefonumdan da memnunum, ama i4S'in kamerası daha iyi fotoğraf çekiyor. Galaxy S4 de 1,5 gb ram, 4S de 500 mb ram olmasına rağmen ios sistemi, 500 mb ram'le gayet akıcı bir stabilite sağlıyor. Fakat 3G internet kullanımda 4S'in bataryası daha hızlı bitiyor.
    3G internet kullanırken S4 mini daha az batarya harcıyor.
    Büyük telefon sevmediğim için, iki telefonu da severek kullanıyorum, fakat tablet olarak, iPad mini retina'yı tek geçerim, uzun batarya ömrü ve gözü yormayan retina ekranı ile başka tabletlere değişmem.
    İstediğin yere götür, hafif ve şık cihaz iPad mini'ler..

• iPhone iyi miyi de şu son iOS8-9'dan beri bi soğudum ben.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.