Şimdi Ara

Android savunucu arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen bir yerde ıphone 16 gb diye dalga geçenleri felan gördüm de yahu kardeşim akıl var mantık var 2 kat mah kapasiteye sahip pili olan androidler ıphone 6s le aynı ekran süresini alıyor. 4 kat fazla rame sahip cihazları ıphone 5s bile tokatlıyor. Telefonun tuş kilidi kapalıyken bile pili sömürürken ıphone yerinden oynamıyor. Sen hala 16gb a mı gönderme yapacaksın kardeşim. Android o ram leri o 2k 4k ekranları o işlemcileri çöpe dönüştürüyor hala farkında değilmisiniz he doğruya apple kullanıcıyla dalga geçiyor ve bizi 64gba zorluyordu demi:) tamam android kullanında şu gerçekleri yutmayın be kardeşim apple 2gb ram kullanırlen note 6 için 6gb ram konuşuluyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İntizam -- 14 Şubat 2016; 1:18:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aslında android cihazları gayet başarılı buluyorum, bir ara yedek telefon için şöyle üst seviye bi telefon alayım diyorum, sonra apple forumlarında yıllar sonra androidin üst seviye telefonundan 6s e tekrar gelenlerin yorumlarını okuyunca iyice soğuyorum, bir albenisi var bu apple ın yada bir zehir veriyor ama :)

• Buralar karışır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • androidin ara yüzü kötü iphoneda uygulama inince ne güzel ama androidda arkaplana atıyor ordan seç çıkar uyuz oluyorum

• 6 gb ram nedir yahu

yakında ram upgrade i için slot da koyarlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deoksiriboz1001 -- 14 Şubat 2016; 9:48:58 >
  • Ben andriodde bir sürü telefon kullanmış biri olarak (xperia-gm-samsung vs vs.) en son araştırmaya başladım stabil sağlam düzgün çalışan uzun yıllar kullanabileceğim bir telefon için. Oklar tek yönü gösteriyordu iphone. Bende daha önceden diğer arkadaşlar gibi düşüyordum işte 16gb telefona 1gb ram ile sd kart takamıyoruz 2500TL ? Sonra gittim tablet için denemeye ipad mini retina aldım. Sözü fazla uzatmayım sonra gittim iphone 6 aldım, şimdiki düşüncem laptopum bozulunca ilk alacağım cihaz mac olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercan_wrc -- 14 Şubat 2016; 10:06:23 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesele Android'i savunma degil. Senin 2400 TL para verip alacagin iPhone 6 ile benim 1200 TL verip aldigim Galaxy Alpha ayni isi yapiyor. Stabilite anlaminda iPhone bir tik onde olsa da Android 5 ile gayet makul stabilite sunuyor Alpha. Ustelik Alpha 2 GB RAM ile arka planda daha fazla sekme de acabiliyor. Dahili hafizasi da 32 GB(hafiza karti girisi yok). Yani anlayacagin olay f/p yoksa ikisi de babamin firmasi degil. Alpha'ya da iPhone 5'i satip gectim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danGerfuLL -- 14 Şubat 2016; 10:30:36 >
  • Ya en sevmediğim insan tipi "iPhone niye aldın android daha iyi 1 GB ram var bende 3 GB" "iPhone alan salaktır" Lan sana ne sana ne isteyen istediğini alıyor sana ne ne düdüklüyon veren memnun alan memnun
    He bi de şey var "8 MP kamerası var, benim 13 MP"
    "Ama önemli olan lens kanka" "Olsun benim ki 13 MP"

• quote:

Orijinalden alıntı: danGerfuLL

Mesele Android'i savunma degil. Senin 2400 TL para verip alacagin iPhone 6 ile benim 1200 TL verip aldigim Galaxy Alpha ayni isi yapiyor. Stabilite anlaminda iPhone bir tik onde olsa da Android 5 ile gayet makul stabilite sunuyor Alpha. Ustelik Alpha 2 GB RAM ile arka planda daha fazla sekme de acabiliyor. Dahili hafizasi da 32 GB(hafiza karti girisi yok). Yani anlayacagin olay f/p yoksa ikisi de babamin firmasi degil. Alpha'ya da iPhone 5'i satip gectim.

Yapılan işe balarsak s3 mini de alpha ile aynı işi yapıyor ama kastettiğim amiral gemileri telefonlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: İntizam

quote:

Orijinalden alıntı: danGerfuLL

Mesele Android'i savunma degil. Senin 2400 TL para verip alacagin iPhone 6 ile benim 1200 TL verip aldigim Galaxy Alpha ayni isi yapiyor. Stabilite anlaminda iPhone bir tik onde olsa da Android 5 ile gayet makul stabilite sunuyor Alpha. Ustelik Alpha 2 GB RAM ile arka planda daha fazla sekme de acabiliyor. Dahili hafizasi da 32 GB(hafiza karti girisi yok). Yani anlayacagin olay f/p yoksa ikisi de babamin firmasi degil. Alpha'ya da iPhone 5'i satip gectim.

Yapılan işe balarsak s3 mini de alpha ile aynı işi yapıyor ama kastettiğim amiral gemileri telefonlar.

Ayni akicilikta yapamiyor. Ayrica oyunlarda S3 Mini yetersiz kaliyor. Kimi zaten yuklenmiyor.

• Herşey bir kenarda dursun şunu söylemeden geçmek istemiyorum.
    10 yıldan uzun süredir DH'de takılıyorum. iPhone 3G'nin Türkiye'de ilk çıktığı aydan beri iPhone kullanıcısıyım.
    1 defa olsun Samsung/Android forumlarına gidip iPhone/ iOS şöyle iyi, böyle harika vs deme ihtiyacını hissetmedim.
    Ama bunun tam tersini yapanları gördükçe elektronik cihaz seçiminin maalesef bir yaşam tarzı olarak benimsenmesinin perçinlendiğini görüyorum.
    Mesele iOS - Android savaşı olmaktan çıktı. Mesele kim daha akıllı/aptal/zengin/fakir savaşına döndü.
    Bu sorulara evrimsel süreçten destek alarak cevap vermek gerekiyor belki de.
    Aptal bir adamın zengin bir birey olarak hayata tutunması çok büyük bir aksilik(!) olmadığı taktirde mümkün değildir.
    Zenginsen ve kafan çalışıyorsa zenginliğini yine çok büyük bir aksilik olmadığı takdirde korumayı sürdürürsün.
    Yani sözün özü şu:
    Android ya da iOS farketmeksizin piyasadaki en pahalı cihaz "en iyi" sıfatını alarak fakirlerin ve görece aptalların dilini yoracaktır.

Not: Ben de fakirim.

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a1g0rithm -- 14 Şubat 2016; 12:53:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: a1g0rithm

Herşey bir kenarda dursun şunu söylemeden geçmek istemiyorum.
    10 yıldan uzun süredir DH'de takılıyorum. iPhone 3G'nin Türkiye'de ilk çıktığı aydan beri iPhone kullanıcısıyım.
    1 defa olsun Samsung/Android forumlarına gidip iPhone/ iOS şöyle iyi, böyle harika vs deme ihtiyacını hissetmedim.
    Ama bunun tam tersini yapanları gördükçe elektronik cihaz seçiminin maalesef bir yaşam tarzı olarak benimsenmesinin perçinlendiğini görüyorum.
    Mesele iOS - Android savaşı olmaktan çıktı. Mesele kim daha akıllı/aptal/zengin/fakir savaşına döndü.
    Bu sorulara evrimsel süreçten destek alarak cevap vermek gerekiyor belki de.
    Aptal bir adamın zengin bir birey olarak hayata tutunması çok büyük bir aksilik(!) olmadığı taktirde mümkün değildir.
    Zenginsen ve kafan çalışıyorsa zenginliğini yine çok büyük bir aksilik olmadığı takdirde korumayı sürdürürsün.
    Yani sözün özü şu:
    Android ya da iOS farketmeksizin piyasadaki en pahalı cihaz "en iyi" sıfatını alarak fakirlerin ve görece aptalların dilini yoracaktır.

Not: Ben de fakirim.

Edit: imla

Yasam tarziyla alakasi yok. Hiçbir zaman insanlari telefonuna gore yargılamadim yargilamamda. Bu isi zenginlik duellosuna cevirenler var fakat oyle insanlarin burda isi yok nasil olsa apple ne cikarsa alacaklar.

Biz bi telefonu 5 6 yil kullanma derdindeyiz ve 3 bin liralarin androidlere verilmesine ve sirf parasini oraya yatirdigi icin gozu dönmüş sekilde savunulmasina karsiyim.

Evet piyasadaki en iyi cihaz en pahali cihaz ama bu pahali oldugu icin en iyi oldugunu gostermez en iyi oldugu icin pahali oldugunu gosterir.

Benim ios iyi deme ihtiyacim androidlere o kadar para verilmesine uzulmemden dolayi. Egomu tatmin etmeye calismiyorum neyse o.

Biz burada acik acik androidi yererken ki hersey ortada size gore aptal oluyorsak ki dediginiz gibi goreceli yinede siz bilirsiniz.

• Android, wp, ios fark etmez. Gozumdeki en gereksiz ozellik 1080p den sonraki ekran cozunurlugudur, 4K,2K video cekim ozelligidir.

• Bazı söylediklerine katılıyorum ama ayrıldığımız noktalar var. Onlara değineyim.

Bende yıllarca iphone kullandım. Hatta ilk olarak Amerika'da piyasaya çıkan Türkiye'ye gelmeyen 2g modeli ile başladım kullanmaya. Sonra zaten 3gs , 4s , 5 , 5s ve 6 ile devam ettim. Bu arada tabi android cihazlarda kullandım. Ve elimden neredeyse tüm markalar geçti. Şunu söylemeliyimki iphone ve ios ikilisi gerçekten çok kaliteli ve hep bir iki adim onde olmustur. Ayrica suan hem cihaz hemde OS tasarimi konusunda en kaliteli cihazlari Apple yapıyor. Buna bir lafım yok.

Ama.. Şöyle bir durum var.

Apple kullanıcısını sürekli yeni cihaz almaya sinsice zorluyor aslında. Eskiden iyi niyetlilerdi ama şuan cihazlari her yeni major guncelleme ile biraz daha hantallastiriyorlar. Bunlar kulaktan duyma laflar değil. Bizzat tecrübe ettigim seylerdir. Her major güncelleme oldugunda bazi buglar ve sonraki ara sürümlerde bunların duzeltilmesini beklemek, bu arada elinizdeki cihazın eskimesi ve hadi yenisi çıkmış onu alalım muhabbeti. Ve bir saçmalıkta şu, 3000 TL verdiğim cihazda hangi yazılımın hangi sürümünü kullanacagima karar veremiyorum. Varmi boyle bir sacmalik. Cihaz her guncelleme ile yavaş yavaş hantallasiyor ve uygulama market hep en guncel sürüm istiyor vs.. Bu cihaz benim oylemi? Ya ben ios 6 kullanmak istiyorum belki yada istedigim sürüme zıplamak sonra yine guncellemek istiyorum belki? Haha yok öyle bir şey. Hep aynı palavralar. Bu işte artık bazı filmler dönmeye başladı. Genel olarak artik hepimiz cihazları satın aldigimizi saniyoruz ama aslında yıllık olarak kiraliyoruz gibi. Çünkü neredeyse her yıl yada 2 yılda bir cihaz degistirir hale geldik. Apple artık kötü niyetli bence ve ben bir süre uzak durmaya karar verdim.

Şuan ise android platformundayim ve android artik eskisi gibi degil. Evet eskiden olabilir ama suan yeni jenerasyon cihazlar artik öyle şişme ve zamanla yavaşlama falan yapmiyorlar. Androidde gelisiyor ve marshmallow gercekten inanilmaz. Siz elinize alin saf androidli bir nexus stabilite neymis görün. Cok ciddiyim. Yada onu geçtim miui 7 ve cyanogen os kullanın stabiliteyi görün. Ben suan orta/üst düzey bir cihaz kullanıyorum. Ve gayet mutluyum. 1000 liraya sıfır olarak aldığım cihaz bana iphone u aratmıyor, ayni şeyleri yapabiliyorum yahu. Oyun sosya medya muzik. E daha ne olsun. Ayrica parmakizi okuyucuda kullaniyorum ve 4100mah batarya ile 5.5 inc ekranda 8 saat civari ekran süreleri alarak doya doya kullanıyorum. Hemde 64gb depolama ile. Ayrica ben androidi az çok biliyorum ve bu işlerdende biraz anlıyorum. Cihaza istediğim gibi hükmediyorum. Herşeyiyle. Roottan tut İşlemci frekansindan tut custom romlardan tut kernele kadar. Yıllarca android kullanıcılarının bahsettiği özgürlük olayı var ya iste bundan bahsediyorum bende. Mesela ben bu cihaza güncelleme yapmak zorunda değilim yada guncelleme yapsam bile istedigim zaman geri dönebilirim. Bu çok önemli. Neden mi? Çünkü ben bu cihaza para verdim ve bu yüzden cihaz her zaman benim istediğim gibi kalabilmeli. İstediğim yazılımı kullanabilmeliyim. İphonelardaki gibi güncelleme zorunluluğu yaşamıyorum artık. Yada guncellesem bile istedigim zaman sürüm düşürebiliyorum , yani paşa keyfime göre:) Cihaza illa root ve custom rom gibi mudahele etmekte şart değil yani. Birazcik bilgisayardan anlayan biri anlar bu işlerden. Mesela marketteki uygulamaların sürekli guncelleme istemesi olayı da yok. Olursa bile yaz google'a istedigin uygulamanın istediğin versiyonunu indir kur cihazına.

Kısaca evet Apple kaliteli cihazlar ve kaliteli isletim sistemi yapiyor ama Apple ne derse o olur. Ben ise 3 kat daha ucuza aldığım cihazim ile ben ne dersem o olur diyebiliyorum. Ve üstelik hicbir konuda esksiklik yaşamıyorum. Aynı oyunları ve uygulamaları bende çatır çatır kullanıyorum:) ve ben yeni çıkan sürümü ve cihazı almak zorunda değilim cihazımı sürekli şuandaki gibi kullanabilirim. Bir sonraki sürümü cok merak edersem yuklerim sonra istediğim zaman geri dönebilirim. İşte bu mutluluktur huzurdur hehehe:))

İyi forumlar..

• Hayatımda gördüğüm en boş yazılardan biri olmuş. Teknoloji konusunda zerre bilgin olmadığı buram buram anlaşıyor. Bir kere en basta sacmalamissin. Yok ekran suresi aynı oluyor bıt bıtta bıt bıt. Ben De iPhone kullanıyorum. Saçma sapan bir fanboydan başka bir şey değilsin. iPhone da 3 tane sayfa bir de kilit ekranı var. Hala 2 gb ram yetiyor hulooo diye bağırıyorsunuz. Tutturmuşsunuz bir stabilite diye. iOS 9 dan sonra saçma sapan hatalar veriyor. Onu da geçtim güncelleme veriyor siye zırlayanlar o güncellemelerle her gecen Zaman olduruyor cihazı sanki bilmiyorsunuz. 5s kullanıcıları ağlıyor burada. Açtıkları konulara bakın. Özgürlük desen o zaten 0. iTunes olmadan müzik hile atamıyorsun. Başlarlar şimdi Jailbreak le yapabiliyorsun demeye. Arkadaşımın 6s i var günde 2 kez şarja takıyor. tamam güzel "akıllı telefonlar" ama androidle dalga geçmek hala stabilite de stabilite demek tamamen kendini avutmaktan başka bir şey değil. Biraz kullanın su beyninizi bir şey söylerken. Zor değil valla bak.

• quote:

Orijinalden alıntı: suuyurbendeuyurum

Hayatımda gördüğüm en boş yazılardan biri olmuş. Teknoloji konusunda zerre bilgin olmadığı buram buram anlaşıyor. Bir kere en basta sacmalamissin. Yok ekran suresi aynı oluyor bıt bıtta bıt bıt. Ben De iPhone kullanıyorum. Saçma sapan bir fanboydan başka bir şey değilsin. iPhone da 3 tane sayfa bir de kilit ekranı var. Hala 2 gb ram yetiyor hulooo diye bağırıyorsunuz. Tutturmuşsunuz bir stabilite diye. iOS 9 dan sonra saçma sapan hatalar veriyor. Onu da geçtim güncelleme veriyor siye zırlayanlar o güncellemelerle her gecen Zaman olduruyor cihazı sanki bilmiyorsunuz. 5s kullanıcıları ağlıyor burada. Açtıkları konulara bakın. Özgürlük desen o zaten 0. iTunes olmadan müzik hile atamıyorsun. Başlarlar şimdi Jailbreak le yapabiliyorsun demeye. Arkadaşımın 6s i var günde 2 kez şarja takıyor. tamam güzel "akıllı telefonlar" ama androidle dalga geçmek hala stabilite de stabilite demek tamamen kendini avutmaktan başka bir şey değil. Biraz kullanın su beyninizi bir şey söylerken. Zor değil valla bak.

Sanırım okuma kültürünüz yok elinize ıphone alıp kendinizi entel felanmı ilan ettiniz nedir en boş yazıymış hadi ordan sen ne anlarsın ben senin gibi seviyesizleri bilirim.
    Iphone atacak laf bulamıyonuz yok müzik atılmıyo yok söyle yok böyle hadi canım başka yerde öt

edit:imzaniz cidden hayatimda gordum en sacma imzalardan ama sacma oldugunu nasil anlatabilirim bilmiyorum o imzayi yazan kisiye laf anlatilmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İntizam -- 14 Şubat 2016; 15:33:44 >

• barocker kullanıcısına yanıt
    Bütün söylediklerinize katılıyorum bende 2G'den beri iPhone, Nexus One'dan beri de Android'i ya kullanıyor yada takip ediyorum ama işte jailbreak gerçeği herşeyi değiştiriyor bugün jailbreak olayı son bulsun ilk yapacağım iş bir Nexus almak olur. Jailbreak olmadan iPhone kullanmak hele hele 3000 ₺ gibi rakamlar ödemek akıl kârı değil ama maalesef insanlar performansa değil de prestije bakıyor bu konuda yapacak birşey yok. Bende sizin gibi Apple'ın artık kötü niyetli olduğunu düşünüyorum özellikle 6/6 Plus fiyaskosundan sonra mecburen gidip 6s Plus almak "zorunda" kaldım adamlar resmen iOS 9 ile birlikte daha yeni çıkmış bir cihazı eskittiler bu kadar yıldır İPhone kullanıyorum bir üst sürüm ile eskiyen cihazı ilk defa görüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akid -- 14 Şubat 2016; 15:27:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: barocker

Bazı söylediklerine katılıyorum ama ayrıldığımız noktalar var. Onlara değineyim.

Bende yıllarca iphone kullandım. Hatta ilk olarak Amerika'da piyasaya çıkan Türkiye'ye gelmeyen 2g modeli ile başladım kullanmaya. Sonra zaten 3gs , 4s , 5 , 5s ve 6 ile devam ettim. Bu arada tabi android cihazlarda kullandım. Ve elimden neredeyse tüm markalar geçti. Şunu söylemeliyimki iphone ve ios ikilisi gerçekten çok kaliteli ve hep bir iki adim onde olmustur. Ayrica suan hem cihaz hemde OS tasarimi konusunda en kaliteli cihazlari Apple yapıyor. Buna bir lafım yok.

Ama.. Şöyle bir durum var.

Apple kullanıcısını sürekli yeni cihaz almaya sinsice zorluyor aslında. Eskiden iyi niyetlilerdi ama şuan cihazlari her yeni major guncelleme ile biraz daha hantallastiriyorlar. Bunlar kulaktan duyma laflar değil. Bizzat tecrübe ettigim seylerdir. Her major güncelleme oldugunda bazi buglar ve sonraki ara sürümlerde bunların duzeltilmesini beklemek, bu arada elinizdeki cihazın eskimesi ve hadi yenisi çıkmış onu alalım muhabbeti. Ve bir saçmalıkta şu, 3000 TL verdiğim cihazda hangi yazılımın hangi sürümünü kullanacagima karar veremiyorum. Varmi boyle bir sacmalik. Cihaz her guncelleme ile yavaş yavaş hantallasiyor ve uygulama market hep en guncel sürüm istiyor vs.. Bu cihaz benim oylemi? Ya ben ios 6 kullanmak istiyorum belki yada istedigim sürüme zıplamak sonra yine guncellemek istiyorum belki? Haha yok öyle bir şey. Hep aynı palavralar. Bu işte artık bazı filmler dönmeye başladı. Genel olarak artik hepimiz cihazları satın aldigimizi saniyoruz ama aslında yıllık olarak kiraliyoruz gibi. Çünkü neredeyse her yıl yada 2 yılda bir cihaz degistirir hale geldik. Apple artık kötü niyetli bence ve ben bir süre uzak durmaya karar verdim.

Şuan ise android platformundayim ve android artik eskisi gibi degil. Evet eskiden olabilir ama suan yeni jenerasyon cihazlar artik öyle şişme ve zamanla yavaşlama falan yapmiyorlar. Androidde gelisiyor ve marshmallow gercekten inanilmaz. Siz elinize alin saf androidli bir nexus stabilite neymis görün. Cok ciddiyim. Yada onu geçtim miui 7 ve cyanogen os kullanın stabiliteyi görün. Ben suan orta/üst düzey bir cihaz kullanıyorum. Ve gayet mutluyum. 1000 liraya sıfır olarak aldığım cihaz bana iphone u aratmıyor, ayni şeyleri yapabiliyorum yahu. Oyun sosya medya muzik. E daha ne olsun. Ayrica parmakizi okuyucuda kullaniyorum ve 4100mah batarya ile 5.5 inc ekranda 8 saat civari ekran süreleri alarak doya doya kullanıyorum. Hemde 64gb depolama ile. Ayrica ben androidi az çok biliyorum ve bu işlerdende biraz anlıyorum. Cihaza istediğim gibi hükmediyorum. Herşeyiyle. Roottan tut İşlemci frekansindan tut custom romlardan tut kernele kadar. Yıllarca android kullanıcılarının bahsettiği özgürlük olayı var ya iste bundan bahsediyorum bende. Mesela ben bu cihaza güncelleme yapmak zorunda değilim yada guncelleme yapsam bile istedigim zaman geri dönebilirim. Bu çok önemli. Neden mi? Çünkü ben bu cihaza para verdim ve bu yüzden cihaz her zaman benim istediğim gibi kalabilmeli. İstediğim yazılımı kullanabilmeliyim. İphonelardaki gibi güncelleme zorunluluğu yaşamıyorum artık. Yada guncellesem bile istedigim zaman sürüm düşürebiliyorum , yani paşa keyfime göre:) Cihaza illa root ve custom rom gibi mudahele etmekte şart değil yani. Birazcik bilgisayardan anlayan biri anlar bu işlerden. Mesela marketteki uygulamaların sürekli guncelleme istemesi olayı da yok. Olursa bile yaz google'a istedigin uygulamanın istediğin versiyonunu indir kur cihazına.

Kısaca evet Apple kaliteli cihazlar ve kaliteli isletim sistemi yapiyor ama Apple ne derse o olur. Ben ise 3 kat daha ucuza aldığım cihazim ile ben ne dersem o olur diyebiliyorum. Ve üstelik hicbir konuda esksiklik yaşamıyorum. Aynı oyunları ve uygulamaları bende çatır çatır kullanıyorum:) ve ben yeni çıkan sürümü ve cihazı almak zorunda değilim cihazımı sürekli şuandaki gibi kullanabilirim. Bir sonraki sürümü cok merak edersem yuklerim sonra istediğim zaman geri dönebilirim. İşte bu mutluluktur huzurdur hehehe:))

İyi forumlar..

Ben demiyorum applein hatalari yok evet var ama android gibi o yuksek ozellikleri ziyan etmiyor. Keske android ios stabilitesini gecsede bizde o 2k ekranlari o muthis kamerali telefonlari kullansak. Bende yillarca custom rom root ile ugrastim ama bunlarla ugrasmak bizim degil buyuk markalarin isi olmasi lazım.

Aslinda isin ozu su bazi insan stabiliteye onem vermez kameraya bakar ekrana bakar pile bakar ben stabiliteye onem verdigim icin apple 1 numara goruyorum. Custom rom yukleyince baxi arkadsslar kendini hacker felan sanabilir evet telefona erismek guzel ama bu guncellemeleri telefonlarin kendi vermesi lazim bakin evet apple guncellemeleri eski surumleri yavaslatiyor ama iphone 4s 2011 cikisli ve 2011 cikislj androidlere bir bakalim. Evet apple mukemmel degil ama en iyisi bencee

• Hocam öncelikle sunu soyleyeyim stabilite artık androidde de var. Gerçekten var. Bende stabilite manyağı bir adamımdır. Ve gerçekten android artık ios kadar stabil çalışmaktadır. Ama dikkatini cekerim saf androidden bahsediyorum. Samsung yada Lg nin yada falanca markanin arayüzü kasiyorsa o androidin suçu değil. Çünkü musteri kazanabilmek icin sacma sapan bazi ozellikler ile sisiriyorlar sistemi. Mesela samsung touchwiz arayüzü tam bir fiyasko bence, daha yeni yeni duzeltmeye başladılar ama yani bunu referans alarak konuşmak olmaz. Bakın size tavsiyem saf android deneyimleyin yada Cyanogen OS yada Miui v7 deneyin hocam. Kesinlikle harikalar. İos kadar stabil bu saydığım platformlar. Ve ayrıca android lollipop dan sonra sistem kaynakları konusunda tasarruf etmeye başladı, yani sistem hafiflemeye başlıyor. Artık kaynaklar ve ozellikler daha verimli kullanilabilecek. Ve en güzelide şu; mesela şuan marshmallow guncellemesini yaptım ve cihaz bırakın yavaşlamayı ve hantallasmayi dahada hızlandı ve rahatladı âdeta.

Ayrıca 2011 yılında çıkmış iPhone ile android bir cihazı karşılaştıralım demek hiçte mantıklı ve bilimsel bir yaklaşım değil. Çünkü Apple ios'u geliştirmeye daha önce başladı ve o dönemki cihazlarının şuan için daha uzun ömürlü olması gayet normal. Ama zamanla aradaki fark google'ın çabaları ile kapanmaya başladı. Yani artık bundan 5 yıl sonra kimse "hadi 2016 daki iphone ve android cihazlara bakalım" diyemeyecek. Hatta belki android kullanıcıları diyebilir bunu :)) çünkü android plafformundaki cihazlar zaman içinde dahada uzun ömürlü hale gelebilirler ve bu süre dahada uzayabilir.

• İntizam kullanıcısına yanıt
    Yemin ederim yakında kendinizi apple icin kurban edeceksiniz. Hem tabletim hem telefonum apple. Ben senin gibi gözlerimi kapayıp bir seyleri savunamam. Burada sana iPhone'unn yapamadıklarını anlatırım ama anlayamazsın biliyorum. O yüzden bu kafayla devam. Kendini jiletle App Store önünde yoluna kurban diye. İwater diye su çıkarsalar yüzlerce lira verecek adamsın. Böyle devam. Ayrıca imzamı anlayamayacak birisin. Sana anlatmaya bile gerek duymuyorum. Hadi şimdi yoluna isheep.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.