Şimdi Ara

Android Sosyal Medya Uygulaması Etkili Tasarlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar , android ve web üzerinden çalışacak detaylı bir sosyal medya uygulaması projem var.
    Fakat aklıma teknik kısımlar takılıyor belki dh den de fikir verebilecek bilgili,tecrübeli biri vardır buralarda.( Kullanıcı sayısı 10.000-20.000)

Şu anki planım bir SQL database, önüne bir mikroservis ve buna bağlı bir native android uygulama.

Mikroservis hangi dilde yazılırsa en uyumlu ve hızlı bir şekilde çalıştırabilirim ?

Database de bildirim sistemini tasarladım kullanıcılar için fakat tablolar aşırı büyüyeceği için bu sorgulamalar çok uzun süreler almaz mı(bir süre sonra temizlesem bile binlerce bildirim birikebilir),en efektif nasıl bir sistem oturtabilirim ve android hangi sıklıkla asenkron bir sorgulama yapmalı arka planda ?

Kendim oluşturduğum bir tasarım var fakat mutlaka çok daha bilgili ve güzel öneriler gelebilir diye konuyu buraya açmak istedim.
    Hepinize teşekkürler

• Her bir bildirime tarih ekle belli bir süre sonra temizlensin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Viagara Şelalesi

Her bir bildirime tarih ekle belli bir süre sonra temizlensin

Aynen öyle planladım fakat yine de bu süre içinde tablonun çok büyüme ihtimali yok mu yine de?
    Bildirim kontrolü de mobil app de her 3 saniye de bir asenkron olarak kontrol ettiriyorum çekincem birazda burda.
  • Entropii kullanıcısına yanıt
    Push notification kullansanınız daha iyi olmaz mı hocam? Soket olunca sürekli sunucuya istek atmamış olursunuz hem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpmirza

Push notification kullansanınız daha iyi olmaz mı hocam? Soket olunca sürekli sunucuya istek atmamış olursunuz hem.

Hem push notification hemde uygulama içi bir bildirimler bölmesi oluşturmam gerekiyor.

Push notification hakkında da bilgi eksiğim var hocam, sanırım ekstra API ile bağlayarak düzgün bir kullanım elde ediliyor. Önerdiğiniz bir sistem var mı ?
    OneSignal kullanıyorum Ionic 3'te,çok düzgün API dökümantasyonu var kullanımı baya kolay.
  • quote:

OneSignal kullanıyorum Ionic 3'te,çok düzgün API dökümantasyonu var kullanımı baya kolay.

Native Android için firebase e denk geldim onu biraz kurcalayacağım faydası olucak gibi duruyor hocam.
    Teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Rica ederim OneSignal'de arkada Firebase kullanıyor yine ama kendi apisi. Kolay gelsin hocam.
  • quote:

Rica ederim OneSignal'de arkada Firebase kullanıyor yine ama kendi apisi. Kolay gelsin hocam.

Tamamdır hocam aklımda bulunsun teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.