Şimdi Ara

Android Studio: Constrait ve Layout hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    temel android studio derslerine başladım. kafamda birkaç soru varda. android studio da tasarım yaparken blueprint üzerinden herbir objenin constraitlerini ayarlamak durumundayız(zorundayız). mesela empty active tasarımında bir uygulama geliştirdiğimizi ve android emulator de (4.95" 1080x1920 pixels kullanıyorum) olduğunu varsayarsak, benim bu empty active de yaptığım tasarımlar sadece bu çözünürlük için mi kullanılır olucaktır? yani benim 4.95" 1920x1080 piksel aralığında tasarladığım uygulama diğer ekran boyutu ve çözünürlüğündeki telefonlarda nasıl bir etki göstericek? cevaplarınızı bekliyorum. teşekkürler.

• tecrübem yok ancak kullanılan birime göre değişmesi lazm dpi cm vs vs
  • Constraint Layout yeni eklendi. Relative gibi fakat View'lar hierarchical değil, flat. Daha performanslı olduğu için(miş).

Andriod de hiçbir şey fiziksel pixel hesabıyla değil, dp var (density independent pixel). Resources var, ekran boyutu (small, normal, large,vs) ve dp hesabı (mdpi, xdpi, xxdpi, vs) na dayalı.

Resmi sitede ilk olarak Training ile başlayınca kafan karışıyor, tavsiyem API Guides kısmını dayanabildiğin kadar okuyarak başla.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.