Şimdi Ara

Android Studio ile Android Uygulamaları Geliştirme Serisi (Video)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Android Studio ile Android uygulama geliştirmek ve güzel bir başlangıç yapmak isteyenler için
    Android konusundaki bilgilerimi dilim döndüğünce video dersler olarak aktarmaya çalışıyorum.

YouTube üzerinden Android dersleri adında video serim var.
    Şu an serimiz 23 oldu. Devamı elbette gelecek...

YouTube kanalım: Serkan Çay
    Android Dersleri Serisi: Android Dersleri
     Android Studio ile Android Uygulamaları Geliştirme Serisi (Video)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkancay -- 25 Nisan 2015; 10:20:06 >

• Hocam elinize sağlık ama rastgele bir video açtım, LinearLayout video'su. Konuları çok derinlemesine bilmiyorsunuz diye tahmin ediyorum. Yanlış anlamayın yani, ben de o kadar iyi değilim. Mesela benim o video'dan beklentim şunu da anlatmasıydı:
    Layout_weight veriyorsunuz, ama örneğin Vertical olarak çalışıyorsunuz, burada layout_height'ı 0dp'ye ayarlamanız lazım. Öteki türlü Android 2 defa hesap yapmak zorunda kalıyor, önce match_parent veya wrap_content'e bakıyor, sonra ağırlığa bakıp tekrar hesaplıyor.
    Hani bu tarz şeyleri de not ederek ve daha kaliteli bir mikrofon kullanarak kayıt ederseniz ben de dinlemeyi isterim.

Yapıcı eleştirmeye çalıştım hocam, yanlış anlaşılırsa yorumumu silerim sorun değil. Kolay gelsin.
  • akyya kullanıcısına yanıt
    Merhaba, öncelikle görüşleriniz için teşekkürler. Elbette herkesin hatası olabilir, herkes derinlemesine bilemez her konuyu. Bahsettiğiniz konuya eğer izlemeye devam etseydiniz devamında Linear Layout ile Dikdörtgenler dersi vardı. Bu derste bundan bahsedildi. Ayrıca seri bütünlemesine bir seri. Yani herhangi bir derste tecrübelerimi paylaşabiliyorum. O an aklıma gelirse...

Not alma, hazırlık yapma gibi şeyler gerçekten çok zaman alan şeyler. Şu an daha yeni başlamış bir durum o yüzden elbette eksiklerimiz var bunları zamanla gidereceğim.

Tekrardan eleştirileriniz için teşekkür ederim. Saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkancay

Merhaba, öncelikle görüşleriniz için teşekkürler. Elbette herkesin hatası olabilir, herkes derinlemesine bilemez her konuyu. Bahsettiğiniz konuya eğer izlemeye devam etseydiniz devamında Linear Layout ile Dikdörtgenler dersi vardı. Bu derste bundan bahsedildi. Ayrıca seri bütünlemesine bir seri. Yani herhangi bir derste tecrübelerimi paylaşabiliyorum. O an aklıma gelirse...

Not alma, hazırlık yapma gibi şeyler gerçekten çok zaman alan şeyler. Şu an daha yeni başlamış bir durum o yüzden elbette eksiklerimiz var bunları zamanla gidereceğim.

Tekrardan eleştirileriniz için teşekkür ederim. Saygılar...

Öncelikle eleştiriyi yanlış anlamadığınız için ben teşekkür ederim. Benim internette gördüğüm tutorial kanalları YouTube'da anladığım kadarıyla önlerinde not varken anlatıyorlar. O yüzden direk hızlı hızlı yazıyor, belli ezberlediği. Onun dışında çok başarılı bir YouTube java/android kanalında, anlatıcı Hintli bir video hazırlamıştı, videoları nasıl hazırlıyorum diye, genelde video'ları 7-8 dakika. Bir video 2-2,5 saat sürüyor diyordu orada. Gerçekten zor iş yani.
    Emeğinize sağlık tekrardan, kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akyya -- 26 Nisan 2015; 16:37:51 >

• hocam allah razı olsun çok güzel bir çalışma olmuş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.