Şimdi Ara

Android telefonlardaki parmak izi güvenliği aşılabiliyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Android telefonlardaki parmak izi güvenliği aşılabiliyor!
    Pek çoğumuz Android telefonlarımız kaybolduğunda ya da çalındığında, parmak izi kilidinin hassas verilerin güvende kalmasını sağlayacağına inanma eğilimindeyiz. Ancak Çinli araştırmacılar, kaba kuvvet saldırısı kullanarak bu korumayı aşmanın bir yolunu buldular.

Tencent Labs ve Zhejiang Üniversitesi'nden araştırmacılar, Android akıllı telefonlardaki parmak izi kilidini, bir şifreyi, kodu veya başka bir güvenlik koruma biçimini bulmak için çok sayıda deneme yapılması anlamına gelen kaba kuvvet saldırısı kullanarak aşabileceklerini keşfettiler.

iOS güvenli ama Android savunmasız

Kaba kuvvet saldırılarına karşı korunmak için, Android telefonlarda genellikle bir kullanıcının yapabileceği deneme sayısını sınırlama ve canlılık algılama gibi önlemler bulunur. Ancak araştırmacılar, Cancel-After-Match-Fail (CAMF) ve Match-After-Lock (MAL) olarak adlandırılan iki güvenlik açığını kullanarak bu önlemleri atlamayı başardı.

Ayrıca Bkz.Birçok Android telefon, önceden yüklenmiş kötü amaçlı yazılımlarla geliyor

Aktarılanlara göre parmak izi sensörlerinin Seri Çevresel Arayüzündeki (SPI) biyometrik verilerin kapsamlı bir korumadan yoksun olduğu ve böylece MITM saldırısının parmak izlerini çalmasına izin verdiği keşfedildi. Araştırmacılar BrutePrint adı verilen kaba kuvvet saldırısını on popüler akıllı telefon modeli üzerinde test ettiler. Android ve HarmonyOS (Huawei) telefonlarda sınırsız sayıda parmak izi giriş denemesi yapabildiler. iPhone SE ve iPhone 7'de yapılan denemelerde ise güvenlik önlemleri aşılamadı.

Analize göre, BrutePrint yalnızca bir parmak izi ayarlanmış bir cihaza 2,9 ila 13,9 saat arasında girebiliyor. Birden fazla parmak izi olanlarda ise saldırganın eşleşme bulma şansı daha yüksek olduğundan başarı süresi 0,66 saat ile 2,78 saat arasına düşüyor.

İyi haber şu ki bu, gerçekleştirilmesi en kolay saldırı türü değil. Birisinin sadece hedef telefona fiziksel erişime ve biraz zamana değil, aynı zamanda biyometrik veri sızıntılarından veya bir parmak izi veritabanına erişime de ihtiyacı bulunmakta. Öte yandan kolluk kuvvetlerinin veya devlet kurumlarının bu açıklardan kolayca yararlanabileceği belirtiliyor.

Kaynak:https://www.techspot.com/news/98788-researchers-discover-brute-force-attack-can-bypass-android.html

• Bu açıklar NSA için "amatör eğlendirir" seviyesindedir.

• Çok saçma. Kaç yıl geçmiş güvenlik protokolü bile standart değil hâlâ. Yok Apple alın siz diye dolaylı haber işte. Yersenn,,,

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Androidde ne aşılmıyor ki 🤣

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hemen gidip 49.999 TL'yi gömelim Iphone'a 🤣🤣🤣🤣

• İphone farkı

• Yüzümüzden parmak izine, sesimize kadar datalarında var gerek Google gerek Apple. Şimdi Google kara Apple beyaz mı oldu , kimi kandırıyorsunuz.

• SturmpioneeR kullanıcısına yanıt
    Iphone pahalı da aynı segmentte ki Android telefonlar ucuz mu ki?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İphone da ABD'den şifre uzmanı getireseler bile açamıyorlar

• Yapay zeka için önemli olan yüz verileri şuan sadece Apple ın elindeki yüz verileri bile Apple dan daha pahalıdır Apple bu verileri abd ye ücretsiz verir

• Şimdiii. Ben ajan değilim. Milyonlarca dolarım yok. Parmak izimi aşıp alabilecekleri bir şey yok. Resimlerime bakarlar.

Benim kullandığım telefon 9.644 lira.

67 Watt hızlı şarj. 5000 mAh pil. Uzun giden batarya.

8 GB RAM 256 GB Hafıza.

Gorlilla 5 ekran ve arka koruma.

5G (kullanmasam da)

IP53 su ve toz koruması

Super Amoled 120 Hz ekran.

1200 nit parlaklık güneş altında çok net görünüyor.

Hafıza kartı slotu.

Çift hat.

108 Mp kamera.

Makro kamera. (sakın laf etmeyin. bit kadar yazıları çok iyi yakınlaştırıyor)

Stereo hoparlör.

Bunu iyi dinleyin. "HAY-- VAAANNN" gibi ses çıkışı.

Sabah uyurken yerinizden sıçratarak uyandırır. O derece.

ABARTMIYORUM

EVET GERÇEKTEN ABARTMIYORUM.

Bütün bunlar 9.644 lira.

Bana bunları bu fiyatın 3 katına verebilen bir tane iPhone gösterin.

67 Watt şarj olacak. Bu olmazsa olmazım.

Ekran parlak olacak. Ve 6.7 inç olacak yani büyük olacak

Sesi çok aşırı yüksek çıkacak ki çaldığında duyayım.

Hafıza kartı yuvası olacak.

USB den bellek bağlayıp istediğim gibi aktarma yapabileceğim.

Başka yok.

Apple'da bu özelliklerden çok daha azı bu fiyatın 4.5 katı.

Ben bakan olsam, çok fazla bitcoin vs. sahibi zengin birisi olsam o zaman iPhone almak zorunda "YİNE DE KALMAZDIM".

Evet kalmazdım. Benim telefonumun parmak izini kırmaları için telefonumu elimden almaları gerekiyor.

Yani "GÜVENLİK" diye iPhone alanlar , ya CIA ya FBI da falan çalışıyor olsalar gerek.

Çünkü normal insanların telefonunda aşırı güvenlik gerektirecek şeylere gerek yok.

9600 lira yerine daha düşük özelliklere 52.800 lira vermek inanılmaz bir zenginlik ve CIA FBI çalışanı değilseniz

BEYİN BEDAVA...

Sizde 67 Watt şarj YOK!

Hafıza kartı takılmaz YOK!

Yok oğlu yok.

Ne var? Çok para ödeyin var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 25 Mayıs 2023; 1:51:59 >

• güvenlik açısından en sağlamı Apple

• Iphoneları çok kolay kıran pc programları var. Araştırmanız yeterli. Ben ios 12 kırmıştım mesela

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kırılamayan güvenlik diye birşey yok az çok araştırıyosanız hiçbir önlemin garanti olmadıgınıda ögrenmiş olmanız gerek herşeyi geçtim senin verin apple google vs elinde direk olarak var ve bilerek veriyosun ne güvenliğinden bahsediyosunuz güvenli online cihaz yoktur yakın zamanda olmayacakta belki ilerde

• Demir1357 kullanıcısına yanıt

sen de buna inandım diyorsun? Android telefonlardaki parmak izi güvenliği aşılabiliyor! 

backdoor'suz hayat süren bir üretici olduğunu hayal edemiyorum..

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

O kadar güvenli biz bile açamıyoruz diyor Apple

siyasiler bile iPhone kullanıyor

• tamam işte. ios kapalı bir sistem değil mi? açık bir sistem ise herkes açar. kapalı sistemde ise yine birileri açma yetkisine sahip olur. dolayısıyla kapalı sistemde de bu yetkinin: ne için, nerede, ne zaman, ne şekilde, kim tarafından, kime kullandırılacağı konusunda, yüksek rütbeli birinin üreticiye psikolojik bask yapması yeterli olur. güvenliğin olduğu yerde güvensizlik de vardır. Android telefonlardaki parmak izi güvenliği aşılabiliyor! 

• OverClocK1ng kullanıcısına yanıt

Hangi model bu. İşlemcisi nedir

• OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    Hangi telefon Tuluğ hocam, merak ettim şimdi :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.