Bir kaç hafta önce Reeder isimli markanın, P13 Blue Plus ve P13 Blue Max modellerindeki kamera sayısı çelişkisi hakkında foruma konu açmıştım, bir çok insan konu hakkında bilgilenmişti, ama konu kural dışı olduğu için kaldırılmış. Konudaki tüm ithamlarımı silerek bomboş halde tekrar açıyorum, sadece olanı yazacağım, gerisi size kalmış. Öne çıkarırsanız durumdan daha çok kişi haberdar olur... Olay haber kanallarında da yerini bulmuş: https://www.instagram.com/p/CtB5gTRrT5z/ Pes etmeyip konunun üstünde durduğu için bu telefoncuyu tekrar tebrik ediyorum, kendisini tanımam etmem ama ülkeye böyle insanlar lazım. Reeder isimli markanın, P13 Blue Plus ve P13 Blue Max modelleri telefon dışarıdan bakıldığında 3 kameralı görünüyor, tüm satış kanallarında 3 kamera yazıyor, firmanın whatsapp sohbet botuna sorulduğunda da telefonların arkasında 3 kamera olduğu bilgisi veriliyor. Ama o da ne... Telefonlarda aslında tek kamera var... Bu durumu ifşa eden telefon servisine de ihtar çekiyorlar ve avukatlarla durdurmaya çalışıyorlar. Bu firma bu olaydan, satış yerlerinde teknik özelliklere arkada tek kamera var yazıp çekilecek belki de.. Peki bugüne kadar bu telefonları 3 kameralı sanıp alanların hakkı ne olacak? Avukatla durdurmaya çalıştıkları telefoncunun hakkı ne olacak? Devlet bu duruma el atmalı. Konuda hukuk dışı hiç bir metin bırakmadım, umarım yine kaldırılmaz. Konuyu düzeltsem de tekrar açarak kaç yıllık DH üyeliğimi riske ettiğimi düşünüyorum ama bu olayın karşısında elimizden geldiği kadar durmamız gerekiyor. P13 Blue Plus: ![]() ![]() P13 Blue Max ![]() ![]() Durumu ifşa eden telefoncuya gönderilen ihtar maili: Bu mailin görüntüsü kaldırılan konumda vardı ama bu da özel yazışmaya girebilir diye bu kısmı da siliyorum. Ürün teknik özelliklerindeki açık bir YANLIŞLIK var. Olayı gördüğüm servisin videoları: < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakup548 -- 20 Haziran 2023; 16:52:15 > |
Reeder Telefonlardaki Kamera Sayısı Çelişkisi
Reeder telefonların bazı modellerinde bulunan kamera sayısına ilişkin olarak bir çelişki mevcuttur. Bazı cihazların üçlü kamera sistemine sahip olduğu iddia edilirken, aslında yalnızca bir adet işlevsel kameraya sahip olduğu ortaya çıkmıştır.
Bu çelişki, "Reeder 3 Kamera Yalanı" veya "Reeder Sahte Kamera" gibi ifadelerle tartışılmaktadır. Bazı kullanıcılar, telefonun arka tarafında üç adet kamera lensi olmasına rağmen, yalnızca bir kameranın çalıştığını iddia etmektedir. Bu durum, "Reeder Kamera Hilesi" olarak adlandırılmaktadır.
Reeder yetkilileri, bu çelişkiye ilişkin resmi bir açıklama yapmamıştır. Ancak bazı uzmanlar, söz konusu lenslerin yalnızca estetik amaçlı olduğunu ve gerçek bir kamera işlevi görmediğini öne sürmektedir.
Bu durum, tüketicilerin kamera sayısına dayanarak telefon seçimi yaparken dikkatli olmaları gerektiğini göstermektedir. Telefonun gerçek kamera özelliklerini araştırmak ve bağımsız incelemelere göz atmak, hayal kırıklığını önlemeye yardımcı olabilir.
Yukarıda belirtilen anahtar kelimelerin kullanımı aşağıdaki gibidir:
- Reeder kamera
- Reeder 3 kamera yalanı
- Reeder 3 kamera
- Reeder kamera hilesi
- Reeder kamera yalanı
- Reeder sahte kamera
- Reeder kamera sahtekarlığı