Şimdi Ara

Android telefonlardaki RAM çılgınlığı sona erdi: Peki neden? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
1
Favori
8.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bol bellek artık gereksiz diyen forumdaşları üretken YZ Stable Diffusion'un kullandığı Ram miktarına bakmasını tavsiye ederim. Gerçek bir YZ'nın çok fazla bellek isteyeceği şimdiden belli. YZ telefonu için bol bellek şart.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

8 gb neye göre yetmiyor? bendeki android tel 6gb ramli ve daha hiç ram yetmezliğinden bir sorun yaşamadım.

• Kahya Yahya kullanıcısına yanıt
    ayfonların temeli unix sistemine dayanıyor ve çalışmak için yüksek ram ihtiyacı bulunmuyor. işletim sistemlerinden dolayı. Android tarafinda, uygulamalar sanal sistem gibi emülatör üzerinde olduğundan daha fazla ram ihtiyacı var.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Android tarafında, taban değerin 12gb olması gerek. Daha aşağısı kurtarmaz.

• TiesTorN kullanıcısına yanıt
    Uygulamaları gereksiz kapatiyor

Sen standart bir kullaniciysan fark etmemis olabilirsin ben telefonunun sınırlarını zorlamaya alışkın biri olarak 4 6 8 hepsini kullandim 6 hepten yetersizdi

• adam akıllı optimize etseniz 2gb bile yağ gibi akıyor çoğu iş için

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

Günlük kullanıcı için 4 GB bile yeter. Ben 8 GB ile şu anda her türlü oyunu oynuyorum.

Bir tek TLOU p1 de sıkıntı yaşadım onu da sanal Ram den hallettim. Yani 8gb bile şu an için çoğu kullanıcıyı götürür. 12-16 gb sonraki 5 sene için idealdir. Geirisimi artık profesyonel kullanıcıların sorunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmet_clk M kullanıcısına yanıt

Evet ama AI yetenekleri buluttan kullanılacaksa, başka bir sunucuya bağlanacaksak yine gerek kalmayabilir diye düşünüyorum.

• Ey gidi windows phone.  

• murashka M kullanıcısına yanıt

Pc de 16gb ram fazla mı? Dostum sen teknolojiden uzaklaşıp mağarana dön lütfen bu kadar cahillerin işi yok bu forumda.

Edit: 2013 yılında topladığım DDR3 ramlı kasa da 2x8 1600mhz yani 16gb ram vardı bak teee 2013 yılında. Yıl 2024 olmuş bu yorumunu istersen kaldır  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WatchAndLearnn -- 3 Mart 2024; 22:17:44 >
  • ben 6 gb ram+6 gb sanal ram ile teli kullanıyorum şuana kadar bir sorun yaşamadım günümüzde 8 gb ram telefonlarda yeterli bir değer bence

• Ayrıca düzgün optimizasyon yapmaya başladı firmalar. Özellikle Samsung’un eski, One UI olmayan ama One UI güncellemesi alabilen J7 Pro gibi cihazları güncellemeden sonra yeniden doğmuş gibi oldular. A8 X200 tabletimiz bile ilk aldığımızda takılıyor kasıyordu, güncellemelerle düzeldi. Eskiden insanlar telefonu yavaşlattığı için güncelleme armaya korkardı, artık tam tersi yaşanıyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt

Bu kadar agresif yoruma gerek yok hocam. Standart kullanıcıdan bahsetmiş arkadaş o yorumda.

Ofis programlarını kullanacak, internetten hd dizi film izleyecek birisine 32 gb ram mi gerekiyor?

• hopeyoung H kullanıcısına yanıt
    klasik NIQ yorumu...

• ram çılgınlığı filan yok 128GB~256GB ram olsa isyan ederler heralde...

• Yapay zeka ilerlemeye başlasın görürüm ben o ram çılgınlığı ne boyutlara geliyor.

• Bence ram tüketiminin zamanla çoşması acayip saçmaydı, 512 mb ramli telefonda gündelik uygulamalar yüklüyken cihaz akıyordu, uygulama ve oyunlar güncelleniyorum ayağına ram ile depolamayı sömürmeye başladı. Arada uygulamaları kurcalıyorum kullanıcı verisi ayağına neredeyse işletim sistemi kadar yer kaplıyor :/

• "yüksek RAM ve bellek miktarlarını " ifadesi hatalı değil mi? RAM ve bellek aynı bileşeni ifade ediyor zaten. "RAM ve Depolama" ya da "RAM ve Hafıza" gibi ifade edilse daha doğrı olur.

• Yapay zekaya uygun yeni çipler üretiliyor ve ellerinde ki eski çipleri eritiyorlar. Asıl mesele bu gerisi yoksa çipin boyutu vs ile alakalı değil. Ben böyle düşünüyorum.

• RAM'den çok e-mmc'nin hızı da önemlidir. Bu sebeple 8GB ram ve UFS4.0 e-mmc gayet yeterlidir.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.