Şimdi Ara

Android TV Box ve Görülmeyen Modem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Mi Android TV Box'ımın modemimizle problemi var. Görmüyor kendisini. Daha doğrusu modeme reset attığımda bir an görüyor, bağlanırken modem listeden kayboluyor. Karşı apartmandaki(60 metre var arada) arkadaşımın modemini bile görüyor da bizim 2 metre ötedeki modeme dudak burkuyor. Diğer telefon, bilgisayar gibi cihazlarımızda bir problem yok. Yardımcı olabilecek biri var mı? Ne yapacağımı şaşırdım...

Modem Modeli: TP-Link TD-W8951ND

• WiFi kanalını değiştirmeyi denediniz mi? Kimi cihaz kanal seçer. Mesela 2.4 GHz için 13 numaralı kanal kimi cihazlar için sorunlu olur... Denemenizi öneriririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MAC adresiyle ekleyince bağlanabildik. Bu sefer diğer cihazlar düştü.
  • Konuyu bir miktar hortlamış oluyorum ama sorunu kendimce çözdüm Belki benzer sıkıntısı olan arkadaşlar vardır ve onlarda bu şekilde çözebilir.

Şöyle anlatayım;

Bende MiBox3 var ve neredeyse binadaki her wifi yi görüyordu sadece benim Tp-Link modemi görmüyordu. 192.168.1.1 den modem arayüzüne girip arayüz ayarlarından kablosuza geldim, orada WPA2-PSK ya gelip şifreleme türü AES'ti onu TKIP/AES olarak değiştirdim ve kaydettim sorun çözüldü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muttiii -- 10 Eylül 2019; 21:53:37 >

• Ixaıomı TV box aldım ilk kurduğum da bir sıkıntı yoktu izliyorduk bir kaç gün sonra mevcut wifiyi görmedi, işin içinden çıkamadım yardımcı olur musunuz

• Ynsptk40 Y kullanıcısına yanıt
    Modem WiFi ayarlarına girin. 2.4 ghz kanal numarasını bir yapın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • teknolojidnyasi kullanıcısına yanıt

Hocam teşekkür ederim, benim de mi box ağı görmüyordu, dediğiniz gibi modem arayüzünde "Kablosuz" ayarları alt sekmesinden "Kontrol Kanalı" nı "otomatik"ten "1" e çevirdim ve mi box sorunsuz bağlandı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • esteban06 E kullanıcısına yanıt
    İşinize yaşamasına sevindim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.