Şimdi Ara

Android Uygulama/Oyun Reklam Gelirleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
18
Favori
127.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SlaughTeR `

quote:

Orijinalden alıntı: criminal76

quote:

Orijinalden alıntı: SlaughTeR `

quote:

Orijinalden alıntı: criminal76

beyler bağımsız olarak yaptıgım oyun appstoreda yerini aldı.
    trailerını izlemek isterseniz:

Ayrı bir konuda açsan daha iyi olurdu

açtım fakat yeterince insan görmedi. bu yüzden ilgili konulara post atma ihtiyacı duydum. türkiyede oyun yapmak ayrı dert insanlara ulaştırmak ayrı dert. gördüğü halde tepki vermeyen yüzlerce insan var, sonra bu ülkede niye oyun yapılmıyor oluyor. umarım artık ülkemiz insanı bu konuda biraz daha bilinçlenir.

Sadece bu forum yok birsürü programlama ile ilgili forumlar var o forumlarda da paylaşırsan daha çok ilgi görür.

elimden geldiğince paylaşmaya çalışıyorum. forumdaki arkadaşlar da paylaşarak bana destek olabilirler :)

• beyler konuyu hortlatacam ama bende bu işe girişmek istiyorum bi işim yok zaten öğrenciyim madem tatili bununla değerlendirelim. Şimdi ben sıfırdan başlıcam fakat gelir konusu kafamı karıştırdı. Yoksa gerçekten uğraşmaya değmez mi? cevaplarınızı bekliyorm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xİmmortal

beyler konuyu hortlatacam ama bende bu işe girişmek istiyorum bi işim yok zaten öğrenciyim madem tatili bununla değerlendirelim. Şimdi ben sıfırdan başlıcam fakat gelir konusu kafamı karıştırdı. Yoksa gerçekten uğraşmaya değmez mi? cevaplarınızı bekliyorm

Cok kalteli bir oyun yapsanda degmiyor malesef cunku neden kullanicilar basit hic kafasini yormayacak ve genellikle araba oyunlari istiyolar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aceloq -- 5 Ağustos 2014; 14:09:24 >
  • 2048 ve flappy bird oyununu yapmak çok zor mu arkadaşlar ? Bana kolay gibi geldi. Bu fikri daha önce bulan biri olsaydı içinizden uygulamayı yapıp çok iyi paralar kazanabilirdi. Yani yapacağınız oyun basit ama insanların seveceği tarzda bişey olmalı. Gördüğünüz gibi hayal gücü daha önemli. Çok üst düzeyde programlama bilgin olmasa da basit bir oyun yapıp iyi para kaldırılabiliyor.
  • flapy için yapmak şöyle kolay hazır yapılmasını anlatan çok var. Evet basit ama ondan binlerce vardı. Şans mı dersiniz teşvik mi vardı google ı aktif tutalm diye balon gibi şişirdiler mi dersin bilmem ama yapan iyi kazndı bence :) Biraz vaktini tutturmak biraz reklam ve google amca senide desteklerse neden olmasn bu kadr popüler oyun dimi ;)

• Yok arkadaslar oyle birsey mobil sektor hala zirvede ve daha da cok artacagi bekleniyor.Hatta bi yerde okudum pc oyunlarinin yerini mobil alcak deniliyor.Yani sakin yilmayin devam edin.Bu arada clans of clanin gunluk geliri aylik demiyorum bak gunluk geliri +5.000.000 dolarmis.Tabi boyle oyun yapmak cok cok zor is tek yapilacak is degil.Yani kisaca okadar kaliteli oyun yapmayi beklemeyin ama bakin flappy bird gunluk 50.000 dolar reklam geliri vardi.Yani basit dusunun sansinizda var tutar.Benden bu kadar basarilar.

• pc oyunları ölmez. hatta öldü diyorduk millet sadece dizüstü alıyordu bi gta5 çıktı millet sistem toplamaya başladı. bf4, wd, wolfenstein derken yeniden canlandı. millet mobilde otobüs beklerken, bilmem naparken 3-5 dakikada oynayabileceği ve zevk alabileceği oyunlar arıyor. karmaşık rpg tarzı oyunlar için kendinizi boşu boşuna yormayın. ayrıca hayalgücünüz geniş değilse de bulaşmayın kopya oyunlarla bir yere varılmaz özgün olmalısınız. yoksa eski türk filmlerindeki artis olmak için köyden istanbula gelenlerden bir farkınız olmaz. hatta ilerde flapybird modelini görüp kendininde o paraları kazanacağını hayal edenlerin filmi bile yapılabilir ayrıca mobilde grafik kaliteside para etmiyor. sadece eğlence lazım. mesela şöyle bluetoothla kapışabileceğimiz adam gibi bir dövüş oyunu olsa fena olmazdı. bildiğim hiç örneği yok nedense kimse yapmıyor. kurtadamların, vampirlerin, minotorların vb. mistik ama bilindik karakterler ve viking, samuray gibi bilindik dövüşçülerin olduğu dengeli ve yapay zekası iyi bir oyun. zamanım olsa ben yapmayı düşünüyorum bakalım hayırlısı

• Bu konuda bende bir kaç bir şey söylemek istiyorum.Öncelikle bir oyun yaparsınız milyon dolarlar kazanabilirsiniz.Bknız Minecraft.Nu zamana kadar 54 milyon kopya satmış.Artı olarak 2.5 milyar dolarda Microsoft'dan kazandı. Ama bir oyun yaparsınız hiç parada kazanamayabilirsiniz?Öncelikle oyununuz gerçekten çok yaratıcı olmalı.Güzel bir senaryolu bir oyunda yapabilirsiniz.Zeka oyunu da yapabilirsiniz.Bknz 2048.Ama oyuna reklam koyarak çok para kazanamazsınız.Ancak oyunu Google Store Apple Store tarzı yerlere ücretli koyarak para kazanabilirsiniz. Tabi öyle birden para kazanamazsınız.Önce oyununuz forumlarda(yerli ve yabancı) tanıtmalısınız.Hatta belki önce ücretsiz yapıp sonra ücretli yapabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ktulgar15

Bu konuda bende bir kaç bir şey söylemek istiyorum.Öncelikle bir oyun yaparsınız milyon dolarlar kazanabilirsiniz.Bknız Minecraft.Nu zamana kadar 54 milyon kopya satmış.Artı olarak 2.5 milyar dolarda Microsoft'dan kazandı. Ama bir oyun yaparsınız hiç parada kazanamayabilirsiniz?Öncelikle oyununuz gerçekten çok yaratıcı olmalı.Güzel bir senaryolu bir oyunda yapabilirsiniz.Zeka oyunu da yapabilirsiniz.Bknz 2048.Ama oyuna reklam koyarak çok para kazanamazsınız.Ancak oyunu Google Store Apple Store tarzı yerlere ücretli koyarak para kazanabilirsiniz. Tabi öyle birden para kazanamazsınız.Önce oyununuz forumlarda(yerli ve yabancı) tanıtmalısınız.Hatta belki önce ücretsiz yapıp sonra ücretli yapabilirsiniz.

Reklamlar ile kazanamazsınız diyen arkadaş neden? Kaç tane oyunun var da bu kadar kesin konuşuyorsun? Konu hakkında en ufak bilgisi olmayıp atıp tutuyorsun? Yerine göre reklamlar ücretli app satışından daha fazla kazandırır, Traffic Racer mesela, veya clash of clans. Reklam ile kazanmıyor belki ama ücretli de satmıyor. Oyun içi satış yapıyor. Ücretli sınıfına girmiyor.

• hayalgucu cok onemli iyi bir kurgu herkesin ilgisini cekebilir .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sinyor35 S kullanıcısına yanıt
    değerlenecek
    reserved.
  • ben admobdan 10 TL kazandım bi haftada ama adamlar invalid activity diye mail atıp beni banladilar alternatif hangi firma var acaba karlı olarak.bi arkadaş da 2 yıllık uygulaması vardı ve oda banlandi 900 lirasına çöktüler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vampirelf -- 4 Aralık 2014; 20:29:53 >
  • bu sektör balon bik bik diyen kişilerin %40 ı programlama vs bilmeyendir geriye kalan %60 ın %40 ı programlama bilip bu sektöre girip yaptığı oyunu bir türlü hayal ettiği satış rakamına çıkaramayadır.En son kala %20 si ise burada birçok cevap arayan yeni başlayanları bu sektöre girmemesi için trolleyenlerdir.

Sen bu sektöre girip orta halli birşey çıkartıyorsan en kötü aylık 500 dolar kazanırsın .Bitti.

kazandığını yatırım yapar daha iyi iş çıkartırsan aylık kazancın da şansın yardımıyla katlanarak artarda artar.Yok şöyleymiş yok böyleymiş bilmem ne , olmazmış , tutmazmış vs. Ulan madem tutmaz onlarca uyduruk kıytırık oyun nasıl milyonlar sattı.

Adam keçi simulatörünü dalga geçmek için piyasaya saldı , inanılmaz para kırdı , ekmeğin hikayesi de oyun yaptılar yine para basıyorlar , isaac ın bilmem nesi diye oyun yaptı eleman para kaldırdı o kadar.Minecrafta 50 milyon satışı geçti.Minecraft klonları türedi ve bunların birçoğuda en kötü 5-10 bin dolar kaldırdı.

prison archtiect diye bir oyun var , oyuna başlayan eleman gerçek hayatta evine haciz gelmesi korkusuyla yaptığı oyundan binlerce dolar kaldırdı ve hala da para basıyor.

Azıcık hayal gücü ile herkes para kazanır.Size demiyorum ki binlerce doları şak diye kazanacaksınız , yaptığınız oyunun kalitesine orjinalliğine ve yaptığınız tanıtımlarla o oyundan en kötü 2-3 bin dolar kazanırsınız ilk başta.

Tutarsa daha fazlasını kazanırsınız.

Şimdi oyun yapıyorum diye angry birds klonu yaparsanız tabi ki oyun tutmaz, araba yarışı yapıyorum diye internetteki örnekleri alıp kendinizce farın rengi kırmızı yerine mavi olsun , evler yerine tarla olsun diye piyasaya sürerseniz o oyun da tutmaz.

insanların emek verilmiş , orjinalliği yakalamış oyunlara para ödüyor.

Bakınız :Paper's please , prison architect , isaac, goat simulator , castle crashers vs vs.

Adamlar şu sıraladığım oyunu yıllarca geliştirmeyi bırak 2-3 ayda geliştirmiş kişiler.Sadece orjinal fikir bulup, uygulamak belirli oyun sitelerine gönderip incelemelerini sağlayarak insanların beğenisini kazandılar.

Steam , humblebundle , origin , google store vs gibi dağıtıcımlarla anlaşıp oyununu piyasa sürüp bekleyeceksin bu kadar.

• Arkadaşlar google ücretli uygulamanın satışından nasıl ve ne kadarlık bir kesinti yapıyor acaba ?
  • Hepiniz amatör olarak uygulama geliştirdiniz, kendinizi hiç geliştirmediniz. Başlangıçta sıfırdınız zaten, sürekli para kazanabileceğinizi mi düşünmüştünüz. Birde dandik uygulamalarıyla "ay çok koymim kullanıcılar rahatsız olmasın" diye düşünenler dolu, yaptığınız uygulama/oyunlardan daha iyi görüntü oluşturuyor o reklamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K -- 23 Ocak 2015; 7:08:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Golden Brain

quote:

Bu konuda bende bir kaç bir şey söylemek istiyorum.Öncelikle bir oyun yaparsınız milyon dolarlar kazanabilirsiniz.Bknız Minecraft.Nu zamana kadar 54 milyon kopya satmış.Artı olarak 2.5 milyar dolarda Microsoft'dan kazandı. Ama bir oyun yaparsınız hiç parada kazanamayabilirsiniz?Öncelikle oyununuz gerçekten çok yaratıcı olmalı.Güzel bir senaryolu bir oyunda yapabilirsiniz.Zeka oyunu da yapabilirsiniz.Bknz 2048.Ama oyuna reklam koyarak çok para kazanamazsınız.Ancak oyunu Google Store Apple Store tarzı yerlere ücretli koyarak para kazanabilirsiniz. Tabi öyle birden para kazanamazsınız.Önce oyununuz forumlarda(yerli ve yabancı) tanıtmalısınız.Hatta belki önce ücretsiz yapıp sonra ücretli yapabilirsiniz.

Reklamlar ile kazanamazsınız diyen arkadaş neden? Kaç tane oyunun var da bu kadar kesin konuşuyorsun? Konu hakkında en ufak bilgisi olmayıp atıp tutuyorsun? Yerine göre reklamlar ücretli app satışından daha fazla kazandırır, Traffic Racer mesela, veya clash of clans. Reklam ile kazanmıyor belki ama ücretli de satmıyor. Oyun içi satış yapıyor. Ücretli sınıfına girmiyor.

Beceriksizliğinle övünüyorsun resmen. Kısa yoldan para kazanmak için 3 boyutlu araba oyunlarını salmışsın markete. Hiç oyun geliştirmemiş insanlar bile daha orjinal fikirler üretiyor, yorum yapmaması gereken birisi varsa oda sensin.

• quote:

Orijinalden alıntı: K

quote:

quote:

Beceriksizliğinle övünüyorsun resmen. Kısa yoldan para kazanmak için 3 boyutlu araba oyunlarını salmışsın markete. Hiç oyun geliştirmemiş insanlar bile daha orjinal fikirler üretiyor, yorum yapmaması gereken birisi varsa oda sensin.

Dostum övündüğüm filan yok. Ortada reklamlarla kazanılmaz diyen birileri var. Bu konuda yorum yapabilmek için illaki oyun yapmaya da gerek yok gerçi. Nerede övünmüşüm anlamadım?

Edit: Ayrıca asıl övünüyorsun sözünün söylenmemesi gereken bir kişi de varsa o da benimdir. Ben kabul ediyorum çok bi şey yapmadım ancak oyun mu değil mi o bile belli olmayıp da kendini dahi türk çocuğu diye lanse ettirmedim ben. Yaptığım oyunlar da her ne kadar kopya yada basit orijinal olmasa da o dahilerin (!) yaptıklarının yanında GTA V kalır inanın bana. Bakabilirsiniz o dahilerin oyun diye yaptıkları şeyleri. En azından övünmüyorum ancak rekalmla para kazanılmaz diyenlere de yorum yapmak benim hakkımdır. Dünya devi google bile %90 reklamlar ile kazanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi any77 -- 23 Ocak 2015; 10:27:08 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: K

quote:

quote:

Dostum övündüğüm filan yok. Ortada reklamlarla kazanılmaz diyen birileri var. Bu konuda yorum yapabilmek için illaki oyun yapmaya da gerek yok gerçi. Nerede övünmüşüm anlamadım?

Edit: Ayrıca asıl övünüyorsun sözünün söylenmemesi gereken bir kişi de varsa o da benimdir. Ben kabul ediyorum çok bi şey yapmadım ancak oyun mu değil mi o bile belli olmayıp da kendini dahi türk çocuğu diye lanse ettirmedim ben. Yaptığım oyunlar da her ne kadar kopya yada basit orijinal olmasa da o dahilerin (!) yaptıklarının yanında GTA V kalır inanın bana. Bakabilirsiniz o dahilerin oyun diye yaptıkları şeyleri. En azından övünmüyorum ancak rekalmla para kazanılmaz diyenlere de yorum yapmak benim hakkımdır. Dünya devi google bile %90 reklamlar ile kazanıyor.

Uygulama sayısına göre adamı değerlendirmeye kalkmışsın. Bu şekilde para kazanman beni ilgilendirmiyor(ki bende iyi yollar kullanıyor değilim amacım uzun süreli kazanç değil) ama birisine üstünlük kurmak için uygulama sayını marifet olarak gösteremezsin. Uygulamalarınada hakaret etmek değil amacım zaten çöp olduğunu sende biliyorsun amacın para kazanmak oda hakkın, herkes kazanabildiğini kazanmalı.

• bende eskiden uyguluma içi reklam uygulayarak para alıyordum admobdan şimdi kişi başı 0.3500 veriyorlar bıraktım daha artık uygulamaarı 1 lira yapıyorum 1 kişi indirse bile karlı oluyor ama kaliteli uygulama yapman lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

bu sektör balon bik bik diyen kişilerin %40 ı programlama vs bilmeyendir geriye kalan %60 ın %40 ı programlama bilip bu sektöre girip yaptığı oyunu bir türlü hayal ettiği satış rakamına çıkaramayadır.En son kala %20 si ise burada birçok cevap arayan yeni başlayanları bu sektöre girmemesi için trolleyenlerdir.

Sen bu sektöre girip orta halli birşey çıkartıyorsan en kötü aylık 500 dolar kazanırsın .Bitti.

kazandığını yatırım yapar daha iyi iş çıkartırsan aylık kazancın da şansın yardımıyla katlanarak artarda artar.Yok şöyleymiş yok böyleymiş bilmem ne , olmazmış , tutmazmış vs. Ulan madem tutmaz onlarca uyduruk kıytırık oyun nasıl milyonlar sattı.

Adam keçi simulatörünü dalga geçmek için piyasaya saldı , inanılmaz para kırdı , ekmeğin hikayesi de oyun yaptılar yine para basıyorlar , isaac ın bilmem nesi diye oyun yaptı eleman para kaldırdı o kadar.Minecrafta 50 milyon satışı geçti.Minecraft klonları türedi ve bunların birçoğuda en kötü 5-10 bin dolar kaldırdı.

prison archtiect diye bir oyun var , oyuna başlayan eleman gerçek hayatta evine haciz gelmesi korkusuyla yaptığı oyundan binlerce dolar kaldırdı ve hala da para basıyor.

Azıcık hayal gücü ile herkes para kazanır.Size demiyorum ki binlerce doları şak diye kazanacaksınız , yaptığınız oyunun kalitesine orjinalliğine ve yaptığınız tanıtımlarla o oyundan en kötü 2-3 bin dolar kazanırsınız ilk başta.

Tutarsa daha fazlasını kazanırsınız.

Şimdi oyun yapıyorum diye angry birds klonu yaparsanız tabi ki oyun tutmaz, araba yarışı yapıyorum diye internetteki örnekleri alıp kendinizce farın rengi kırmızı yerine mavi olsun , evler yerine tarla olsun diye piyasaya sürerseniz o oyun da tutmaz.

insanların emek verilmiş , orjinalliği yakalamış oyunlara para ödüyor.

Bakınız :Paper's please , prison architect , isaac, goat simulator , castle crashers vs vs.

Adamlar şu sıraladığım oyunu yıllarca geliştirmeyi bırak 2-3 ayda geliştirmiş kişiler.Sadece orjinal fikir bulup, uygulamak belirli oyun sitelerine gönderip incelemelerini sağlayarak insanların beğenisini kazandılar.

Steam , humblebundle , origin , google store vs gibi dağıtıcımlarla anlaşıp oyununu piyasa sürüp bekleyeceksin bu kadar.

Ozgun oyunlarin tutmasi disinda haklisin. GP da birbirine cok benzeyen tutan oyunlar var bunlarin farki birbirlerinin eksiklerini kapatmalari. Yani soyle soyleyeyim biri bir oyunu yapiyor tutuyor baska biri daha da gelistirerek yapiyor o da tutuyor.

Sahin oyunlari ozgun falan degil ama her birinin en az 10.000 indirmesi var. Cok daha ozgun ilginc oyunlar var onlar da max 5.000 indirme. gelistiricinin ne yasadigi ne dusundugu onemli degildir. Kullanici daha onemlidir. Kullanici hic bir oyunu farkli ozgun diye indirmez eglendigi oyunu indirir. Oyunlar kullaniciya yonelik yapilmali.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.