Şimdi Ara

Android Uygulama Yapma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Androide Whatsapp Tarzı Bir Uygulama Yapmak İstiyorum.Böyle Birşey Mümkün mü?Bunun İçin Programlama Dili vb Ne Gerekiyor Ve Nasıl Yaparım?

Biraz Tuhaf Oldu Pasta Tarifi İstemiş Gibi

• Yazılım sektöründe kendisini geliştirecek bir kişinin ingilizce bilmemesi abesle iştigal olmaz mı?

Visual Studio vs diyorsun hocam türkçe class'lar invent oldu da benim mi haberim yok

İngilizce bilmeden yazılım geliştirme kolay değildir. Türkçe kaynaklar zaten azdır. Güncel kaynaklarda ingilizce dili ağırlıklı olan sayfalarda bulunur. Zamanında Visual Basic ile yazılım yaparken daha bu forum felan yok, yabancı forumlardan destek alırdım.

Eğer ingilizce bilmiyorsa bir yazılımcı adayı en kısa sürede öğrenmelidir.
  • Doğru forum burası değil.

XDA'e alalım sizi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: astegon

Doğru forum burası değil.

XDA'e alalım sizi...
    Üzgünüm Konuyu Yanlış Yere Açtığım İçinYanlız Foruma Daha Yeni Başladım.Rütbemden Anlarsınız Zaten.

xda Derken?Anlamadım Burası mı?https://forum.xda-developers.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1302B2683 -- 22 Mayıs 2019; 14:45:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1302B2683

Üzgünüm Konuyu Yanlış Yere Açtığım İçinYanlız Foruma Daha Yeni Başladım.Rütbemden Anlarsınız Zaten.

xda Derken?Anlamadım Burası mı?https://forum.xda-developers.com/

Alıntıları Göster
    Aynen öyle. Burası daha çok insanların birbirlerine laf sokmak, ego tatmini yapmak ve siyaseten trol muhabbeti için kullanılmakta

Orası daha güzel.

• quote:

Aynen öyle. Burası daha çok insanların birbirlerine laf sokmak, ego tatmini yapmak ve siyaseten trol muhabbeti için kullanılmakta

Orası daha güzel.

Alıntıları Göster
    Kesinlikle katılmıyorum. XDA iyidir güzeldir ama İngilizce'dir.

Doğru forumdasınız, sadece yanlış bölümdesiniz.

Konuyu aşağıdaki linkteki bölüme açarsanız daha fazla ilgi görür.
    https://forum.donanimhaber.com/forumid_13/tt.htm

Kendi görüşümü belirtecek olursam eğer, sıfırdan başlanacaksa Visual Studio adlı program ve Visual Basic programlama dili ile yazılımcılığa başlamanızı öneririm.

Üstteki ikili ile her türlü program yazılabilir. Yalnız sizin yapacağınız program veritabanı gerektirdiği için, bu üstteki ikiliyi kavradıktan sonra MSSQL veritabanı öğrenebilirsiniz.

Programlama ve veritabanına giriş yapıldıktan sonra son evre olarak mobil uygulama yapmak için Android Studio ve C# diline geçiş yapabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Biyturs_OnSr

Kesinlikle katılmıyorum. XDA iyidir güzeldir ama İngilizce'dir.

Doğru forumdasınız, sadece yanlış bölümdesiniz.

Konuyu aşağıdaki linkteki bölüme açarsanız daha fazla ilgi görür.
    https://forum.donanimhaber.com/forumid_13/tt.htm

Kendi görüşümü belirtecek olursam eğer, sıfırdan başlanacaksa Visual Studio adlı program ve Visual Basic programlama dili ile yazılımcılığa başlamanızı öneririm.

Üstteki ikili ile her türlü program yazılabilir. Yalnız sizin yapacağınız program veritabanı gerektirdiği için, bu üstteki ikiliyi kavradıktan sonra MSSQL veritabanı öğrenebilirsiniz.

Programlama ve veritabanına giriş yapıldıktan sonra son evre olarak mobil uygulama yapmak için Android Studio ve C# diline geçiş yapabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Ben forumun genelinden bahsettim. Oysa güzel bilgiler de var burada.

Ama yazılım geliştiren bir kişi özellikle mobil'e geliştiriyorsa eğer burada sadece genel ve türkçe bilgi alır. XDA multinational olduğu için bir çok farklı görüş vardır orada ve buradan ÇOK DAHA ZENGİNDİR.

Kusura bakma hocam. Ben de sana katılmıyorum.

• quote:

Ben forumun genelinden bahsettim. Oysa güzel bilgiler de var burada.

Ama yazılım geliştiren bir kişi özellikle mobil'e geliştiriyorsa eğer burada sadece genel ve türkçe bilgi alır. XDA multinational olduğu için bir çok farklı görüş vardır orada ve buradan ÇOK DAHA ZENGİNDİR.

Kusura bakma hocam. Ben de sana katılmıyorum.

Alıntıları Göster
    Ortada bir Ferrari var ama benzinimiz yok, binemiyoruz. Ne anlamı kaldı Ferrari'ye sahip olmanın?

Aynı şekilde ortada bir bilgi bolluğu var ama İngilizce yok. Okuyamadıktan, anlayamadıktan sonra neye yarar?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rootlu android uygulama önerileri
    10 yıl önce açıldı
    İPHONE UYGULAMA SİLME
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Ortada bir Ferrari var ama benzinimiz yok, binemiyoruz. Ne anlamı kaldı Ferrari'ye sahip olmanın?

Aynı şekilde ortada bir bilgi bolluğu var ama İngilizce yok. Okuyamadıktan, anlayamadıktan sonra neye yarar?

Alıntıları Göster
    Yazılım sektöründe kendisini geliştirecek bir kişinin ingilizce bilmemesi abesle iştigal olmaz mı?

Visual Studio vs diyorsun hocam türkçe class'lar invent oldu da benim mi haberim yok

İngilizce bilmeden yazılım geliştirme kolay değildir. Türkçe kaynaklar zaten azdır. Güncel kaynaklarda ingilizce dili ağırlıklı olan sayfalarda bulunur. Zamanında Visual Basic ile yazılım yaparken daha bu forum felan yok, yabancı forumlardan destek alırdım.

• quote:

Yazılım sektöründe kendisini geliştirecek bir kişinin ingilizce bilmemesi abesle iştigal olmaz mı?

Alıntıları Göster
    Kendimi ifade edemedim. Şunu demek istiyorum. Bir konuya dair hiçbir fikri olmayan bir kişinin o olayı anlamasının en iyi yolu onu anadilinde öğrenmesidir Ben demiyorum ki bu forumdan WhatsApp'a rakip olacak bir uygulama yapacak bilgi seviyesine çıkılır Hesap makinesi, birkaç Listbox kontrolü falan anca öğrenilir. Önemli olan da bu zaten, mantığı kavramak. Mantığı kavradıktan sonra İngilizce forumda mı gezer, Japonca forumda mı gezer fark etmez, çünkü mantığı artık kavramıştır, yabancı dili el vermese bile kodlara baktığında çalışma prensibini anlayabilecek hale gelmiştir artık.

• Whatsapp alternatıfı var, açık kaynaktır http://signal.org
    kendin yapamazsın çok zor iş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Kendimi ifade edemedim. Şunu demek istiyorum. Bir konuya dair hiçbir fikri olmayan bir kişinin o olayı anlamasının en iyi yolu onu anadilinde öğrenmesidir Ben demiyorum ki bu forumdan WhatsApp'a rakip olacak bir uygulama yapacak bilgi seviyesine çıkılır Hesap makinesi, birkaç Listbox kontrolü falan anca öğrenilir. Önemli olan da bu zaten, mantığı kavramak. Mantığı kavradıktan sonra İngilizce forumda mı gezer, Japonca forumda mı gezer fark etmez, çünkü mantığı artık kavramıştır, yabancı dili el vermese bile kodlara baktığında çalışma prensibini anlayabilecek hale gelmiştir artık.

Alıntıları Göster
    Aynen.Sana Katılıyorum İlk Önce Bir Anadilimde Öğreneyim Sonra İngilizce Foruma Geçerim.Nasıl Olsa İngilizce Biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

Whatsapp alternatıfı var, açık kaynaktır http://signal.org
    kendin yapamazsın çok zor iş
    Mesajın İçin Teşekkürler Ama Sabır Çoğu Şeyin İlacıdır.Çok Yavaşta Öğrensem Çok Uzunda Sürse Hevesimi Kırmak İstemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1302B2683 -- 23 Mayıs 2019; 8:45:56 >
  • quote:

Alıntıları Göster
    Tamam şimdi anladım.

Ancak bu forumda zengin içerik zor bulur. Başka forumlar var onlara baksın derim Türkçe olarak.

İşin Logic kısmı zaten coding'in temeli. Sonrasında ha Swift ile gitmişsin ha Objective C ya da JS.

Instant Messaging yapacak arkadaşımıza başarılar.

• quote:

Tamam şimdi anladım.

Ancak bu forumda zengin içerik zor bulur. Başka forumlar var onlara baksın derim Türkçe olarak.

İşin Logic kısmı zaten coding'in temeli. Sonrasında ha Swift ile gitmişsin ha Objective C ya da JS.

Instant Messaging yapacak arkadaşımıza başarılar.

Alıntıları Göster
    Çok Teşekkür Ederim
  • Hocam hiç bilgin yoksa daha henüz o iş oldukça zor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kotlin veya Java bilmeniz gerekli. Ama Android yavaş yavaş Kotlin'e geçtiği için Kotlin öğrenmek daha mantıklı olacaktır. Udemy'de Android Programcılığıyla alakalı kurslar var bir göz atın isterseniz.
    https://www.udemy.com/android-o-mobil-uygulama-dersi-kotlin-java/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 23 Mayıs 2019; 10:25:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: II. Ceki

Hocam hiç bilgin yoksa daha henüz o iş oldukça zor
    Neden ? İsteği ve hevesi varsa gayet öğrenilebilir ve yapılabilir. İnsanların hevesini kırmaya gerek yok. Kendisi baştan sona bir OS yazacağım,kernel yazacağım dememiş basit bir Android programı sadece.
  • Celonfix kullanıcısına yanıt
    Hocam demek istediğim eğer daha yeni programlama öğrenmeye baslayacaksa çok uğraş vermedi gerekiyor. İmkansız demedim zaten zor dedim o yüzden.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Celonfix

Kotlin veya Java bilmeniz gerekli. Ama Android yavaş yavaş Kotlin'e geçtiği için Kotlin öğrenmek daha mantıklı olacaktır. Udemy'de Android Programcılığıyla alakalı kurslar var bir göz atın isterseniz.
    https://www.udemy.com/android-o-mobil-uygulama-dersi-kotlin-java/
    Teşekkürler Bilgi İçin
  • En ustteki arkadasin dedigine katiliyorum, eger ingilizce biliyorsaniz farkli forumlara yonelmelisiniz. Buradakilerin geneli ,yorumlardan da anlamissinizdir, bes para etmez egolarini tatmine oynuyorlar.

Dediginize kesinlikle katiliyorum, ugrasirsaniz ve az biraz kapasiteniz varsa yapamayacaginiz hicbir sey yok

Edit: yardimci olmak isteyen arkadaslar alinmasin :D sacma sapan hareketlerde bulunanlaraydi bu sozum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lamperouge -- 2 Haziran 2019; 4:23:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.