Şimdi Ara

Android Uygulamada Konum Alma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Android uygulamam için gps üzerinden konum bilgisi almaya çalışıyorum ancak gps ilk 2 -3 sn içim enlem boylamı 0,0 şeklinde döndürüyor ve
    bu sebeple hatalar oluşuyor. Bende data 0,0dan farklı bişey gelene kadar while loop içersinde bekletmek için
    bir kod yazdım ancak bu şekli ile de uygulama donmakta hiçbir zaman while loop dan çıkamamakta.
    Araya thread.sleep vb şeylerle bekleme yaptırdığımda ise bazen hemen düzelmekte bazende bu süre kadar beklesede halen kalmaktadır.
    Oysa ki google'ın maps uygulaması aynı esnada gps bilgisini doğru göstermektedir.

• Benzer kodların örnekleri internette binlerce mevcut , kendini zorlamak yerine bir bakmanı tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CooL_ROMEO

Benzer kodların örnekleri internette binlerce mevcut , kendini zorlamak yerine bir bakmanı tavsiye ederim.

Keşke cevap atmasaydiniz, benim hiç aklıma gelmemişti zaten böyle aratmak. Neyse beyin bedava.

• coder73 C kullanıcısına yanıt
    teşekkürler dostum. bunlara benzer kodların çoğunu denedim esasında. sorun şu ki gps açık olmasına rağmen her zaman koordinatı vermeyip 0,0 döndürüyordu. sanırım açık gözükmesine rağmen doğru bir şekilde sinyal alamıyor. 3-4 gün bunun için uğraştım bir çözüm bulamadım. en azından arayan biri olursa bu faydalı olur umarım.
  • Bi ihtimal cihazda sıkıntı vardır. Başka cihazlarda denediniz mi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mad_coder M kullanıcısına yanıt
    Forumkeeper kardeşim yazmış bir başka cihazda dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WHITE_Wolf -- 18 Haziran 2016; 0:54:37 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İos 7 takvim ve bildirim sorunu..
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @SentnieL @forumkeeper02

teşekkürler beyler deneyeceğim.
  • Arkadaşım şuna dikkat et;
    GPS'ten veri alma işini tamamen zamanında developerlara bırakmıştı. Ancak GPS cihazı çok aşırı güç tüketimi yapmasından dolayı, google defalarca uyarıda bulunmuştu. Sonuç olarak android cihaz kullanıcıları şarj yetmiyo şikayetleri artınca bunu yumuşatmak amacı ile Google (yanlış tahmin etmiyorsam API 15 ve üzeri (Android 4.0.3 ve üzeri) ) en az bir defa mobil veriden yer tespiti yaptırdıktan sonra GPS ten veri almasına müsade eder oldu.

Kısacası;
    Sadece 1 defa önce 3G (veya diğer mobil veri) üzerinden konum iste, ardından GPS'ten veri iste. Yoksa direkt 0.0 olarak anlamsız bir veri ile baş başa kalıyoruz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.