Merhaba, samsung note 4 cihazımda forticlient vpn bağlantısı yaptığımda internet bağlantım kesiliyor. Yani interneti kullanamıyorum kısaca vpn açıkken. Aynısını vpn uygulamasını ios cihazımda da kullanıyorum onda herhangi bir internet kesintisi vs yok. Aktif olarak interneti kullanılabiliyor. Neden kaynaklı olabilir acaba? |
Telefonda VPN Açınca İnternet Neden Kesilir?
VPN (Sanal Özel Ağ), internet etkinliklerini gizlemek ve güvenliği artırmak için kullanılan bir teknolojidir. Ancak bazı durumlarda, VPN açıldığında internet bağlantısının kesilmesi sorunu yaşanabilir. Bu sorunun birkaç olası nedeni vardır:
- VPN Ayarları Hatalı: VPN ayarları düzgün yapılandırılmamışsa veya uyumlu değilse, internet bağlantısı kesilebilir.
- Güvenlik Duvarı veya Güvenlik Yazılımı: Güvenlik duvarları ve güvenlik yazılımları, VPN bağlantılarını bloke edebilir veya kısıtlayabilir. Ayarlarınızı kontrol edin ve VPN bağlantısına izin verdiğinizden emin olun.
- Ağ Sorunları: Ağ bağlantınızda bir sorun varsa, VPN açıldığında internet bağlantınız kesilebilir. Ağınızı yeniden başlatmayı veya yönlendiricinizle ilgili sorunları kontrol etmeyi deneyin.
- VPN Sunucu Sorunları: VPN sunucusunda bir sorun varsa, bağlantınız kesilebilir. Farklı bir VPN sunucusuna bağlanmayı veya VPN sağlayıcınızla iletişime geçmeyi deneyin.
- Cihaz Uyumsuzluğu: VPN yazılımı, cihazınızla uyumlu olmayabilir. Uygun VPN yazılımını kullandığınızdan emin olun.
VPN Açınca İnternet Kesiliyorsa Ne Yapılabilir?
- VPN ayarlarını kontrol edin ve doğru şekilde yapılandırıldığından emin olun.
- Güvenlik duvarınızı veya güvenlik yazılımınızı kontrol edin ve VPN bağlantılarını engellemediğinden emin olun.
- Ağ bağlantınızı kontrol edin ve sorunları giderin.
- Farklı bir VPN sunucusuna bağlanın.
- VPN sağlayıcınızla iletişime geçin ve sorunla ilgili destek alın.