Şimdi Ara

Android yazılımına yeni başlayacaklar için önerileriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, biz fikirleri olan 3 genç arkadaşız.Android platformu için 2D oyun yapmakla bir şeylere başlamak istiyoruz.Ama fikirlerimizi uygulamaya nereden başlayacağımız konusunda pek net bilgi sahibi değiliz. İnternette her kaynakta farklı alanlara yönlendiren tonlarca yazı mevcut ve oldukça kafa karıştırıyorlar."Bu işe nereden başlamalıyız? Hangi programı/programları kullanmalıyız?Kullanmayı nereden öğreniriz?" gibi temel sorulara cevap bulmak istiyoruz. Yardımcı olabilirseniz çok seviniriz.Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih3442 -- 15 Nisan 2015; 22:18:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende bilgisayayar programcılıgı öğrencisiyim.sizin gibi bende heveslendim android programlama için.. bu konu hakkında okuldaki hocalarımla görüştüm.bana KODLAPın Android proglama kiabını önerdi.Genel olarak androıd programlama bilgilerinin çogu ingilizce imis o yuzden çok zorlanacagımı soyledı.Bunun için beni java ya yönlendirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delete1903 -- 16 Nisan 2015; 12:27:54 >
  • fatih3442 kullanıcısına yanıt
    tonlarca yazı okumadan bu işi yapamayacağınızı bilerek başlayabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: commancherro

tonlarca yazı okumadan bu işi yapamayacağınızı bilerek başlayabilirsiniz.

Niye öyle dediniz çok mu zordur acaba yapmak?

• fatih3442 kullanıcısına yanıt
    sıkıntı zaten burada başlıyor. kimse eline neşter alıp ameliyat yapıcam nereden başlamalıyım diye sormuyor. ama oyun yazmak kolay çok kolaymış gibi bir algı var
  • quote:

Orijinalden alıntı: commancherro

sıkıntı zaten burada başlıyor. kimse eline neşter alıp ameliyat yapıcam nereden başlamalıyım diye sormuyor. ama oyun yazmak kolay çok kolaymış gibi bir algı var

Bu işin profları analarının karnında kod yazarak doğmadı

• http://carlcheo.com/startcoding adresindeki resme göre Java ile başlaman gerekiyor :) Ancak orada da yazdığı gibi başlangıç için kolay bir dil değildir. Zorluk olarak 5 üzerinden 3 vermişler.

Başka bir sitede de(yanlış hatırlamıyorsam Super Meat Boy isimli oyunu yapan şahıstı) başlangıç için C, C++, Java gibi diller programlamadan soğumanıza sebep olabilir. Bunların yerine başlangıç olarak Unity, Flash gibi basitçe ekranda bir şeyler çizip hareket ettirebileceğiniz programları tercih edin diyordu(o tam böyle söylememişti ama aklımda kaldığı kadarıyla buna yakın bir şeyler diyordu)

Benim fikrime gelirsek, ciddi anlamda düşünüyorsan Java. Basit oyunlar yapacaksan Flash yeterli.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Donanım haberde bir ara toplanmıştık biri vardı canlı ders verecekti 1 - 2 ders gittik ( kaçıranlar için kayıtt ayapıyordu) iyidi sonra yalan oldu öyle kaldı.
    Toplanmak lazım yine
  • Yavaşça başlarsın zorlanırsın zorlanırsın pes etmezsen devamı gelır
  • İlgilendiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim

• Delete1903 kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar programcısına ingilizcede zorlanırsın diyen bir ülkedeyiz. Boşverin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.