Şimdi Ara

TÜM SONY XPERİALARDA YENİ VEYA ESKİ ANDROİD SÜRÜMÜ YÜKLEME...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
6
Favori
15.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BU ANLATIMIMI SONY ERİCSSON XPERİA RAY ST18İ İÇİN YAPIYORUM DİĞER MODELLERİNDE AYNI YÖNTEMLE YAZILIMINI DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ .((SADECE Jelly Bean and ICS ( Ice Cream Sandwich ) yi kurarken FLASHTOOL AYARLARI KONUNUN EN ALTINDAKİ RESİMDEKİ GİBİ OLCAK)).AŞAĞIDA VERDİĞİM LİNKLERLE İSTEDİĞİNİZ SİZE UYAN YAZILIMI İNDİRİP FLASHTOOLU KURDUKTAN SONRA "c:\Flashtool\firmwares" klasörü içine KOPYALAMANIZDIR SONRA AYNI ADIMLARI İZLİYOSUNUZ ZATEN.

Arkadaşlar resmi android sürüm 2.3.4. gingerbreadı istemiş arkadaşlar onun linkini paylaşıyorum

android 2.3.4 gingerbread (Telefonumda yüklü olan bu sorunsuz)

link 2( alternatif ) android 2.3.4 gingerbread

Flash tool 0.8.5(Dil sorunu yok bölgesel dil ayarlarınızı değişmenize gerek yok)

Flashtool 0.8.5(dil sorunu yok)

NOT.2:DİĞER XPERİA MODELLERİNİZEDE AYNI YÖNTEMLE ANDROİD SÜRÜMÜ YANİ YAZILIM ATIP DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ...

Ayrıca diğer xperia modellerinin tüm android versiyonlarıda alttaki linkde:

Tüm Sony xperia modellerinin Android sürümleri burda tıklayın

Anlatıma geçiyorum arkadaşlar...Ancak işlemler sırasında oluşabilecek herhangi bir hatada Sorumluluk size aittir.

1.Yukarda ki linklerden Flashtool ve android 2.3.4ü indirin.ayrıca ben android 2.3.4ü indirin derken siz kendi telefonunuzun android sürümünü indirin onun linkide yukarda tüm sony xperia modellerinin android versiyonları adlı linkden indirin.
    2.Flashtool klasörünü açın ilk 0.8.0ı kurun sonra altındaki 0.8.5i kurun artık dil sorunuda yok dil ayarlarını değiştirmeye gerekde yok.
    3.İndirmiş oldugumuz android 2.3.4 dosyasını rardan cıkarıp (Xperia_Ray_(ST18i)_4.0.2.A.0.42_CE.ftf) "c:\Flashtool\firmwares" klasörü içine kopyalayınız.(ayrıca Firmwares klasörünün içinde başka dosya varsa onu silin sadece içinde bizim kopyaladıgımız (Xperia_Ray_(ST18i)_4.0.2.A.0.42_CE.ftf) dosya olacak)
    4.Bu işlemleri yaparken telefonunuz bilgisayara baglı olmucak unutmayın ben nezaman baglıcagınızı diyecem ayrıca şarzınızıda kontrol edin az olmasın.
    5.Telefonunuzda Ayarlar/Geliştir ici Seçeneklerinde USB Hata Ayıklama (USB Debugging mode) modunu AÇIK konuma getiriniz.
    6.Telefonunuzda Ayarlar/Güvenlik menüsünde "Bilinmeyen Kaynaklar" seçeneğini AÇIK konuma getiriniz
    7.Telefonu kapatın ve eğer bilgisayarınıza USB bağlantısı var ise çıkarınız.
    8.Flash Tool programını çalıştırınız.(eger bilgisayarınız 64 bit ise flashtool 64 biti çalıştırın.)(Bilgisayarın kaç bit olup olmadığına bakmak içinde masaüstündeki bilgisayar simgesine sag tıklayın özellikleri seçin.orda sistem türünde yazar.

9.Sol üst köşedeki flash ikonuna tıklayın ve Mode Selector penceresinde "Flashmode" seçili iken "OK" diyin

10.Açılan "Firmware Selection" penceresinde yüklemiş olduğumuz firmware dosyasını seçip (Xperia Ray ST18i) Sağ tarafta Wipe data, Wipe cache, Wipe apps log seçeneklerinin de seçili, diğer seçeneklerinin ise seçilmemiş olduğundan emin olup "OK" e tıklayınız..

11. Bu aşamada Flash Tool programı firmware dosyasını yüklemek için hazırlık yapacak (1-2 dk. kadar) ve ardından animasyonlu bir pencere ile size yapmanız gerekenleri gösterecek.Aşağıdaki resimdeki gibi ''savelog'' yazana tıklayın

12.(TELEFONU KAPATIN) Cihazınızın kapalı ve USB bağlantısı çıkarılmış olduğundan eminseniz "Volume Down (Ses kısma)" tuşuna basılı tutarak USB bağlantısını gerçekleştirin, program telefonunuzu algılayıp işlemin %'sini göstermeye başladığında ses kısma düğmesini bırakabilirsiniz.

13.Yükleme işlemi 5 dk. kadar sürecek ve %100 olunca aşağıdaki resimdeki gibi "Flashing finished" mesajı çıkacak. Artık telefonunuzun USB bağlantısını kesip açabilirsiniz.

Not:yukarda verdiğim romla ben kurdum.Flashtool 0.8.5i kurarsanız dil sorunu ortadan kalkar flashtoolu açtığınızda gerekli adımları yaptıkdan sonra sağ tarafda wipe data-wipe cache-Wipe apps Log görünür.eğer Flashtoolun 0.8.0 versiyonu varsa sizde ozaman lütfen denetim masasından bölgesel dil seçeneklerinden dili İngilizce(Amerikan) seçin ve bilgisayara reset atın öyle açın flashtoolu ozaman görünür.Bende sony ericsson xperia ray kullanıyordum pc domanionla bi güncelleme yaptım ICS ye geçtiydim telefonda donmalar özellikle telefon rehberine 7 snyede giriyodu.Çok araştırdım Teli servise vercektim ama zaten alalı 5 gün olduydu kim beklicekti bidaha onu ayrıca turkcell uygulamarıda vardı içinde çok sinir olmuştum ondan güncelleyip ICS ye döndüm belki turkcell uygulamarı gider diye ama gitmiyormuş bununda bilgisini vereyim turkcell uygulamarı üst android verisyona geçince gitmiyor ama yeni yazılım atarsanız gidiyor.eski android sürümü 2.3.4 e 4.0.2.A,0.42 'ye nasıl dönerim diye çok siteleri forumları araştırdım anlatımları var ama linkleri bulamıyordum sonunda buldum ve başladım yapmaya.en sonunda döndüm ve kafam çok rahat tel eski hızına kavuştu.İnşallah sizinde işinize yarar..

DİPNOT:Ayrıca şunuda ekliyim telefona yazılım yüklemek için root yapmaya yani bootloader kilidini açmaya gerek yoktur ve bu kilidi açmanızıda tavsiye etmem cihazınız garanti dışı kalır.başka konularda anlatmışlar önce root yapın diye kesinlikle yazılım yüklemek icin bootloaderi açmaya gerek yok.yukarda anlattıklarmı yapın yeni yazılımlı telefonunuz hayrlı olsun kafanız rahat olsun.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Jelly Bean and ICS ( Ice Cream Sandwich ) yi kurarken FLASHTOOL AYARLARI AŞAĞIDAKİ RESİMDEKİ GİBİ OLCAK.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redrewil -- 17 Mayıs 2014; 15:16:21 >

• konu up up up
  • hocam anlattiklarini yapiyorum ama
    https://store.donanimhaber.com/c0/34/51/c0345166fcaf3a4a78c0e709246359a9.png
    hep böyle ediyor

• bilgisayarında flashtoolun calısması için gerekli driver yok diyor bilgisayarında microsoft firemawork en az 3.5 yüklümü yüklü değilse onu indir kur

yüklüyse

Flashtool Driver klasörüne girip kurulumu çalıştırın ve buradan cihazınız için uygun olan flash mode sürücüsünü listeden seçip kurun.

yinede olmazsa;

ayrıca http://www-support-downloads.sonymobile.com/Software%20Downloads/Update_Service_Setup-2.11.12.5.exe bunu indir bilgisayarındaki usb vs. gibi güncel driverlarıda kursun

telefonunu bağlarken ayarları ;

1-) Ayarlar-Geliştirici Seçenekleri-USB HATA AYIKLAMA MODU = AKTİF
    2-) Ayarlar-Güvenlik-Bilinmeyen Kaynaklar = AKTİF
    3-) Ayarlar-Xperia*-Bağlantı-Usb Baglantı Modu-MSC =SEÇİLİ

bu şekilde olcak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redrewil -- 9 Temmuz 2013; 16:05:50 >

• güncel driverlari kurduktan sonra
    MSC yi sectim ve oldu
    tesekkürler
  • işinizin hallolmasına sevindim
  • sırf size yorum yazmak için üye oldum .anlatımınız için teşekkürler,SONY XPERİA S için aynen uyguladım oldu fakat firmware dosyasını bulmak bayağı zor oldu.yabancı bir siteden indirdim.bende şu lanet jelly bean güncellemesinde kurtulmuş oldum.güncelleme sonrası xperia s telefonundan şikayetçi olanlar için şiddetle tavsiye ederim ....artık telefonum 4.0.4....emeğinize sağlik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canavar0808 -- 16 Temmuz 2013; 8:45:04 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: canavar0808

sırf size yorum yazmak için üye oldum .anlatımınız için teşekkürler,SONY XPERİA S için aynen uyguladım oldu fakat firmware dosyasını bulmak bayağı zor oldu.yabancı bir siteden indirdim.bende şu lanet jelly bean güncellemesinde kurtulmuş oldum.güncelleme sonrası xperia s telefonundan şikayetçi olanlar için şiddetle tavsiye ederim ....artık telefonum 4.0.4....emeğinize sağlik.

aslında yukarda verdiğim linkde vardı dikkatli bakmadınız demek işinizi halletinizya önemli olan o çok sevindim

Tüm Sony xperia modellerinin Android sürümleri burda tıklayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redrewil -- 16 Temmuz 2013; 14:03:31 >

• bende denedim işe yaradı paylaşım için çok teşekkürler... Herkes faydalanabilir inşallah..
  • Hocam bunlarla uğraşacağımıza pc companion yazılımı ile güncelleme yapsak daha kolay olmaz mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackwinterday

Hocam bunlarla uğraşacağımıza pc companion yazılımı ile güncelleme yapsak daha kolay olmaz mı?

zaten güncellemeyi onla yapabilirsin sorun o değilki sen mantığını anlayamamışın konunun.Cihazını güncelleyip de bi üst sürüme çıkanlar kasma ve problem yaşadıkları içinde eski android sürümüne dönmek istiyolar bunun içinde bu konuyu açtım.He sen dersen ben bu anlattıklarını pc domanionla da yaparım ozaman büyük ses getirirsin sony piri olursun.
  • 2.3.3 sürümünü bulmamız mümkün değilmi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolchan22 -- 24 Ağustos 2013; 2:38:36 >
  • Anlatım için teşekkürler. Xperia ion da denedim oldu, sürümü güncelleyince kamerayı beğenmemiştim eski sürüme tekrar döndürdüm sayende.
  • Merhabalar. Amerika'dan getirdiğim bir Xperi Ion LT28AT modeli var bende. 4,0,4 sürümü var. Şimdi buna LT28H için olan JB versiyonunu yüklesem olur mu ? Bir sıkıntı çıkarsa telefonu eski haline geirebilir miyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tryceraton

Merhabalar. Amerika'dan getirdiğim bir Xperi Ion LT28AT modeli var bende. 4,0,4 sürümü var. Şimdi buna LT28H için olan JB versiyonunu yüklesem olur mu ? Bir sıkıntı çıkarsa telefonu eski haline geirebilir miyim ?

Jellyban versyonunu yüklemek için cihazınızı pcye bağlayp sonynin sitesindeki pc companion programıyla güncelleyin.zaten cihaznza jellybn güncellemesi gelmişse güncelleyecektir o sûrüme.ama yok güncelleme yapmıyor o sürüme ben senin anlattığın yöntemle jellyban yazılımını yüklücem diyosan önce cihazınız jellyban sürümünü destekliyormu öğrenin destekliyorsa yükleyin.beğenmezseniz yine anlattığım eski yazılımınızı indirip yüklersiniz.

Ayrca aşağıda verdiğim linkde gördüğün gibi ionun jellyban 4.1.2 sürümü mevcut indirip anlattığım yöntemle yükleyebilirsiniz.

http://talk.sonymobile.com/t5/Android-development/GUIDE-How-to-Install-Jelly-Bean-ICS-Ice-Cream-Sandwich-and/td-p/154389

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redrewil -- 3 Ekim 2013; 18:56:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: tryceraton

Merhabalar. Amerika'dan getirdiğim bir Xperi Ion LT28AT modeli var bende. 4,0,4 sürümü var. Şimdi buna LT28H için olan JB versiyonunu yüklesem olur mu ? Bir sıkıntı çıkarsa telefonu eski haline geirebilir miyim ?

Jellyban versyonunu yüklemek için cihazınızı pcye bağlayp sonynin sitesindeki pc companion programıyla güncelleyin.zaten cihaznza jellybn güncellemesi gelmişse güncelleyecektir o sûrüme.ama yok güncelleme yapmıyor o sürüme ben senin anlattığın yöntemle jellyban yazılımını yüklücem diyosan önce cihazınız jellyban sürümünü destekliyormu öğrenin destekliyorsa yükleyin.beğenmezseniz yine anlattığım eski yazılımınızı indirip yüklersiniz.

• sony x10 icin yapılacak hicbirsey yok herhalde
  • artı youtube falan izlemek.artık okadar yapması lazım.sorunlu diyende olmus ama youtube.da
  • device disconnected hatası alıyorum olmuyor. cihazzım xperia U
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihkarakum

device disconnected hatası alıyorum olmuyor. cihazzım xperia U

flashtool icin pc'nizin bölgesel dil ayarlarını ingilizce yapıp reset atın öyle deneyin. .ve resimde sen sony xperia ray st18 inin android versyonunu flashlamışın.ama telefonun xperia u demişin yukarıdaki linklerden kendi telefon modelinin android versyonunu indir onu flashla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redrewil -- 20 Ocak 2014; 13:46:48 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.