Şimdi Ara

Androidde Windows uygulaması (EXE) çalıştırmak mümkün!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
5
Favori
17.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Android İşletim sisteminde exe dosyasını çalıştırabilmek artık çok kolay.
    Bunun için ilk önce android cihazımıza sanal olarak bir windows işletim sistemi kurmamız gerekiyor. Exe çalıştırabileceğiniz en hafif işletim sistemi "micro xp" olarak geçer. Tabi siz isterseniz Windows'un başka sürümlerini yükleyebilirsiniz. Yalnız bu anlatımda siz kurulum yapıp uğraşmayın diye sanal makineyi micro xp olarak ben kurdum. Yani sizin SDL.zip dosyanızda sanal makine hazır sanal makine kurulumu yapmanıza gerek yok.
    Not: Eğer VirtualBox da sanal makine çalışmazsa Qemu Manager kullanın.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
    Gereken Programlar / Dosyalar
    VirtualBox - Windows (Sanal Makineye exe yüklemek için) Buraya Tıklayıp İndirin
    Bochs apk - Android (Sanal Makineyi androidde çalıştırmak için) Buraya Tıklayıp İndirin
    SDL Zip Dosyası (android cihazınızdan indirin veya indirdikten sonra android cihazınızın sd kartına zip dosyasını çıkartın) Buraya Tıklayıp İndirin
    ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

İlk önce VirtualBox ile yeni bir sanal makine oluşturun ve sanal makinenin yerel diskini indirdiğiniz sdl zip dosyasını çıkartıp içindeki "c.img" olarak belirtin ve sanal makinenizi açın.
    Sanal Makineniz Açıldıktan Sonra "ctrl+d" tuşuna basıp misafir eklentileri kalıbını yükleyin.
    VirtualBox ayarlar menüsünden paylaşılan klasör ayarlarına gidin ve istediğiniz klasörü (exe dosyasını içeren) sanal makinenize kopyalayın. Daha detaylı öğrenmek için google'a "virtualbox dosya paylaşımı" yazarsanız da olur.
    Eğer exe dosyası kurulum gerektirirse virtualbox üzerinden sanal makinenize kurun, kurulum gerektirmezse yani portable ise kurmanıza gerek yok.
    Her şeyi tamamladıktan sonra android cihazınızdaki bochs uygulamasını çalıştırın. Biraz yavaş çalışır eğer android cihazınızın sistem özellikleri ram vs. çok düşükse hiç böyle bir şey yapmanızı tavsiye etmem. Bosch uygulamasında sanal makineniz açılınca istediğiniz exe dosyasını açabilirsiniz. Fare kullanmak dokunmatik olarak biraz zor ama yine de güzel bir şey.

İyi Günler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agentwho -- 13 Eylül 2015; 16:00:12 >

• yararlı konu teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: m7r

yararlı konu teşekkürler

Ben de teşekkür ederim :)
  • Güncel uygulama yokmu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Limbo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows uygulamaları açılmıyor
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.