Şimdi Ara

Andromeda 9800xtye cevrilmis 9800pro satiyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
1.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kartta bır sorun cıkarsa 9800pro bıosunu yukleyıp garantıye gonderıyoruz dıyorlar adamlar.gerçı bu konuda çokda bılgılı değılım ama herhalde pro bıosu gerı yuklenebılır oyle değılmı
  • evet doğru anlaşamadık. çünkü konuya bakış açımız faklı. boşver. saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: tansel

kartta bır sorun cıkarsa 9800pro bıosunu yukleyıp garantıye gonderıyoruz dıyorlar adamlar.gerçı bu konuda çokda bılgılı değılım ama herhalde pro bıosu gerı yuklenebılır oyle değılmı

tabiiki yüklenir...
    ama eğer kart tamamen kullanım dışı olmadıysa

aslında biz boşa tartışmışız bu arada.arkadaşımız sormuş ve gerçeği öğrenmiş
  • 9800XT biosu yüklenip garanti dışı kalır kart OK ama orjinal 9800PRO biosu geri yüklendiğinde garanti kapsamına girer. Kaç kere bios yüklemişler buna diye bakıl(a)maz. Zaten maliyeti 9800PRO üretmekten daha ucuza geldiği için R360 olarak üretilmiş, sonra 9800PRO biosu yüklenmiş. Neyin kavgasıdır anlamadım. 9800XT yapılan kart şayet overclock yapılmaz ise, sistem sağlam ise (PSU vs.) %99 birşey olmaz, kart zaten Sapphire 9800XT 128MB ile aynı kart (soğutucu ve bir XT olduğunu gösteren ayar hariç).
  • ya 9600XT ye ne gibi yükseltme yapılabilir haberi olan varmı :)
    mesela x800 gibi çalışırmı :Pp X800XT değil yalnız mütevazilik olayı işte sade X800 :P.

Birisinden duydum 220 voltu direk verince X800 gibi oluyormuş hemde garanti dışı kalmıyormuş :P

(Düşünsenize gerçek olduğunu :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi `Oner -- 30/6/2004 17:52:16 >
  • valla bıraz once bu karttan sıparıs verdım bende bu sayede sordum garantı olayını ınsallah yarın deneyeceğim.bu arada bu karta ıyıbır soğutma gerekırmı acaba ne tavsıye edrsınız.gerçı bunun yerı burası değil ama yerı geldı dıye sordum kusura bakmayın
  • sende amma uçtun ha
  • quote:

Orjinalden alıntı: tansel

valla bıraz once bu karttan sıparıs verdım bende bu sayede sordum garantı olayını ınsallah yarın deneyeceğim.bu arada bu karta ıyıbır soğutma gerekırmı acaba ne tavsıye edrsınız.gerçı bunun yerı burası değil ama yerı geldı dıye sordum kusura bakmayın

vga silencer alırsan iyi olur zaten kartı yarın pc ye takınca anlarsın vga silencer niye şart. 9800 modeller yüksek ısıda çalışır geneli böyledir.
  • karta 9800pro biosunu geri yüklersiniz olur biter zaten haa 9800xt biosu yüklenip satlmış ha 9800pro biosu ile önemli olan garantiye verilirken 9800pro biosuyla verilmesi..Zaeten çoğu kullanıcı 9800xt biosu yüklemiyor mu?Değişen nedir bir firmanın yüklemesi o kadar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: `Oner

ya 9600XT ye ne gibi yükseltme yapılabilir haberi olan varmı :)
    mesela x800 gibi çalışırmı :Pp X800XT değil yalnız mütevazilik olayı işte sade X800 :P.

Birisinden duydum 220 voltu direk verince X800 gibi oluyormuş hemde garanti dışı kalmıyormuş :P

(Düşünsenize gerçek olduğunu :)))
    hönk nasıl yanı
  • 9800XT'ye silencer uymuyor, Türkiye'de rev 2.0 var sadece. Biraz fazlaca dikkat etmeniz ve fazladan bir kaç parça kullanmanız lazım GPU'nun arka yüzeyini desteklemek için. Kart zaten 75-85 derece arası çalışıyor.
  • biri alsa da kesin yorum yapsak :)
  • onu bunu bırakın da en ucuz sapphire 9600pro hangi sitede satılıyo?
  • Ben kullanıyorum.
  • bencede çok iyi uygulama acaba gerçekten garanti devam edermi
  • standart hali ile bişi olmaz o karta....

ayrıca kartı oc manyağı yapıp bozduktan sora xt/pro biosu olması ne farkeder ki?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dracul

iş bir tek bios ile alakalı degil.

9800xt nin GPU voltagı ve RAM voltagı farklı.böyle bir oc lu kart alarak sadece başınıza dert almış olrsunuz.tabi voltage mod yok ise.
    voltage mod var ise daha büyük bela var demektir.sebeb xt yi ati firması bile tam sogutamamışken default bir sogutma sistemi hiç bir işe yaramıycaktır.
    ------------------------

sonra 865 derki

9800xt nin gpu ve ram voltajının farklı olduğunu nerden çıkardın dostum? 9800pro karta 9800xt biosu yüklemekle gpu voltajı veya ram voltajı değişmez gpu da, saat frekansı değişir ramlerde ise timing ve saat frekansı değişir. birde sıkıştırma oranları 9800pro ve xt nin farklı. karta vmod yapılmadıktan sonra, softmod veya bios ile gpu ve ram voltajı değişmez. saygılar.
    -------------------------

ve cevap =

kardeş biosla voltajlar degişirmismi dedik okumanda bir kıtlık var kesin.kendi kendine 2 kelime ögrenmişsin atıp tutuyosun. bi voltage mod yapta görelim.hani görmek istiyor isen ben sana bütün kartların voltage modlu halini bizzat ben sana göstereyim.

saygılar and sevgiler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dracul -- 2/7/2004 4:43:42 >

• quote:

quote:

iş bir tek bios ile alakalı degil.

9800xt nin GPU voltagı ve RAM voltagı farklı.böyle bir oc lu kart alarak sadece başınıza dert almış olrsunuz.tabi voltage mod yok ise.
    voltage mod var ise daha büyük bela var demektir.sebeb xt yi ati firması bile tam sogutamamışken default bir sogutma sistemi hiç bir işe yaramıycaktır.
    ------------------------

sonra 865 derki

9800xt nin gpu ve ram voltajının farklı olduğunu nerden çıkardın dostum? 9800pro karta 9800xt biosu yüklemekle gpu voltajı veya ram voltajı değişmez gpu da, saat frekansı değişir ramlerde ise timing ve saat frekansı değişir. birde sıkıştırma oranları 9800pro ve xt nin farklı. karta vmod yapılmadıktan sonra, softmod veya bios ile gpu ve ram voltajı değişmez. saygılar.
    -------------------------

ve cevap =

kardeş biosla voltajlar degişirmismi dedik okumanda bir kıtlık var kesin.kendi kendine 2 kelime ögrenmişsin atıp tutuyosun. bi voltage mod yapta görelim.hani görmek istiyor isen ben sana bütün kartların voltage modlu halini bizzat ben sana göstereyim.

saygılar and sevgiler....

ben vmod istedikten sonra yaparım bilmiyorsan sana nasıl yapılacağını öğretim. şimdi beni iyi dinle. 9800pro@xt olunca kartın default değeri 9800pro 380/340 dan 9800pro@xt de 412/365 de sadece o/c li sanıyorsun işye senin bilgin bukadar. milletde salak veya manyak sadece 9800xt olarak görim default kart 412/365 çaloşsın diye xt biosu yüklüyor değilmi? senin bu konuda nekadar bilgin olduğu belli oluyor. artı bana bişey öğretmeyede kalkma. zaten ne bildiğin belli.

• adminler tartısmayın falan diyo ama ben bu tip atısmaların oldugu topiclere hastayımm. encok boyle topiclerden biseyler ogreniyorum.. hepinize tesekkurler..
    herkesin aynı fikirde oldugu yada +1yazıp durdugu topicleri pek dikkate almamak gerekiyor bence.. oralarda sadece marka adları var. sebep.. sonuc .. bilgi... yok.
    paylasılan bilgiye..
    saygılar..
  • 4$ fark var demişsiniz pro@xt arasındaki farka. pro olanı kac $ acaba?

yani firma şimdi soft mod yaparak kartı satıyorsa yada bios vs.. ve garanti kapsamı içinede kartın normal biosunu yükleyebilirsek sorun cıkmaz diyorsa ozaman daha önce sadece pro almış biri ile aynı kapsama girmiş olmuyormu ?

yani adam pro almıs pro@xt yapmıs kart bozulmus ama eski biosu yükleyebilmişse o zaman ikiside aynı kapıya cıkıyor.risk aynı risk
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.