Şimdi Ara

anfisiz subwoofer bağlantısı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
125
Cevap
1
Favori
58.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 5yaprak

teyp içindeki güç kaynağı ne kadar akım verebiliyorsa devreden o kadar akım çıkar subwoofer daha fazla güç gelmesini sağlayamaz gibi görünüyor

tabi yanlış düşünüyorda olabilirim

aksini ispat edecek olan varsa buyursun bizde faydalanalım bilgisinden

adama yük verdik taşıyamadı şeklinde örnekler vermezseniz sevinirim

o zaman amfilere fazla yük girdiğin de kapatmaması lazım değil mi ? böyle bir sistem neden yapılmış aşırı yük koruması neden var ? bunuda açıklarsan iyi olur bilgilerinden yararlanmış oluruz teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: bygamer

quote:

teyp içindeki güç kaynağı ne kadar akım verebiliyorsa devreden o kadar akım çıkar subwoofer daha fazla güç gelmesini sağlayamaz gibi görünüyor

tabi yanlış düşünüyorda olabilirim

aksini ispat edecek olan varsa buyursun bizde faydalanalım bilgisinden

adama yük verdik taşıyamadı şeklinde örnekler vermezseniz sevinirim

o zaman amfilere fazla yük girdiğin de kapatmaması lazım değil mi ? böyle bir sistem neden yapılmış aşırı yük koruması neden var ? bunuda açıklarsan iyi olur bilgilerinden yararlanmış oluruz teşekkürler

her teybin çıkışı aynı güçte değil eğer doğru bileşenler kullanılırsa sorun olmaz bahsettiğiniz koruma high input girişinde var yanılmıyorsam.
    teypte oluşacak herhangibir arıza sonucu oluşması sözkonusu yüksek gerilimin yada çıkışı çok yüksek teyplerin amfiye zarar vermemesi için kullanılan bir sistem

aslında bahsettiğiniz sistem benim söylediğimi doğruluyor.teyp uzun süre son seste kullanılırsa ve kalitesiz malzemeden yapılmışsa çıkışlarının yanması çok doğal ama bunun hoparlörün yüksek rms değerine sahip olmasıyla bir ilgisi olduğunu sanmıyorum.

anfinin fazla güç çekmesi gibi bir durum yok input girişine ne gelirse onu yükseltiyor.Şimdi bu aşırı yük korumasının konuyla ne alakası var onuda çözebilmiş değilim

söylediğim kesinlikle doğru demiyorum varsa bilgisi olan paylaşsın arkadaşlar işin aslı nedir öğrenelim

bu anlattıklarım içinde size mantıksız gelen bir kısım varsa onuda söyleyin belki bende birşeyleri gözden kaçırıyorumdur

edit;

teybin güç kaynağından çıkan akım hoparlörü yakmaya yeter yinede ben subooferın teybe zarar vereceğine inanmıyorum

yanasada sıkıntı yapmam zaten yeni teyp almam gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 5yaprak -- 27 Şubat 2013; 9:24:23 >

• burada teybi zorlayacak tek bir durum var o da arka kanala subwoofer ve hoperlör birlikte paralel bağlanmış.
    Teybin çıkışları 2 ohm güç vermeye zorlanmış. 4ohm da 17-20rms civarı güce sahip kanal 2ohmda daha fazla ama bi okadarda kararsız ve kalitesi düşük güç üretebiliyor. Çünkü amfiler gibi düşük ohmajlarda çalışmak için uygun değiller.

Yoksa subwooferın bağlanmış olması çıkışlara sorun yaratmayacaktır, zaten kanalın besleyebileceği potansiyeli belli olduğundan maksimum o güçle beslemeye devam edecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goktugvw

burada teybi zorlayacak tek bir durum var o da arka kanala subwoofer ve hoperlör birlikte paralel bağlanmış.
    Teybin çıkışları 2 ohm güç vermeye zorlanmış. 4ohm da 17-20rms civarı güce sahip kanal 2ohmda daha fazla ama bi okadarda kararsız ve kalitesi düşük güç üretebiliyor. Çünkü amfiler gibi düşük ohmajlarda çalışmak için uygun değiller.

Yoksa subwooferın bağlanmış olması çıkışlara sorun yaratmayacaktır, zaten kanalın besleyebileceği potansiyeli belli olduğundan maksimum o güçle beslemeye devam edecektir.

teypte 4 çıkış var

arka sağ tarafa subwoofer sol tarafa 2 adet oval hoparlör bağlı bu şekilde paralel mi oluyor ????
  • evet sol taraftaki iki oval işi bozuyor onlar paralel bağlı durumda şuanda, 4ohmdur genelde o hoperlörlerin çalışma empedansı, paralel olduğundan 2ohmda o kanalı zorluyor, o kanaldan alınan sesteki gürültü oranı oldukça yükselmiştir ve sinyal kalitesi oldukça düşmüştür, uzun vadede sorun çıkarması büyük ihtimaldir.
  • quote:

evet sol taraftaki iki oval işi bozuyor onlar paralel bağlı durumda şuanda, 4ohmdur genelde o hoperlörlerin çalışma empedansı, paralel olduğundan 2ohmda o kanalı zorluyor, o kanaldan alınan sesteki gürültü oranı oldukça yükselmiştir ve sinyal kalitesi oldukça düşmüştür, uzun vadede sorun çıkarması büyük ihtimaldir.

seri bağlasak olurmu peki
  • seri bağlarsanızda 8 ohm olacak yine sorun olur, olması gerekenden daha düşük ohmajın dışında çalıştırmanız cihazlarınız için zararlı bir durum , stereo amfilerin kanallarına birden fazla hoperlör paralel bağlantı yapabiliyor çoğu amfi artık düşük ohmlarda çalışabiliyor bu nedenle sorun olmuyor, teyplerin çıkışları maalesef buna uygun değil, bazı bildiğim pioneerlarda arka iki kanalı köprüleyip 2 ohm fakat mono çıkış elde edebiliyorsunuz.
  • quote:

seri bağlarsanızda 8 ohm olacak yine sorun olur, olması gerekenden daha düşük ohmajın dışında çalıştırmanız cihazlarınız için zararlı bir durum , stereo amfilerin kanallarına birden fazla hoperlör paralel bağlantı yapabiliyor çoğu amfi artık düşük ohmlarda çalışabiliyor bu nedenle sorun olmuyor, teyplerin çıkışları maalesef buna uygun değil, bazı bildiğim pioneerlarda arka iki kanalı köprüleyip 2 ohm fakat mono çıkış elde edebiliyorsunuz.

tam aradığım şey

o zaman hiç ellemiyoum 2ohm devam
  • hocam ama o pioneerın orta / üst serilerindeki bir özellik, sağ ve sol kanalı köprüleyip tek kanal gibi kullanıyorsunuz , ekstra hoperlörde ekleme şansınız olmuyor bu kanala. Şuanda teybinizde kullanımınız doğru değil ama bukadar zaman dayandı ise bundan sonra da yanmaz diye düşünüyorum, tabi riskiniz hala devam ediyor
  • quote:

hocam ama o pioneerın orta / üst serilerindeki bir özellik, sağ ve sol kanalı köprüleyip tek kanal gibi kullanıyorsunuz , ekstra hoperlörde ekleme şansınız olmuyor bu kanala. Şuanda teybinizde kullanımınız doğru değil ama bukadar zaman dayandı ise bundan sonra da yanmaz diye düşünüyorum, tabi riskiniz hala devam ediyor

bi örnek verebilirmisiniz yada hangi modeli tavsiye edersiniz
  • quote:

quote:

hocam ama o pioneerın orta / üst serilerindeki bir özellik, sağ ve sol kanalı köprüleyip tek kanal gibi kullanıyorsunuz , ekstra hoperlörde ekleme şansınız olmuyor bu kanala. Şuanda teybinizde kullanımınız doğru değil ama bukadar zaman dayandı ise bundan sonra da yanmaz diye düşünüyorum, tabi riskiniz hala devam ediyor

4hoperlör+subwoofer bağlayabileceğiniz bir teyp bulunmuyor maalesef, çıkışlar 4 kanal, köprüde çalışabilen modeller (Örneğin pioneer deh7450sd) 3 kanal olacağından 2 hoperlör ve 1 sub bağlanabilir.
    En uygun çözümler sisteminize Kanal başına 2 ohm desteği sunan 4 kanal stereo bir amfi eklerseniz arka kanalları köprüleyip subwooferı beslersiniz , ön kanalara 4 hoperlörü paralel bağlayıp 2 ohmda besleyebilirsiniz.
    veya mono bir amfi ile subwooferı besleyip 4 hoperlörü teybin çıkışlarına bağlarsınız. bence ilki daha mantıklı olacak, en uygun fiyatlı giriş modeli amfi bile teybin standart çıkışlarından daha verimli olacaktır sizin için.

• quote:

quote:

quote:

4hoperlör+subwoofer bağlayabileceğiniz bir teyp bulunmuyor maalesef, çıkışlar 4 kanal, köprüde çalışabilen modeller (Örneğin pioneer deh7450sd) 3 kanal olacağından 2 hoperlör ve 1 sub bağlanabilir.
    En uygun çözümler sisteminize Kanal başına 2 ohm desteği sunan 4 kanal stereo bir amfi eklerseniz arka kanalları köprüleyip subwooferı beslersiniz , ön kanalara 4 hoperlörü paralel bağlayıp 2 ohmda besleyebilirsiniz.
    veya mono bir amfi ile subwooferı besleyip 4 hoperlörü teybin çıkışlarına bağlarsınız. bence ilki daha mantıklı olacak, en uygun fiyatlı giriş modeli amfi bile teybin standart çıkışlarından daha verimli olacaktır sizin için.

bende öle düşünüyorum aslında forwell amfiler var 100-90 gibi fiyatlara satılıyo kullananlar memnun bikaç videoda gördüm

alınabilir gibi geldi ama emin değilim en az masrafla bu işi halletmek istiyorum

• quote:

quote:

quote:

Konuyu zevkle okudum
    4 hoparlör ve subwoofer bağlanacak teybi 1,5 yıldır kullanıyorum subwoofer bağlantı girişi ayriyetten var daha önce birkaç konuda teybin kalitesini pionerden farkları olduğunu yazdım . Şu linktede zaten teyp hakkında teknik veriler mevcut ses kalitesi inanılmaz .

http://www.caraudiogiant.co.uk/shop/by-manufacturer/kenwood/head-units/kenwood-kdc-3051r-mp3/wma/cd/aux/prod_1491.html

"5yaprak" arkadaşım umarım teybin hala çalışıyordur bunu merak ettim doğrusu , anfi aldınmı bilmiyorum , eğer bu zamana kadar piooner teyp ile kullanmadıysan , fazla masraf yapmadan alınabilecek subwoofer çıkışı ayrı system q teknolojisine sahip tek teyp kenwood dur , anladığım kadarı ile oto hoporlörlerinde fena değilmiş inanılmaz bir ses alacağına eminim!

Bu arada bende senin gibi 320 kbps müzik dinliyorum genelde, hatta Aux girişinden telefonu kabloyla bağlayıp flac müzik dinlediğimde oluyor .

İşte uygun fiyata kaliteli ses almanın yolu .

• quote:

Orijinalden alıntı: msafe

quote:

quote:

quote:

Konuyu zevkle okudum
    4 hoparlör ve subwoofer bağlanacak teybi 1,5 yıldır kullanıyorum subwoofer bağlantı girişi ayriyetten var daha önce birkaç konuda teybin kalitesini pionerden farkları olduğunu yazdım . Şu linktede zaten teyp hakkında teknik veriler mevcut ses kalitesi inanılmaz .

http://www.caraudiogiant.co.uk/shop/by-manufacturer/kenwood/head-units/kenwood-kdc-3051r-mp3/wma/cd/aux/prod_1491.html

"5yaprak" arkadaşım umarım teybin hala çalışıyordur bunu merak ettim doğrusu , anfi aldınmı bilmiyorum , eğer bu zamana kadar piooner teyp ile kullanmadıysan , fazla masraf yapmadan alınabilecek subwoofer çıkışı ayrı system q teknolojisine sahip tek teyp kenwood dur , anladığım kadarı ile oto hoporlörlerinde fena değilmiş inanılmaz bir ses alacağına eminim!

Bu arada bende senin gibi 320 kbps müzik dinliyorum genelde, hatta Aux girişinden telefonu kabloyla bağlayıp flac müzik dinlediğimde oluyor .

Merhaba;

Belirttiğiniz teyp güçlü ve kaliteli bir cihaz ama o da 4 hoperlör + subwoofer desteklemiyor.
    •Speaker Impedance 4Ohm ~ 8Ohm olarak belirtilmiş. Bu teybin köprülenebilir bir çıkışı yok, üzerindeki subwoofer çıkışı amfi için sadece alt frekansları veren bir kanal olarak çalışabilmesi anlamına geliyor, yani 5yaprak arkadaşın kullandığı gibi amfisiz olarak kullanıma uygun değil.

teybinizin kanal başına rms çıkışı 30watt olarak yazıyor ki bu pioneerlarda 22-25watt civarında.

4ohm 4x30 watt rms güç ile her kanalla tek hoperlör besleyebilirsiniz, yine çözüm olmaz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: msafe

quote:

quote:

quote:

Konuyu zevkle okudum

Merhaba;

Belirttiğiniz teyp güçlü ve kaliteli bir cihaz ama o da 4 hoperlör + subwoofer desteklemiyor.
    •Speaker Impedance 4Ohm ~ 8Ohm olarak belirtilmiş. Bu teybin köprülenebilir bir çıkışı yok, üzerindeki subwoofer çıkışı amfi için sadece alt frekansları veren bir kanal olarak çalışabilmesi anlamına geliyor, yani 5yaprak arkadaşın kullandığı gibi amfisiz olarak kullanıma uygun değil.

teybinizin kanal başına rms çıkışı 30watt olarak yazıyor ki bu pioneerlarda 22-25watt civarında.

4ohm 4x30 watt rms güç ile her kanalla tek hoperlör besleyebilirsiniz, yine çözüm olmaz

önce haklısınız dedim fakat ;

Teybin kutusunun resmini çektim , arkasını gösteren resmide internetten aldım arka çıkışlar da, özellikleri de aynı subwoofer bağlantısı için RCA çıkışı olduğu ayriyetten yazıyor (RCA çıkışı sub içinPreout Rear / Subwoofer Switchable ) .

Birde buradaki subwoofer için preout ohm değeri sizce yeterli değilmi? spekerlar 4 ohm rca çıkışı 600 ohm ?

Preout Level 2000mV / 10kOhm,
    Preout Impedance = 600Ohm
    Speaker Impedance 4Ohm ~ 8Ohm

Ayriyetten teybin içinde subwofer ayarlarda, şu videonun sonlarına doğru olan subwoofer ayarı benimkindede var subwoofer set ve subwoofer level ayarı
    http://www.youtube.com/watch?v=LZvONbWbQHQ

Eğer sub çıkışı anfi içinse neden subwoofer level ayarı koyma geregi duysunlarki?
     anfisiz subwoofer bağlantısı? anfisiz subwoofer bağlantısı?

• Yanlış bir anlaşılma var sanıyorum ,subwoofer çıkışı RCA olarak var tabi bu birçok teypte mevcut. Muhtemelen arkadaşımızın mevcutta teybinde de vardır. Teybe amfi bağladığınızda bu çıkışlardan işlem görmemiş sinyali amfiye ulaştırmak amaçlı bir kanal bu bahsettiğimiz.

Fakat konu sahibi arkadaşımız rca çıkışı kullanmıyor amfisiz olarak teybin kendi çıkışlarını kullanarak besliyor hoperlörleri. Eklediğiniz fotoda sağda dikdörtgen şeklinde görülen kısım. Herhangi bir güçlendirici olmadan direk RCA çıkışından subwoofera veya herhangi bir hoperlöre bağlantı yapılamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goktugvw -- 24 Mayıs 2013; 13:31:42 >
  • Konu ölmeden bi soruda ben sorsam. Arkadaslar ben bi kabin insaa ettim 2 adet 1000w pioner bass var ikiside tek kabinde. Kabinde yatay: 1.80cm dikey: 48cm bu yani kisaca bu kabine ustden 2 adet hoparlor baglasam( ayri bi amfi ile) basslara bi etkisi olirmu sonucda 2 delik acicagm. Birdaha kapanmamak uzere :) bu arada yaptigim isin videosuda var. http://m.youtube.com/watch?v=3I1w0mlP3Tk acilmaz ise arama motoruna. Fiberglass kabin yapimi dediginize ilk video benim :-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glge_fth -- 27 Eylül 2013; 11:45:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: glge_fth

Konu ölmeden bi soruda ben sorsam. Arkadaslar ben bi kabin insaa ettim 2 adet 1000w pioner bass var ikiside tek kabinde. Kabinde yatay: 1.80cm dikey: 48cm bu yani kisaca bu kabine ustden 2 adet hoparlor baglasam( ayri bi amfi ile) basslara bi etkisi olirmu sonucda 2 delik acicagm. Birdaha kapanmamak uzere :) bu arada yaptigim isin videosuda var. http://m.youtube.com/watch?v=3I1w0mlP3Tk acilmaz ise arama motoruna. Fiberglass kabin yapimi dediginize ilk video benim :-)

Hoparlörler çalar ama tam olarak verim alamazsınız bass sesleri ile çok karışır dinlediğiniz müzikten zevk alamazsınız.

• jamara kullanıcısına yanıt
    Anladim.. ozaman ek bi kabinmi yapsam üzerine 2 adet 45 dereceyle yani şöyle soyliyim. Hoparlör kabin buuklugu onemlimi
    Cevaplar icin tesekkurler @jamara
  • glge_fth G kullanıcısına yanıt
    Oval hoparlörler için kabin büyüklüğü önemli.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.