Şimdi Ara

anfisiz subwoofer bağlantısı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
1
Favori
58.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

pioneer mhv 1400 UB teyp ve roadstar rdh 620 mid takımı aldım basslarda zayıf kalıyor bende crossoverı 2 çıkışı köprülemek için kullandım
    şuan subwoofer amfisiz ve mono çalıyor

arka kapıda 16 cm 8 ohm hoparlörlerim var evde kullandığım eski müzik setinin hoparlörleri canavar gibi çalıyor(paralel bağladım)
    ön kapıyada roadstar mid takımını cross kullanmadan bağladım

sonuç iyi eski sistemden daha güzel oldu

rca çıkışı direk anfiye bağladım aynı şekilde düşünerekl ama sonuç hüsran bu özellik sadece anfi için

ama benim modelde teyp çıkışından direk sub besleniyor hangi tarafa bağladığını anlamak biraz zor sağ yada sol olarak seçilse süper olurdu sadece reverse seçeneği ar hangi tarafta olduğunu anlamak için iy kulak lazım

bu özellikle arka hoparlör çıkışlarından biri 70w oluyor

pek fark yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 5yaprak -- 17 Aralık 2013; 16:45:27 >

• pioneer deh1500ub modeli 4*50 watt cikis ve direk sub baglama cikisi var. bu durumda 4+1 amfi olmadan calisir anliyorum yanlismi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozas

pioneer deh1500ub modeli 4*50 watt cikis ve direk sub baglama cikisi var. bu durumda 4+1 amfi olmadan calisir anliyorum yanlismi.

Yanlış. Sub çıkışı arka sağ ve sol çıkışların köprülenmesiyle elde edilir. Bu durumda arkaya iki hoparlör artı bir sub değil sadece bir sub bağlayabilirsin.
  • Merhaba arkadaşlar.peugeot 206 arabam için sony dsx 60 bt 55x4 cikisli bir teyp aldim.henuz elime gecmedi.kargoda su an.ürün açiklamasinda subwoofer icin ayri cikisi oldugu yaziyor.amfi takmadan bu cikisa bir woofer baglasam verim alabilir miyim? Lg marka ev sinema sisteminin woofer ı var elimde.cok guclu. 4ohm yaziyor. Anlayan arkadaslar yorum yazarlarsa sevinirim

• Pioneer Direct SUB logosu bulunan modeller arka çıkışlar köprülenerek 2ohm da 70W RMS güç üretir hale gelirler. Bu özelliğe sahip ürünler zaten teybin menüsünde bir LPF filtre içerdiklerinden harici bir filtreye ihtiyaç duymazlar. Bunun yanında RCA SW çıkışı da vardır. Ama Teyin çıkış entegresinden de 70W RMS güç yetersiz olsa da alınabilir.
  • Arkadaşlar merhaba..

Pioneer DXT 1569UB teyp ve hoparlör sistemine 80w ev sineması subwoofer bağlanabilir mi..? Amfi kullanmadan direkt subwoofer çıkışı ile bağlasam sıkıntı olur mu..? Sadece tatlı bir bas olsun yeter zaten fazlasını istemiyoruz..

Teyp 5x50w mosfet olan model ve subwoofer çıkışı var.

• bende [volkan_kolay] arkadaşım gibi tatlı bi bas istiyorum fazlasını değil ev 5+1 lerinin içindeki bası bağlasak verim alınır mı
  • Başlığı tesadüfen gördüm. İlginç ve bir o kadar da faydalı bir konu olmuş.

Otomobil teybine subwoofer bağlanmaz diye bir kural yok. Önemli olan subwooferdan ne kadar verim alınmak isteniyor. Her teybin (ve anfinin) çıkışlarına bağlanabilecek ohm (empedans) değerleri vardır. Örneğin standart bir otomobil teybinde genelde 4-8 ohm arası yük bağlanabilir. Bunun sebebi teybin açıkışı ancak bu aralıktaki yüklere akım verebilir. Siz bu teybe 4 ohmluk subwoofer bağlarsanız teybin vereceği akım 4 ohmluk ovallerden çok farklı olmaz. Tek farkı subwooferı yeterince besleyemezsiniz. Ama eğer 2 ohmluk subwoofer bağlarsanız teypten fazla akım çekmeye başlayacak, teybin çıkışı zarar görme ihtimaliyle karşı karşıya kalacaktır.

Kısacası 4 ohm ile uyumlu teybe 4 ohmluk subwoofer bağlanabilir. Alacağınız bassların derinliği ve şiddeti ise tamamen teybin gücüne ve frekans cevabına göre değişir.
  • Arkadaşlar 50 wat çıkışlı adı sanı bilinmedik bi teyibim var 1000wat şampiyon wuferimi taktim pioner marka koltuğa da dayadim tabi anfi olunca iyi olucak ama boyleykende benim basım tatmin ediyo

• Ev sesisteminin 25 cm lik woofer anfisiz sadece kabiniyle birlikte olan kolonu nasil baglarim araca nasil anfi almam lazim arka sag hoperlor patlakti soktum ordan arkaya hat cektim

• Ip

• Konu hortluyor arkadaşlar 😀

Şimdi ben resimdeki teybi
     anfisiz subwoofer bağlantısı?
    ve hoparlörleri aldım. Bir subwoofer da istiyorum ancak malum bütçe sıkıntı. Konudaki detay ilgimi çekti ve sormak istedim, eski model bir lg sinema sistemim var (rms nedir bilemiyorum ama 400 watt afaki olsa gerek) ,

onun subwoofer ını teybin şuan için boş olan iki çıkışına bağlayabilirmiyim?
    Yada o boş olan çıkışlara daha başka ne önerirsiniz?
    Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayhax -- 18 Kasım 2016; 6:41:55 >

• Resmi konunun içinde yükleyemedim.
     anfisiz subwoofer bağlantısı?

• Yokmu kimse 😉

• Valla da kimse yok koca forum da 😁

• bayhax kullanıcısına yanıt
    Lg yi bağlayıp şansınızı deneyin teyp çıkışıyla bass bağlamak ya teybi ya bassi yakmak demek.

• Teşekkür ederim deneyeceğim.

Deneyin , sıkıntı olmaz..
    Sadece 1 adet çıkışa bağlayabilirsiniz..
    İki adet çıkış boşta diye, kesinlikle birleştirmeyi düşünmeyin,, teyp yanar.

Öncelikle, 16cm lik hoparlörleri nereye bagladiniz,, arkadami yoksa ön kapıda mı..

Bağlarken, hoparlörlerin ++ ve eksisine dikkat ettinizmi,, birisi teybe ters bağlı ise bassı kesecektir. Bu sebeple LG wooferin faydası olacaksada olmayacaktır.
    NOT: güçlü Hoparlör güçlü ses değildir.
    Alacağınız ses, teybinizin çıkışı ile sınırlıdır...
    Sesi açtınız açtınız,, bassta hafif bozulma hissettiginiz anda sesi bir iki birim kısın..
    Yoksa teyp veya hoparlör zarar görür.

Takip, İyi Forumlar

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam, aynen 16 Cm hoparlörleri ön kapılara bağladık zaten araç 2000 polo ve çok ilginç arka kapılarda hoparlör yeri bile yok 😕

Bağlantı işinden pek anlamadığım için +- olaylarını bağlattığım yer nasıl yaptı bilemiyorum. Bu boş olan iki çıkışın birini kullanmam gerektiğini daha öncede duymuştum teşekkür ederim. Kendim bağlayabilirmiyim bilmiyorum ama en kötü götürdüğüm ustaya bunu ileteceğim.

Arka kapının zaten ön kapıdan farkı olmaz ses konusunda..
    Ben arka derken, bagaj üzerini sormuştum,,, kapılar bass için verimsizdir, bunun için özel sert fiberglasdan veya ince mdf den pandizot yapılarak, kabin alanı oluşturulur..

Benim arkadasta var polo,, arkadaki plastik bölmeyi mdf ye çevirdi, iki adette kayık hoparlör bağladı, iyi çalışıyor

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.