Şimdi Ara

Ani frende vitesin boşa çıkması (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
4.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • unuttuğum olayı benzer bir mesaj ile hatırladım servis bile denemişti ama benim kadar sert basmadığından yada araç o yolda o kadar sallanmadığından vites boşa çıkmamıştı.Aşırı salınımdan kaynaklanıyormuş sanırım motor takozu değişti. sorun yok .ama zaten aşırı salınımda inişte ve çok sert frenlemede oluyordu.tesadüfen takoz değişiminden sonra sorunun çözülmüş olabileceğini düşünüyorum. unuttuğum için 1 yıl sonrada olsa cevap yazma gereği duydum herkese teşekkürler.
  • Aslına bakarsanız ben bunun bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum çünkü ani frende debriyaja basmazsanız zaten araba stop edecek. Siz o ani fren anında direk frene basınca stop etmeyip araç kendini boşa alıyor.
    Yani anlatmak istediğim şu Siz ani frende son anda debriyaja basmış olsaydınız araba bosa atmazdi. Arabayı stop ettirmek ihtimaliniz den dolayı araç vitesi boşa alıyor.

Burada ani frenden sonra gaz verip diğer şeride geçebileceğini söyleyen arkadaşlar zaten geçemeyecek Çünkü araç kendini boşu aldıysa debriyaja basmamışsınız güvenlik için kendini boşaldı demektir. Diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslına bakarsanız ben bunun bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum çünkü ani frende debriyaja basmazsanız zaten araba stop edecek. Siz o ani fren anında direk frene basınca stop etmeyip araç kendini boşa alıyor.
    Yani anlatmak istediğim şu Siz ani frende son anda debriyaja basmış olsaydınız araba bosa atmazdi. Arabayı stop ettirme ihtimaliniz den dolayı araç vitesi boşa alıyor.

Burada ani frenden sonra gaz verip diğer şeride geçebileceğini söyleyen arkadaşlar zaten geçemeyecek Çünkü araç kendini boşa aldıysa demekki o anda debriyaja basmamışsınız güvenlik için kendini boşaldı demektir. Çünkü siz debriyaja basmamis ya da gec basmissanız ve araç stop etmişse fren sonrası aniden sağa kırmak isterseniz direksiyon kilitlenip size takla arttırabilir. Bu yüzden aracının kendine boşalması mantikli ve iyi bir durum diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.