Şimdi Ara

Anime/Manga kısmı neden öldü? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
2.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Foruma katılalı çok uzun bir süre olmadı, geçmişte ne döndü ne yaşandı bilmiyorum ama bu altforum ölü haliyle bile şu an fena değil. Günde iki üç post atılıyor belki ama en azından seviyeli bir muhabbet dönüyor, üç beş yaşındaki veletler veya dar görüşlü fanlar pek yok, en azından ben rastlamadım fazla.

Derdimiz altforumu diritmekse o kadar da zor olduğunu düşünmüyorum. Herşeye rağmen aktif bir kemik kadroya sahibiz, gereken şey adamakıllı bir adminin gelmesi. İllaki birkaç arkadaşınız falan vardır anime izleyen (veya izlemeyen önemli değil başlatırsınız) onları foruma kazandırırsak kendi çapımızda çarkı döndürmeye devam edebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flean -- 22 Ağustos 2019; 15:57:44 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Grubun düzelmesi için kabul edin yada etmeyin, off topic olayının bitmesi gerekiyor. Off topic olayı bitmedikçe grubun düzelebilme gibi olasılık yok.
  • Akuma_Blade kullanıcısına yanıt
    Nasıl olaylardan bahsediyoruz hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingocd

Nasıl olaylardan bahsediyoruz hocam?
    -Günübirlik Anime tavsiyesi istenmesi, 70'ler/80'ler klasikleri hakkında bile en ufak bilgisi olmayanların Anime önerme yeterliliğini kendinde görmesi. Öneri başlığı birike birike forumun çöpe dönmesi.
    -Sırf üste çıkmak için "Yazdığımı nerenle okudun?" türü primitif ifadeler kullanılması
    -İnsanların Anime konusunda "çok bozdu, zevk almıyoruz vs" türü ifadelerle moral bozması. Zevk almıyorsan izleme kardeşim, her sezonda izlenecek birşeyler bulamıyorsan zaten o başlığı da bir zahmet açma.
    -Tartışmaların güncel serilere (onun da birkaç tanesine) takılıp kalması, eski serilerin yeni serileri/remake'i çıkana dek insanların umurunda yada farkında olamaması.
    -Haber paylaşımının neredeyse sıfıra inmesi.
    -"Atatürk hayatta olsa hangi Anime'leri izlerdi?", "En güçlü anime karakteri kim?" tarzı o alt kültüre hiçbir şey katmayacak tartışma başlıkları.
    -Genelleyerek tür aşağılamak yada gömmek için başlık açılması. O genelleme başlıklarını açanların da zaten o türün klasiklerini bile izlememiş olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 25 Ağustos 2019; 1:43:7 >

Hocam öyle diyorsun da, redditteki gibi bölüm tartışmaları açılsa bence canlanır az da olsa. Denemek lazım.
  • Forumun kendi sorunlarının yanı sıra bence naruto,bleach gibi sevilen ve çok izlenen animelerin olmaması da etkili eskiden naturo,bleach konuları çok canlıydı.
    "Günübirlik Anime tavsiyesi istenmesi, 70'ler/80'ler klasikleri hakkında bile en ufak bilgisi olmayanların Anime önerme yeterliliğini kendinde görmesi. Öneri başlığı birike birike forumun çöpe dönmesi."

Çok katılmıyorum bu dediğinize.Sizin için çizimler o kadar önemli olmayabilir ama birçok kişi için önemli. 2000 öncesi animeler pek önerilmiyor/izlenmiyor bu yüzden. Great Teacher Onizuka, Cowboy Bebop izlerken bile çizimlere takılıyorum,70&80'leri izlemem mümkün değil.

• Çizimi içinde anime izlemek ne bileyim. Kitap okurken mesela hiç görsel yok. Önemli olan konu bence, eski yapımların konuları sağlam oluyor genelde

• patatessiz patso kullanıcısına yanıt
    Kitap okumayı pek sevmem zaten.Önemli olan konu tabi ama çizimler de önemli benim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeavenlyBlue -- 26 Ağustos 2019; 18:57:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeavenlyBlue

Kitap okumayı pek sevmem zaten.Önemli olan konu tabi ama çizimler de önemli benim için.
    Bazı animeler çizimlerine rağmen izlenmeye değer.Mesela logh.Şiddetle tavsiye ederim
  • patatessiz patso kullanıcısına yanıt
    Bir kitap okurken de vardır görsellik hocam, sen yaratırsın aklında. Eğer görsel güzel olmazsa beni sarmaz o anime/manga.

Mesela sizce Berserk 2016 güzel mi?
    İlk ve dördüncü maddelerinize hiç katılmıyorum hocam.

Anime tavsiyeleri istenebilecek Türk sitesi yok başka, ki r/anime gibi kullanıcıdan boğulan bir forum bile izin veriyorsa burada yasaklanması saçma olmaz mı?

İlk maddenin ikinci kısmı dümdüz gatekeeping. 2000den önce yapılan tek bir anime bile izlemedim, izlediğim 200 küsür animenin önemi kalmadı mı şimdi?

İlk maddenin 3. kısmı ise başka sebeplerden dolayı öyle sanki. 70/80ler hakkında bilgisi olan bir forumdaşımız mesela bir yazı yazsa değerli olduğunu düşündüğü bir genre/dönem ile alakalı okuyup yorum yapmak isteriz hepimiz eminim.

Dördüncü madde ise hype ile alakalı. Her hafta takip ettiğiniz bir şey hakkında konuşmak tabii ki daha doğal daha önce izlediğiniz bir şey hakkında konuşmaktan. Ha derseniz ben bu animenin değerini açıklamak istiyorum, insanlar izlesin istiyorum konu açın hocam. Zaten günde 1-2 konumuz var, alt-forumu gezen herkes okur mutlaka.

Dediklerinizin tamamına katılıyorum hocam.

1. Arkadaşlar günübirlik anime tavsiyesi istenmez. Elinizde seri yoktur tavsiye istersiniz, verilir izlersiniz, beğenirseniz bir yol haritası oluşturur devam edersiniz, beğenmezseniz farklı bir tür denersiniz. Öncelikle tavsiye aldığınız seriyi bitirin, ha beğenmediğiniz seriye bir günde tek atıyorsanız bilemem, ama oturup milleti rahatsız etmeyin. Dünyanın en popüler arama motoru 30 yıldır emrinize amade açın bakın bu kadar.

Bunun dışında ufak birşey daha var, tavsiye verecekseniz elinizde bir birikim olsun. Bırak 70'ler 80'leri izlediği naruto bleachten tgden ibaret olan veletler türkanimede ve bilumum forum ve gruplarda fink atıyor. Dh bir nebze daha iyi bu konuda ama ama...

2. Primitif ifadeler, insanlara yönelik ofansif ibareler kendinizi yerin dibine sokmaktan başka bir işe yaramıyor. Ciddiyim, gerçekten işe yaramıyor.

3. Yaklaşık 1 yıldır manyaklık seviyesinde (tabi kişiye göre değişir ama bana göre böyle) anime izliyorum. Pek çoğunuza göre oldukça kısa bir süre, fakat bir şeyi farketmem için oldukça yeterliydi. İnsanların renkleri ve zevkleri inanılmaz değişkenlik gösteriyor. İticilik derecesinde hem de. Size herhangi bir şey ifade etmeyen bir karakter diğerlerini mest edebiliyor bla bla..

4. Her ne kadar eski serilerin kurgusu bir nebze daha iyi olsa da, eskidiler hocam. Yıl olmuş 2019, bugün çıkan animeyi konuşmayıp 30 40 yıl önceki seriyi laflamak. Ha kült olanlar ayrı, onlar zaten bugün de konuşuluyor ama gömüp namazını kıldığımız seriyi yine hortlatmamız mantıksız.

5. Haber paylaşılmıyorsa paylaşırız hocam, önemli olan geri dönüt alabilmek.

6. Şunun için altforuma adam akıllı bir moderatör gerekiyor, gerçekten.

7. Genelleme yapmak için (veya o konu hakkında yorum yapabilmeniz için) birikiminiz olması gerekir. Yoksa konuşmayın.

Sözün özü hocam, birbirimize biraz daha saygılı olmamız yeterli, dediğim gibi dh ölü bile olsa en rafine portallardan birisi.

• Olay haber paylaşmaksa vakit buldukça paylaşırım ben, muhtemelen cp olur ama en azından üç beş kişiyle konuşulur.

• Animelere yeni başladım, forumun ölü olmasının sebebi bence animelerin az olması, filmler kadar derya deniz anime yok.

• Haber paylaşmak dirilticekse ben de paylaşırım ne var ki bunda, anime cafe gibi bir tane de güncel animelerinin her yeni bölümü cıktığında tartışma postu paylaşılması şart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patren

Animelere yeni başladım, forumun ölü olmasının sebebi bence animelerin az olması, filmler kadar derya deniz anime yok.
    Nicelik olarak diyorsanız çok fazla anime var.
    MyAnimeList.net
    Top Anime - Most Popular - MyAnimeList.net
    https://myanimelist.net/topanime.php?type=bypopularity&limit=0
    buradan bakabilirsiniz

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.