Şimdi Ara

Anıtkabir ile iligili soru (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Beyler ailemle anıtkabire gittiğimde konuşmacı bey bana açıklama yapmıstı.Anıtkabir ve Anıttepe olmasının sebebi Atatürk,vasiyetinde ''benin naaşımı en yüksek noktaya ve türk milletinin türk bayrağının karşısına konulmasını isterim''demiş.Anıtkabirde atatürkün mezarının üstünde durduğumuzda ve camdan baktığımızda ANKARA KALESİ VE ONUN TEPESİNDE DİKİLİ KOCAMAN TÜRK BAYRAĞI vardır..

Sanırım açıklama yeterlidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalipto -- 27 Aralık 2008; 20:29:38 >
  • misal norveç cüret etsin bakalım yapılmıs olanların suc olmadıgını gelsin cıkarsın cezalarını cekmeden norvecli cocukları ıslah evinden,

milliyetten alıntıdır;

Anıtkabir defteri "şaka" kaldırmadı

Norveç'ten gelen 2 genç, Anıtkabir'in ziyaret defterine Atatürk için 'Mıstık' yazıp hakaretler yazınca tutuklandı'Norveç'te suç değil'
    Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'ne götürülen S.U. ve K.Ç., önceki gün Ankara Başsavcılığı Çocuk Bürosu'na çıkarıldı.
    S.U., Norveç'te doğup büyüdüğünü, K.Ç. ile deftere şakalaşmak amacıyla yazı yazdıklarını söyledi. S.U., "O yazıları K.Ç.'ye hitaben yazdım. Deftere, Atatürk'e yönelik duyguların yazıldığını bilmiyordum. Çok pişmanım" dedi.
    K.Ç. ise bu tür davranışların doğup büyüdüğü Norveç'te suç sayılmadığını belirterek, Türkiye'de de kimseyi rahatsız edeceğini düşünmediğini söyledi. Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklanan S.U. ve K.Ç., Elmadağ Çocuk Islahevi'ne gönderildi.

• Anıttepenin seçilmesinin nedeni bir arkadaşın belirttiği gibi hilalin ortasında bir yıldız gibi olması ve bayrağı tamamlıyor gözükmesi bir de yine bir arkadaşın bahsettiği gibi Atatürk'ün yattığı yerden Türk bayrağını görmek arzusu vardır bu yüzden mezar odasını kapsının olduğu yerdeki pencere diğerlerinden daha büyüktür ve ankara kalesinde dalganan bayrak ile karşılıklıdır.Tüm sanılanların aksine Atatürk çankayada gömülmek istenmiştir.Birkaç arkadaşın da dediği gibi çiftlik bakanlıklar gibi yerler de Ata nın gömüleceği yerler arasında zikir edilmiş yerlerdir.Ziyaretçi defterine de yazılanlar önemli gece onları Anıtkabir komutanı okur varsa öneri ve şikayetler değerlendirilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkan_seko

Anıtkabiri neden Anıttepeye yapmıslar bilen var mı ya da Anıttepe olmayabilir neden Ankaranın o bolgesine yapılmıs bilen var mı acaba ?

http://www.anitkabir.info/index.php?action=viewarticle&artid=1
    burda anlatılmış ancak ne kadar doğru bilmiyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: BlackEdition

Arkadaşlar denk geldi,aşağıdaki link'i incelemenizi öneririm...

http://www.forumojen.com/forum/ataturk-kosesi/11618-ataturkun-mezarinin-acildigi-gun.html

Teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.