Merhaba, Ankara- Antalya Kumluca için alternatif güzergah arayışındaydım. Buraya sordum ancak tatminkar bir cevap gelmedi. Geçen hafta gittim ve geldim. Yorumlarımı paylaşayım. Ankara-Polatlıya kadar gittim. Polatlı içinden Yunak yoluna döndüm. Bu yol Akşehir ayrımına kadar tek yol arkadaşlar Yer yer çalışma vardı. Bazı yerlerinde virajlar var. Bazı yerlerinde banket yani kenara kaçacak boşluk yok. Zor bir yol. Keyifli mi? Manzarası pek yok o yüzden tartışmaya açık En baba manzara burayı yakaladım: Onun dışında mars yüzeyi gibi. Su yok , ağaç yok, ekin yok, insan yok. Gelin Ankara'nın il sınırları içinde mahrumiyet görün. Yunak'tan sonra Ankara-Isparta yoluna düşüyorsunuz. Akşehir'e kadar çift yol ve boş. Birkaç yerde Radar tabelası koymuşlar. Ama şahsen göremedim. Buralar insan olmayan yerler hayret ettim Akşehir geldik. Akşehir'i duyardım ama bilmezdim. Gerçekten güzel bir ilçeye benziyor, Hayli büyük ve manzarası var Akşehir'den sonra yol gene tek şerit, bazı kesimlerinde tırmanma şeridi var. Dağ inip dağ çıkıyorsunuz. Aracınız kolay hararet yapan bir türse düşünmeyin bile. Ama Allah var manzara müthiş. Özellikle can kurtaran diye bir yer vardı. Suları müthiş. İçmeye doyamadık adam hayrata silah resmi koymuş, vururuz diyor herhalde :) karpuz kabuğunu biz atmadık. Sağda solda gördüğümüz çöpleri de toplayıp sonra çöpe atmak üzere arabaya aldık Burdan sonra Eğirdir gölü geliyor ki, Eğirdir bence müthiş bir yer. Türkiye'nin underrated (Kullanmayı sevmiyorum ama Türkçe karşılığı yok) yerleşimlerinden biri olabilir. Gölün kıyısında muhteşem bir yer. Göl dediysek Ankara'daki gibi kanal karışmış çamur yığını değil, baya deniz gibi büyükçe bir su oluşumu Eğirdir 'den sonra Isparta yolunu takip edip, Kurşunlu -Aksu üzerinden Antalya'ya girdik. Yolun Antalya'ya kadar olan kısmı kısmen rahattı. Ancak Kemer tarafına gideceğimiz için mecburen Antalya içinden geçmek zorunda kaldık. Antalya artık çocukluğumdaki Antalya değil. Trafik, yollar vs rezalet. Kocaman bir Ankara-Sincan olmuş. Cıstak cıstak şahinler, kamyonlar, ticariler..vs , Rezil bir trafik, 2 saatte Kemer yoluna zor girdik. Kemer'den sonra Kumluca 'ya kadar olan kısmını yazmıyorum. Gidenler bilir. Tek söyleyeceğim, bazı yerlerinde EDS koymuşlar çok can sıkıcı. Dönüşte Antalya'nın rezil trafiği içine girmemek için Finike - Elmalı- Korkuteli üzerinden geldik. Korkuteli'ne kadar yokuş çıkıyorsunuz. Yayla havası sevenler tercih edebilir. Finike 'den sonra Arif denen yerde güzel bir dinlence var. Soğuk sular akıyor, sağda solda köylüler halden aldıkları sebze meyveleri dağdan topladık diye 2 katına satıyor falan , fena bir yer değil. Sürüş Ustasıyoutube Finike 'den sonra Arif denen yerde güzel bir dinlence var. Soğuk sular akıyor, sağda solda köylüler halden aldıkları sebze meyveleri dağdan topladık diye 2 katına satıyor falan , fena bir yer değil. https://www.youtube.com/shorts/AgwXCrycALoKorkuteli'nden sonra klasik Burdur-Afyon yolu işte Ama bu yola girince neden tercih etmediğimi tekrar anladım. Burdur -Afyon arası aşırı ama aşırı yoğunlukta mobil radar ve çevirme var arkadaşlar. Resmen suyunu çıkarmışlar. Normalde 2 saatte aşacağın yolu EDS+ radar+ ışık + çevirme den dolayı 3 buçuk saate aşamıyorsun. Afyon'da güya çevre yolu yapmışlar. ama limit 82 Çok şükür ceza yemedik ama , gerim gerim gerildik. Gelelim yakıt tüketimine: Araç 2005 Megane 2 DCI Gidiş: Klima açık 20 derecede. Kumluca'ya 3,9 lt /100 km ortalama ile vardım. Deniz seviyesine inme etkisi de var tabi, ama Antalya içi trafiği olmasa rahat 3,5 olurdu Geliş:4,4 lt/ 100 km. Klima kapalı. Ne yazık ki dur kalklar + kalabalık yol yüzünden arttı. Burdan Malatya Zafer Turizm 44.... 700 plakalı otobüse de (arkasına Zafer Turuzim yazmış)selamlarımı iletiyorum. Svirihisar-Polatlı mevkinde trafiği altüst etti. Şöförü tam bir trafik canavarı. Önüne geçen herkese sellektör atma, sürekli makas atma, ışıklarda millet beklerken banketten girip milletin üstüne kırma, sol şeridi kimseye bırakmama vs tüm ihlalleri yaptı. hızına bakayım dedim, 140 ile arkasından yetişemedim. Ancak yol boyu onlarca kişiyi taciz etti. Eski Mesajım: Haftaya yola çıkacağım. Ankara'dan Antalya'ya Alanya taraflarına gideceğim zaman Konya- Seydişehir-Aksekiüzerinden gidiyordum rahat oluyordu Muğla - Kaş- Fethiye için de Afyon-Burdur güzergahından gidiyordum. Orada da Afyon - Burdur arası deli gibi mobil radar var, resmen cılkını cıkarmışlar. 10 km de bir tak karşıda beyaz hunday Bu kez google'a yazayım dedim belki farklı bir güzergah verir. Bana aşağıdaki güzergahı verdi Polatlı'dan Karahamzalı'ya dönüş Oradan Saray- Yunak ve Nasreddin Hoca'nın mekanı Akşehir Sonra Beyşehir gölünün kenarından tırın tırın Aşağıdan bir yerden bağlan Bu güzergahta giden var mı ? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABCdiküçgeni -- 21 Temmuz 2024; 17:22:26 > |
Ankara- Antalya için Polatlı-Akşehir- Eğirdir + Kumluca-Elmalı güzergahı (Gidildi) Foto + Yorumlar
-
-
kovada gölü de alternatif güzergah olsun
-
Ben de Ankaradan Alanyaya gideceğim. Konyadan sonra klasik yol Seydişehir Akseki Alanya rotası var ancak alternatif olarak da yeni açılan tünel ile Beyşehir Demirkapı Tüneli Tasagil Manavgat Alanya rotası var. Radar vs'den bağımsız tek şerit yollar, tır, sollama ihtiyacı gibi durumları düşünürsek hangi rota daha rahat olur?
-
Merhaba, Ankara - Antalya arası çok seyahat yaptım.
Yol konforu, güvenlik ve rahatlık açısından Antalya merkeze ve doğu tarafına seyahat edecekseniz: Ankara - (Sivrihisar üzerinden) Afyonkarahisar - Burdur - Antalya güzergahını öneririm. Özellikle Isparta yolu Burdur'a göre oldukça engebeli ve yorucu, genel olarak da verdiğim rotada yol altyapısı daha iyi olacaktır.
Alanya'ya kadar batıya geçmek için, yaptığınız gibi, Konya üzerinden gitmek doğru olabilir.
Şimdiden iyi yolculuklar dilerim.
-
gideceğiniz en iyi yol ankara sivrihisar afyon karahisar burdur antalyadır. diğerleri hadi şurdan da dönelim gezeriz başka yerlerde görürüz şeklinde yollardır.
-
1 ay önce yunak, akşehir ve eğirdir gölü yolundan Antalya ya geldim.
Yolculuk esnasındsa yol boştu, 120 km sabit hızla uzun süre yol aldım.
Yol tek şerit eğer önünde kamyon vs varsa biraz sıkıntı olur.
Eğirdir tarafında ol çok virajlı bilgin olsun.
-
Cevaplar için teşekkürler. gittim geldim, konuyu güncelledim
-
Hocam kullandınız mı bu rotayı? Yorumlarınız nedir?
-
Ne Akşehir-Eğirdir Isparta yolu (berbat yol), ne de Burdur Afyon yolu (her yer kamera, radar, ışık ve trafik de çok). En iyisi galiba Konya yolundan gidip gelmek. Demirkapı tünelini çok övüyorlar; ben hiç kullanmadım, denemeye değer.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 1 Eylül 2024; 16:6:17 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- plastik duba arabayı çizer mi
- gaza basınca gelen hava sesi
- infiniti fx30d kullanıcı yorumları
- evin önüne engelli park yeri
- park halinde fren pedalı neden sertleşir
- doblo trekking 4x4 mu
- lexus lbx teknik özellikleri
- volkswagen tayron 2025
- renault fiyat listesi
- dacia jogger özellikleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X