Güncelleme : Konuya yorum yaparak verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim öncelikle. Keşke yolculuk saatimi de yazsaydım, vapur önerisinde bulunan bir kaç dost olmuş. 22:00 saatinde yola çıkmayı düşünüyoruz. Arkadaşlar herkese merhabalar, umarım her şey yolundadır. Bu pazar günü İstanbul Eyüp'den Muğla Göcek'e yolculuk yapacağız. Navigasyon 2 farklı güzergah sunuyor. Ücretli ve ücretsiz. Ücretli olan güzergahta gerçekten bir türlü ne kadar yol parası ödeyeceğiz bulamıyorum. Ücretli olandan gidersek nerelerde ödeme yapacağız? Ücretsiz olan güzergah hakkında bilginiz var mı? Önerir misiniz? Şimdiden çok teşekkürler. Sağlıcakla kalın. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyiinvcan -- 21 Nisan 2022; 23:53:28 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İstanbul Eyüp - Muğla Göcek Yol Güzergahı - 24 Nisan Yolculuğu
-
-
www.kgm.gov.trOtoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerihttps://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteTr/Otoyollar/UcretlerYeni.aspx
-
Teşekkür ediyorum fakat bunlardan hangisinden geçeceğim inanın bilmiyorum. Tüm sorun burada başlıyor 😂
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
o zaman hiç kafanı yorma bedava yoldan git ya da tek yön en az 500 lirayı göze al
-
Körfez'i dolaşmak ile astarı yüzünden pahalıya gelir. Öyle bir hatayı yapmayın
Köprü parası vermek istemiyorsanız Pendik-Yalova arabalı vapur yapabilirsiniz. Ancak indisi bindisi minimum 1 saat kaybedeceksiniz. Yola çıkış saatinizi falan da buna göre ayarlamanız gerekecek. Diğer türlü köprüden basıp 5dk'da geçeceksiniz.
Köprü sonrası otoyolun bir kısmını kullanacaksınız. Ancak sadece köprüyü geçip otoyoldan çıkıp eski yoldan da gidebilirsiniz sanıyorum. Otoyoldan da devam etseniz Bursa civarında bir yerlerde çıkacaksınız, çok acayip bir otoyol parası ödemezsiniz.
Ben olsam hiç uğraşmam paralı yoldan devam ederim.
-
Ücretsiz yol seçeneği biraz uzatmış. Alternatif ücretsiz yol mevcut. Sadece İzmir-Aydın otobanına gireceksiniz. Karayolları işlettiği için geçiş ücreti makul. Acil işiniz varsa komple paralı yolu tercih edersiniz.
Kısmen ücretsiz güzergah;
1 veya 2'den Anadolu yakasına geçip İDO ile Pendik-Yalova veya Eskihisar-Topçular yapacaksınız. Şayet Eskihisar Topçular yaparsanız mavi tabelalı Tavşanlı, Taşköprü Çiftlikköy Yalova'yı takip ediyorsunuz. Pendik Yalova yaparsanız direktmen Yalova merkezde indiriyor.
Güzergahınız Yalova-Orhangazi-Engürücük-Gemlik-Bursa.
Bursa'da otobana girebilirsiniz. 25-30 km'lik kısmı ücretsiz ve şehir içini bypass geçiyorsunuz. Otobanın paralı kısmı başlarken tabelalar uyarıyor.
Görükle-Karacabey-Mustafakemalpaşa-Susurluk-Balıkesir-Gelembe-Akhisar-Manisa üzerinden devam edip Sabuncubeli Tünelinden geçerek İzmir'e giriş yapacaksınız.
Sonrası İzmir-Aydın otobanına girip Aydın merkezden Çine-Muğla istikametine giderek Göcek'e inebilirsiniz.
-
Selam,
sadece alternatif bir fikir olsun diye yazıyorum. İDO feribotu ile Bursa, Bandırma yada Yalova'ya geçip oradan eski yoldan İzmir'e kadar gelip Devletin paralı yolundan aydın üzerinden devam edebilirsin. Ben geçen yaz baldızın düğünü için İzmir'den İstanbul Yeşilpınar'a ücretsiz yoldan Bursa Güzelyalı'ya oradan İDO ile Yenikapı'ya geçmiştim. Hem yol 150 km kısaldı, hem de yorulmadan gittim. Fiyat zaten Osmangazi köprüsünden ucuz, Topçular Eskihisar feribotundan az bir şey pahalı.
-
-
Tam olarak yazacaklarımı yazmışsınız en mantıklı yol şuanda sizin söylediğiniz şekilde
-
Anadolu yakasında yaşayan biri olarak, bu tip güzergahlar için her zaman İDO Pendik-Yalova kullanıyorum, hem İstanbul içinde hem de Yalova içinde daha az yol yapmış oluyorum, feribota göre bana daha mantıklı geliyor bu.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben bu güzergahı kullanıyorum. Bu sene de rezervasyon yaptığımız için yine kullanacağız.
Geçen sene toplam 362 lira otoyol ve köprü ücreti verdik.
Tek gidiş.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dedikleriniz doğru, yalnız Pendik'e kadar gitmeden Yenikapı'dan da binebilir. İstanbul şehir içi trafiği ve köprü parasından tasarruf eder ;)
-
Güneye gidip geleceğim zaman her seferinde ilk tercihim Yenikapı-Mudanya (Bursa) feribotu olur, sebepleri :
- Yazdığınız gibi yol 150 km kadar kısalıyor.
- Çoğu zaman köprü (Osmangazi) parasına, ya da köprü + Bursa'ya kadar yakacağınız yakıt parasına bilet bulunabiliyor.
- Biletli sistemle feribotun saati ve kapasitesi belli olduğu için isterse bayram günü olsun feribot kuyruğu bekleme gibi bir olay yok. Saatinizde gidip binip gidiyorsunuz.
- İstanbul'dan çıkışta ya da İstanbul'a girişte o leş trafiği çekmeden, dinlenerek bu keşmekeşten kurtuluyorsunuz.
İstanbul avrupa yakasında oturanlar için sefer saatleri uyduğu sürece Yenikapı İDO ideal bir seçenek(ti).
Eskiden her gün sefer vardı Yalan olmuş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 21 Nisan 2022; 11:46:48 > -
Ücretli olanı öneririm. 7-8 saat sürüyor yol. Diğeri hem daha uzun sürüyor hem de yoruyor. Ve o yolda radar yememeniz mucize olur.
-
Yenikapı benim de aklıma gelmişti fakat bir ara maliyetler sebebiyle Yenikapı-Bandırma feribot seferlerini durdurmuşlardı.
Web sitelerinde Yenikapı-Bandırma arabalı feribot seferi de bulamadım.
-
Ücretsiz yolu gerek İstanbul-Aydın gerekse Balıkesir-Aydın olarak 20 yıldan fazladır kullandım. Otobüsle, motosikletle, arabayla sayısız kez geçtim. Körfez köprüsü dahil paralı yolu da kullandım. Kısa ama çok ruhsuz geliyor bana. Parasına da kesinlikle değmiyor.
-
Ayda bir kez bodrum istanbul yapan birisi olarak tecrübeleri aktarayım.
yanlızsam, çoluk çocuk yoksa, sabah erken çıkmışşsam 2. köprüden osmangazi'ye,(180tl) oradan bursa devlet hastanesi çıkışından hemen sonra(40tl) eski devlet yoluna oradan izmir'e girince eski otobana (15tl) inerim. söke den aşağı aynı yol zaten. hiç 120'yi geçmem şehir merkezlerine girerken mutlaka hızımı düşürürüm (il ilçe merkezlerine girerken hep ama hep radar olur. radarbot programını bilmiyorsanız bu rota size göre değil kafadan yersiniz radarı)
8-9 saate 2-3 mola ile giderim.
çocuklar hanım varsa hiç otobanı bırakmam, hızımı 135'e sabitlerim.
2 katı yakıt yakar + 350tl fazladan otoban ücreti öderim ama 2 saat önce varırırım eve.
1 mola veririm otobanda, o molada yemekler ve tesisler pahalıdır. çorba içer devam ederim.
radar derdim olmaz.
kararı siz vereceksiniz.
ama yol uzun, tecrübeniz yorgunluk durumunuz bütçeniz arabanız bunu belirler.
dikkat edin hiçbir seçenekte körfezi dolaşmak yok, niye yolu uzatasınız ki :)
not: motor aldım çanakkale üzeri geldim :)
-
Aynı güzergahta ben istanbul Manisa otobanına 600 lira mı verilir demiştim. Sakarya Kütahya Afyon üzerinden yolculuk yapıp Afyonda radara girip otoban parasını hız cezasına vermiştim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Her türlü alternatif yolu kullanmış birisi olarak bu güzergahların (+) ve (-)'lerini yazmaya çalışayım.
Ücretli tercihte hiç bir sıkıntı yok. Bütçeniz müsaitse tereddüt etmeden kullanın.
Eğer tek sürücüyseniz konforlu bir aracınız yoksa devlet yolları canınıza okur. Ben ikinci tercihte Afyonkarahisar'da bir termal otelde bir gece mola vermiştim. Ancak o istikamet yollarının güzel olmasına rağmen oldukça sıkıcıydı. Afyon hariç doğru düzgün mola verip çay içecek yer bile bulamamıştım. Üstelik olmadık yerlerde radara girmekten iki defa kıl payı kurtuldum.
Körfez - Bursa - Manisa - İzmir istikametinde devlet yolunu kullanacaksanız ve tek sürücüyseniz radar cezası yememeniz mucize olur. Bir süre sonra sıkılıp yavaşlamanız gereken yerleri pas geçiyorsunuz. Onlarda sizi tavşan gibi yakalıyorlar. Kurallara uyup giderim diyorsanız çok uzun sürüyor. Tek sürücü için işkence gibi.
Manisa, İzmir taraflarında tanıdık varsa veya geceleyeceğiniz bir yer, o güzergahı tavsiye ederim. Hız kurallarına uyarak yavaş yavaş gidilebilir ve çok ta yormaz. Ayrıca güzergah diğer tarafa göre can sıkmıyor. Her yerde mola yerleri var. Sık sık mola verip, yolculuğun tadını çıkarabilirsiniz.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Ücretsiz yol seçeneği biraz uzatmış. Alternatif ücretsiz yol mevcut. Sadece İzmir-Aydın otobanına gireceksiniz. Karayolları işlettiği için geçiş ücreti makul. Acil işiniz varsa komple paralı yolu tercih edersiniz. Kısmen ücretsiz güzergah; 1 veya 2'den Anadolu yakasına geçip İDO ile Pendik-Yalova veya Eskihisar-Topçular yapacaksınız. Şayet Eskihisar Topçular yaparsanız mavi tabelalı Tavşanlı, Taşköprü Çiftlikköy Yalova'yı takip ediyorsunuz. Pendik Yalova yaparsanız direktmen Yalova merkezde indiriyor. Güzergahınız Yalova-Orhangazi-Engürücük-Gemlik-Bursa. Bursa'da otobana girebilirsiniz. 25-30 km'lik kısmı ücretsiz ve şehir içini bypass geçiyorsunuz. Otobanın paralı kısmı başlarken tabelalar uyarıyor. Görükle-Karacabey-Mustafakemalpaşa-Susurluk-Balıkesir-Gelembe-Akhisar-Manisa üzerinden devam edip Sabuncubeli Tünelinden geçerek İzmir'e giriş yapacaksınız. Sonrası İzmir-Aydın otobanına girip Aydın merkezden Çine-Muğla istikametine giderek Göcek'e inebilirsiniz. |
Benzer içerikler
- fiat egea 1.5 t4 hybrid yorumlar
- mercedes e serisi paket sıralaması
- dizel motor sesi neden artar
- adac yaz lastik testleri 2024
- akü zayıfsa ne olur
- fiat egea 2024 fiyat listesi
- aurus araba
- dacia bigster 2025
- nissan qashqai e-power teknik özellikleri
- yol tutuşu en iyi kış lastiği
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X