Arkadaşlar herkese merhabalar,
Konuya girmeden önce hemen bir özet geçmek istiyorum. Vefat eden dedemden geriye kalan bir aracımız var. Köy koşullarında kullanıldı, Yozgat/Sorgun'lu arkadaşlara selamlar. Annem arabanın dışarıya satılmasını istemediği için kendisi aldı. Gözü gibi bakmamı istedi benden de. Daha önce hiç araç sahibi olmadım, araçlarla çok içli dışlı birisi de değilim açıkçası. Sizlerden bu konuyla alakalı desteklerinizi beklemekteyim. Araç ile alakalı fotoğrafları ve belgeleri ekledim görebilirsiniz. Araç bilgileri ile konuya devam ediyorum.
Araç Bilgileri
Model Yılı : 2004
KM : 185.000
Yakıt Cinsi : Dizel
Tipi : PT2 Transit Connect
Silindir Hacmi : 1753
Motor Gücü : 66.1 KW
Motor Tipi : TDCI
Lastik Ebatı : 195 65 R15 95H
Emektarın özellikleri ve geçmişi bu şekilde. Akü yeni değiştirildi. Aklıma gelen soruları paylaşarak devam edeceğim. Dediğim gibi araç konusuna hakim değilim o yüzden söyledikleriniz benim için çok değerli. Sormayı unuttuğum şeyler varsa lütfen eklemeyi, yardım etmeyi ihmal etmeyin. İstanbul'a döndüğümde yaptıracağıma emin olduğum tek şey detaylı iç dış temizlik. Bununla alakalı da önerilere açığım.
-Aracın orijinalliğini bozmadan neleri elden geçirebiliriz?
-İstanbul'da götürebileceğim, aracı iyi tanıyan bir sanayici tanıdığı olan var mı? Sanayiye veya servise götürdüğümde hangi işlemleri yaptırmalıyım?
-Araç bakımı nasıl olmalı? Geçmiş bakımların ne zaman ve nasıl yapıldığına dair çok bilgi yok
-Araçta nelere dikkat etmeliyim?
-TDCI motora sahip araçlar nasıl kullanılmalı?
-Aracın bagaj ve arka kapı kolunda hasar var, açılıyor fakat çok sağlıklı değil. Değişimi nereden yaptırabilirim?
-Araca hız sabitleyici taktırabilir miyiz?
-Park sensörü öneriniz var mı ön ve arka için? Ön arka için toplam 8 adet sensörlü park yardım seti mi almam lazım?
-Aynaları düzeltmek istediğimde yapamadım çünkü (adını bilmiyorum düzelteç diyeceğim :D) düzelteçler bozulmuş.
-Anahtar da uzaktan kitleme yok tamamen manuel, tamamen uzaktan kitleyip açmak için ne yapmam lazım?
-Aracın silecek suyu bulunduğu yerde kablolara biraz dökülmüş. Mavimsi renkte. Bu sorun yaratır mı? Fotoğrafını ekledim.
-Göstergelerde gitmeyen bir motor uyarısı var, dayım bunun normal olduğunu uzun bir süredir servise gitmesine rağmen gitmediğini söyledi. Bu normal mi?
-Fotoğrafta işaretlediğim yerde 3 kablo ucu kesilmiş ve boşta, bu ne anlama geliyor?
-Şehir içinde kullanacağım aracı, hangi tip lastik kullanmalıyım? Öneriniz var mı?
-Aracın ön tarafında, alttan kırılmış bir parça var. Tam onun üstünde içeride bulunan kalorifer tarzı bir şey var. Adını bilmiyorum fakat içi biraz pis, tarlalardan çıkan dikenler vb. Orası nedir ve nasıl temizlenmeli?
Aklıma takılan şeyler şu anlık bunlar. Bunların haricinde vereceğiniz her öneriye de açığım. Anlayışınız için teşekkür ederim. Güncellemer oldukça paylaşmaya devam ederim.
Güncelleme : Konuya yorum yaparak verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim öncelikle. Keşke yolculuk saatimi de yazsaydım, vapur önerisinde bulunan bir kaç dost olmuş. 22:00 saatinde yola çıkmayı düşünüyoruz.
Arkadaşlar herkese merhabalar, umarım her şey yolundadır.
Bu pazar günü İstanbul Eyüp'den Muğla Göcek'e yolculuk yapacağız. Navigasyon 2 farklı güzergah sunuyor. Ücretli ve ücretsiz. Ücretli olan güzergahta gerçekten bir türlü ne kadar yol parası ödeyeceğiz bulamıyorum. Ücretli olandan gidersek nerelerde ödeme yapacağız? Ücretsiz olan güzergah hakkında bilginiz var mı? Önerir misiniz?
Şimdiden çok teşekkürler.
Sağlıcakla kalın.
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 23
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.208 (Bu ay: 56)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 8 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Otomobil ve Otomotiv Dünyası Genel