Şimdi Ara

Ankara'da Motorsiklet Eğitimi Veren Yerler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar,ehliyetim var. Lakin tecrübem yok.
    Şimdi 500cc seviyesinde bir motor ile eğitim aldıktan sonra başlamaya karar verdim. Etimesgut'ta ikamet ettiğim için Etimesgut'a yakın çevreleri araştırıyorum fakat çoğu yer Çankaya'da bu sebepten dolayı gidiş geliş benim için zor olacak. Ulus vs. yakın bölgeler denilebilecek alanlarda bildiğiniz eğitim veren yerler var mıdır? Sürücü kurslarına gittim sordum bildiğimiz yakınlarda eğitim veren yer yok dediler. A2 seviyesinde başlangıç için eğitim yeri arıyorum.

Yardımcı olursanız sevinirim.

• merhaba hocanın ısmı caner 0539 246 41 47 erdem tavsıye ettı dersınız. ankarada ehlıyet sınavı ıkı yerde verılıyor bırısı ıncek dıgerı esertepe. baska yok bıldıgım. caner hocaya soylerenız ımkan varsa yardımcı olacaktır. ıyı gunler
  • Çok teşekkür ederim. Sağolun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Nefer-

Çok teşekkür ederim. Sağolun.
    şimdi bu hocaların verdiği eğitim işe yarıyor ama , bunu çevrende bi arkadaştan kısa süreli öğrenmen yada ,

ucuza motor alıp eğitmene para verene kadar , üstüne bir motor alıp dilediğince sakin bir ortamda öğrenmen daha önemli ,

eğitmenin yanında bir hata yapıp ,mal yerine koyulduğunu zannedeceğin durumlar olabilir. senle beraber öğrenen bayanlar olacağından gerilebilirsin.

kabiliyette önemli ama ,

bir motor al sana birisi 5 dk konuşşun , daha öncede araba kullandıysan kolay öğrenirsin + kendin öğrenerek tecrübe etmen çok önemli ,

bir motorlar pazar yerinde deli gibi dolanarak daha rahat öğrenirsin,

viraj olayınıda bir göbek bul ,sürekli etrafında dön , böyle boş bir göbek olsun , deli gibi dön bi süre sonra dönüşlerin hızların , sokaklara daha hızlı girmeye başlarsın ,

fren dene , yavaş yavaş bas , arkaya ne kadar basman gerek öne ne kadar basman gerek onuda öğren , bi süre sonra sert fren yapmayı dene vs vs :D

bu şekilde hocalara para kaptırmamış olursun.

• ankarada olsaydın ben sana bedava öğretirdim , şuan istanbuldayım ,

etimesguttada tamirci lazım olursa ,recep usta var ankara mert motor diye tarat , mükemmel insandır. oda etimesgutta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzzy222 -- 21 Mart 2019; 8:18:29 >
  • ozzzy222 kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun, sağolasın. Nice zamandır niyetliyim ancak fiyatlar yüzünden motoru erteleyip duruyordum. Artık yazın yıllık iznimi alır almaz ekipmanları tamamlayıp bir motor bakacağım. Beni eğitmene yönlendiren klasik helva muhabbetleri oldu aslında araç tecrübem var. Bu yaştan sonra 150cc al sat sonra 250 al sonra 500 al sat sonra 600e geç diye uğraşmak istemediğim için kendimce bir yol bulmaya çalıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Nefer-

Allah razı olsun, sağolasın. Nice zamandır niyetliyim ancak fiyatlar yüzünden motoru erteleyip duruyordum. Artık yazın yıllık iznimi alır almaz ekipmanları tamamlayıp bir motor bakacağım. Beni eğitmene yönlendiren klasik helva muhabbetleri oldu aslında araç tecrübem var. Bu yaştan sonra 150cc al sat sonra 250 al sonra 500 al sat sonra 600e geç diye uğraşmak istemediğim için kendimce bir yol bulmaya çalıştım.
    öyle yok 500-600 :D yok öyle ,

alacaksın bi 125 cc yada cbf150 felan , en az 10 bin km bineceksin, böyle tam ben oldum diyenler ölür genelde ,

10bin km sonra 250 cc yine bir 10 bin ,

yüksek cc motor gideri fazla olur. düşersen senide üzer bütçenide , yüksek cc ile öğrenmek :D beyinsizliktir.

bak bunları sana trafikte ortalama 120bin km si olan biri söylüyor,

10bg motor idealdir öğrenirsin bi süre sonra düşük gelir ama binmeye devam edersin sonra sonra , motorun ne olduğunu trafikte sana en kral ustanın bile anlatmayacağı şeyler öğrenir ve tecrübe edersin ,

bunları düşük güçteki bir motorla asfaltı öperek öğrenirsen , daha sağlıklı olur. her motorcu yeri öper.

ve bu hafife alacak birşey değil , 30-40 la düşen bir insanın ne kadar canı yanacağını bilemezsin.

sakın sakın yabana atma , bekle aylarca gerekirse yıllarca ufak cc ile başla ,

çok şey öğreneceksin sonra yüksek cc , 40-50 bg üzeri bir motor kolay öldürür ,

biz birsürü arkadaş başladık , çoğu yok şuan

• ozzzy222 kullanıcısına yanıt
    Uzun ve meşakkatli bir yolculuk olacak öyle ise. Şahsen R25 ile başlarım diye planladım, fiyatları malum. Sonra araştırırken daha motora doğru düzgün binmeden aynı fiyata cbr500 var niye r25 ile uğraşayım moduna girdim. Bilirsin 5 daha vereyim şu olsun, 5 daha vereyim bu olsun derken kendi kendime sınıf atladım. Hak veriyorum sana, belli ki kararımı cidden gözden geçirmem lazım. Birazda acele ediyordum ötv indirimleri zart zurt diye ama süreçte uzatıldığına göre yeniden seçenekleri değerlendirmek gerek anlaşılan.

• Etimesgutta nerde oturuyordujuz hangi mahalle ben baglicadayim
  • motor ehliyetin var mı? ilk mesajında net değil konular.

git hondaya hiç bilmiyorsan gs1, fren gaz debriyaj öğrendiysen gs2 eğitim al temel eğitimi bitirirsin. Sonra biraz tecrübe yapıp yol eğitimi al. İlk motorunun da gücü düşük olsun.

zafercenin blogunu incele orda eğitim konuları filan anlatmış, güzel site.

zaferce blogspot
  • Çok teşekkür ederim. Honda nın eğitim yerine gideceğim. Yıllık iznimi alınca programa katılacağım. Mobilden görüşme imkanım oldu.
    Evet motor ehliyetim var. Blok adresini de kayıt ettim akşam izleyeceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.