Odtü varya odtü üff be süper bi yer Ama istanbul çok ayrı be yaşayan cefasını görüyor gerçide ne zaman gitsem bi hoş olurum Gece hayatı belli başlı yerlerde oluyor istanbul gibi değil futbol seversen çok vasat bi şehir ankaragücü maçları izlenesi değil mesela ama resmiyeti sağlamdır
fiyat olarak nasıl? örneğin ist. la karşılaştırırsak kiralar olsun alışveriş masrafları olsun
kiralar istanbula göre daha uygun. Tabi semt olarak değişir. Alışveriş olarak markalarda pek bir değişim olmuyor zaten.Yeme içme olayında ise İstanbula göre daha pahalı diyebilirz...
Bende Ankarada okucam.Bilkent nasıldır?
Ankara'da insanlara alışamadım. Herkeste bir popstar, dizi yıldızı havası. Hem kızlar hem erkekler için geçerli. Bilmem belki ben 20 kere üstüste böyle kişilere denk geldiğimden böyle. Ama şahsi düşüncem, doğu insanın sıcaklığı Ankara'ya sıçramamış.
arkadaşlar bende Turgut Özal Üniversitesine kayıt olcam bu ayın sonunda.. Ankara' da Antaresin bitişiğinde bu yer gittim gezdim gördüm her yere ulaşımı çok kolay çokta güzel bi ünüiversite..
quote:
Bende Ankarada okucam.Bilkent nasıldır?
tikidir cikstir
Ankarada üniversite okumayın arkadaşım eğer odtü veya okumak için geliyorsanız bilemem fakat ben üniversite hayatı yaşıyacağım diyorsanız 1.si gazi üniversitesine gitmeyeceksin çünkü kantinde duvarda halı asılmış türk bayrakları 3 hilal bayrakları görebilirsin reis denilen damızlık yüksek ihtimal tesbihiyle kantinde çayını yudumluyor olacaktır. 2.si ankaranın havası rezildir sıcak olacağı yerde soğuk soğuk olacağı yerde sıcaktır o kadar büyük karmaşa yaşarsın ki aralıkta t-shirtle çıkıp martta montu bırakamamak gibi bir durumun kesinlikle olur.Kurban,ramazan bayramı,yılbaşı gibi zamanlarda ya yağmur vardır ya da kar aksi hiçbir şekilde ankarada gözlenememiştir bana inanmayın açın bakın oğlum hava durumuna 3.sü İlk yılın kesinlikle süper gelicek sana çünkü kızılay denen bir yer vardır ki cennetliktir sürülerce konsepti olan bar,cafe görürsün bazı kafelerin ortasında arabayı kesip içine koltuk koyulmuş şekilde de görebilirsin(Gerçek arabadan bahsediyorum) fakat anlayacaksın ki herşey o kadar güzel değil
ŞİMDİ SANA İNSANINI TANITIYIM. 1.si Gardaş kelimesini duyduğun an ya kavga ya da küfürleşme korkusu yaşarsın 2.si Sokaklarda sevgiline bakan tipler illa ki olur 3.sü Kurt sürüleri mutlaka sana bulaşacaktır en azından yurtta kalıyorsan yurdun reisi seni ayağına çağırır gardaş bir isteyin var mı der saçın uzunsa gardaş burada böyle olmaz der kızlarla çok takılıyorsan gardaş olmuyo bak der kızlarla hiç takılmıyorsan gardaş sen de ne kazma herifsin der .Kısacası bir yerden sonra bunlar gizli eşcinselmi diye sorarsın ben hala soruyorum :) 4.sü Bahçelievler,kızılay ,ümitköy git buralarda dolaş aksi halde başka bir yere gidersen kara kara bebelerin ellerinde ki telefonla arabesk rap denilen bozuntuyu dinleyerek geçtiğini görürsün şahinlerin ortalarda ekzoslarını deldirip ya da vana taktırıp o kahrolası sesi başında yankılarken kesinlikle duyarsın 5.si Ankara da 100 insan varsa 40 tanesi doğu kökenli 40 tanesi çorumlu kalan 20ninde sincanlı ve ayaşlı olma ihtimali vardır. 6.sı Soğuğu gibi insanlarıda soğuktur her yere selamın aleyküm denerek girilir çıkarkende Allah'a emanet denilir yanlış anlama burada bir sorun yok sen bunları demezsen o çakallar seni tamam arkadaş ben bu çocuğu kötü birşey olduğunda döverim diyor ki bunlarla karşılaşacaksın. 7.si sinemaymış falan bunlarda sıkıntı yok zaten asosyal bir yapısı olan ilin tek sosyalleşme yeri avmler istemediğin kadar avm var git seç beğen al kardeşim. 8.si Eğer eve çıkacaksan üniversitene uzak bir yeri asla seçme çünkü çevre dediğimiz muhabbetler önemlidir sevgilinin eski sevgilisi illa ki sana birşekilde ulaşacaktır yanında seni koruyacak arkadaşların olması için yurtlarda durman en iyisidir. 9.su şimdi bu kadar ankarayı yerle bir ettik neredeyse küfür etmediğimiz kaldı iyi birşeyi yokmudur bu memleketin hadi onlarıda anlatalım
Anlatıcak birşey bulamadım ama üzülme illa ki kafa dengi 3-4 arkadaşın olacak ve buranın kızları gerçekten çok güzel özellikle bilkentin hatunları mükemmeldir
Üniversite olarak önerilerim şunlardır. Odtü de tüm insanlar idealisttir bu yüzden belli bir yerde sana sıkıcı gelecektir tabi sen idealist biriysen çok seviceksin.(Eğitim fakültesi hariç onlar partinin hasını veren özgür ruhlu arkadaşlardır.) Ankara üniversitesinde öğrenci olmak emniyet caddesinde ki kapıdan çıktığında cehennem kadar kötü olan gazi üniversitesinin çıkışına denk gelmektedir yılda mutlaka fix 2 adet kavga çıkmazsa bil ki ihtilal vardır ya da darbe yapılmış hepsi içeri atılmıştır Hacettepe üniversitesinin sosyal opsiyonları iyidir yeri de güzel sayılır o kadar kötü değildir. Çankaya üniversitesi burada okuyorsan vay senin haline biraderim okuyanlar tabi ki her çeşit insanlardır fakat yeri dolayısıyla yurtta kalmıyorsan çok uğraşacaksın ve merkez binaya girdiğinde hayatında gördüğün en iyi mimari binayla karşılaşacaksın hangi kafayla yapmışlar hala anlamadım o binayı yapboz gibi arkadaş Atılım üniversitesi gitme tatlım gitme hayatım gitme evladım kampüs incektedir belki birazcık gurur duyarsın ulan sırf biz okuyoruz diye mevlana pide buraya restorant açmış diye onun dışında gurur duyabileceğin tek şey abi egoların şanzıman sistemini öğrendim olur. Bilkent üniversitesi en baba üniversitedir kampüsüde çok güzeldir sosyal olanakları müthiştir abicim üniversitenin içinde belgeselleri ,filmleri izleyebileceğin 20-30 adet oda yapmışlar (ses yalıtımlı bildiğin odadan bahsediyorum o derece) Ankara da iyi bir kebap yemen için minimum 35 tl para vermen gerekmektedir ben adanalı olduğum için kebaba kebap diyebilmem için adam akıllı birşey isterim o da 35 tlden başlıyor illa ki kilo ile et satılır diyen kazma lokantaları göreceksin bolu mangal denilen yerden uzak dur biliyorum ucuz diye oraya gidip bişeyler yemek isteyeceksin fakat köftesi elastik kemer gibidir garip birşey tad alamazsın ağzında oynayan kızarmış hamur yumuşaklığını alır. Gece hayatı ankaranın tek kurtuluşudur resmen özellikle Türkiye de pavyon kültürü olarak en gelişmiş ildir .O pavyonlara en azından 1 kere git kardeşim biliyorum bir sürü hayvan gidiyor ama sen beni yinede dinle.Müzik festivalleri az dinlenen bütün müzik türlerinin en kalitesini bulabilirsin tiyatrosu en ucuz olan illerden bir tanesidir
TİYATRO O KADAR UCUZDUR Kİ 6 tlye kösem sultana gidip 10 tlye kokareç yersin
Eğer sorun olursa kardeşine mesaj at sana cevap veriyim 20 yıldır ankarada yaşıyorum saçmalama abartma diyen arkadaşlarla 20 saat bunun tartışmasını yapabilirim bu arada türkiyenin akdeniz,ege,karadeniz bölgeleri gezmiş biri olarak söylüyorum iç anadoluyu listeye yazarken düşünün oğlum bi kez daha düşünün bu arada ankaradan vazgeçip eskişehiri yazan arkadaşlar yazmayın çok bi farkı yok
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme