Şimdi Ara

ANKARA EGO Otobüs B İ L E T' lerinde MÜJDELİ HABER (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
9.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankara'da ulaşım her yere çok kolay olmakla birlikte Türkiye'nin en iyisi diyebilirim(organize olmuş ulaşım ağ sistemi bakımından) En çok sıkıntıyı öğrenciler çekiyor buradan da anlaşıldığı gibi. Bir de öğrenci olduğun, elinde öğrenci kimliğin olduğun halde paso sorarlar. İ. Melih'in yaptığı bir uygulama bu: Paso için ekstra ücretle öğrenciye geçirmek. Ben zamanında Ankara'da öğrenciyken kendi pasomu yapardım(ben cd bandrollerinden yaparken arkadaşım şahin sucuklarınınkinden yapardı). Bir yerlerden hologramlı bandrolleri bulur paso boyutlarında keser prittle yapıştırırdım. Yalnız paso sorunca cüzdandan göstermek lazım. Yoksa çıkarırsanız yakayı ele vermek olası. Tabii burada ne sihirdir ne keramet el çabukluğu marifet gerekiyor. Bir an önce gösterip fazla göz temasına girmeden arkaya ilerlemenin yollarına bakılmalı. diyelim ki yakalandınız. Mümkünse atlayın otobüsten kimse sizi kovalamaz zaten.
    Paso yokken şoför - biletçi durdurursa söylenecekler(4 yıl bu cümlelerle geçti, tecrübeyle sabittir):
    1. Paso mu ne pasosu? Paso ne abi? Ben 1.sınıfım bilmiyorum yeni geldim Ankara'ya.(sadece 3. sınıfa kadar söker bu numara. Sonra ya aynı hatta gider gelirken tanınırsınız ya da "eşşek kadar 1.sınıf mı olur lan?" bakışı yersiniz. Bu bakışı atan da zaten yemez o numarayı:)
    2. Paso mu? Abi ben yurtdışındayım 1 senedir. Değişim öğrencisi olarak burslu gitmiştim. Yeni geldim Türkiye'ye.(ben Japonya'ya gitmiştim burslu olarak 2 aylığına sanki 2 senedir ordaymışım gibi muamele çektim dönünce:)
    3. Kimliği kaybettim ben abi bu da geçici kimlik belgesi(fakülteden bir şekilde alınmış ya da word de yazılmış kağıt. damgayı da bulun artık bir yerden.

Yukarıdakileri okuyup "vay şerefsiz, utanmaz, düzenbaz" diyenler olabilir. Onlara öncelikle çok selam eder, münasip yerlerinden öperim. Onlara cevaben diyorum ki: "Gavura zor kullanmak sevaptır"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karian -- 3 Ocak 2010; 11:24:08 >

• Alışın Alışın...

İstanbullu olarak senelerdir bununla içiçeyiz :)
  • Bizim burda bi teyze var kadın 1 durak ötedeki halk ekmeğe otobüsle gidiyor. Düşünün artık gerisini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karian

Ankara'da ulaşım her yere çok kolay olmakla birlikte Türkiye'nin en iyisi diyebilirim(organize olmuş ulaşım ağ sistemi bakımından) En çok sıkıntıyı öğrenciler çekiyor buradan da anlaşıldığı gibi. Bir de öğrenci olduğun, elinde öğrenci kimliğin olduğun halde paso sorarlar. İ. Melih'in yaptığı bir uygulama bu: Paso için ekstra ücretle öğrenciye geçirmek. Ben zamanında Ankara'da öğrenciyken kendi pasomu yapardım(ben cd bandrollerinden yaparken arkadaşım şahin sucuklarınınkinden yapardı). Bir yerlerden hologramlı bandrolleri bulur paso boyutlarında keser prittle yapıştırırdım. Yalnız paso sorunca cüzdandan göstermek lazım. Yoksa çıkarırsanız yakayı ele vermek olası. Tabii burada ne sihirdir ne keramet el çabukluğu marifet gerekiyor. Bir an önce gösterip fazla göz temasına girmeden arkaya ilerlemenin yollarına bakılmalı. diyelim ki yakalandınız. Mümkünse atlayın otobüsten kimse sizi kovalamaz zaten.
    Paso yokken şoför - biletçi durdurursa söylenecekler(4 yıl bu cümlelerle geçti, tecrübeyle sabittir):
    1. Paso mu ne pasosu? Paso ne abi? Ben 1.sınıfım bilmiyorum yeni geldim Ankara'ya.(sadece 3. sınıfa kadar söker bu numara. Sonra ya aynı hatta gider gelirken tanınırsınız ya da "eşşek kadar 1.sınıf mı olur lan?" bakışı yersiniz. Bu bakışı atan da zaten yemez o numarayı:)
    2. Paso mu? Abi ben yurtdışındayım 1 senedir. Değişim öğrencisi olarak burslu gitmiştim. Yeni geldim Türkiye'ye.(ben Japonya'ya gitmiştim burslu olarak 2 aylığına sanki 2 senedir ordaymışım gibi muamele çektim dönünce:)
    3. Kimliği kaybettim ben abi bu da geçici kimlik belgesi(fakülteden bir şekilde alınmış ya da word de yazılmış kağıt. damgayı da bulun artık bir yerden.

Yukarıdakileri okuyup "vay şerefsiz, utanmaz, düzenbaz" diyenler olabilir. Onlara öncelikle çok selam eder, münasip yerlerinden öperim. Onlara cevaben diyorum ki: "Gavura zor kullanmak sevaptır"

senin yaptığında düpedüz hırsızlık, üçkağıtçılık: biz burda neden bahs ediyoruz, sen neden bahs ediyorsun. yok öyle sahte paso yapardık, yok böyle bandrol basardır. eğer öğrenci isen alacaksın pasonu kullanacaksın. yok değilsen hakkın olan tam bileti kullanacaksın.

• Yav niye kızarsınız yaşlılarımıza . Ne var yani adamcağız elinde bastonu Keçiören'den biner Ulus'da iner en yavaşından , alır ekmeğini. dönüş yolunda elinde baston + ekmek pooşeti . İkimilyon nüfüslu Keçiörende ekmek bulamamış adamcağız melih de imkan vermiş yaşlı amcaya.size ney bre densizlerrr siz verin paranızı paşa paşa okula gidin karışmayın öyle büüyük büyük amcaların işine

• TÜDEF; "EGO ZAMMI ZULÜMDÜR!"
    Cuma, 18 Aralık 2009 12:01 .Tüketici Dernekleri Federasyonu(TÜDEF), EGO'ya yapılan son zammın zulüm olduğunu açıkladı.

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin Ankara'da ulaşım ücretlerine yapılan zammı eleştirerek, "zamlar artık zulme ve soyguna dönüşmüştür" dedi.
    TÜDEF Genel Başkanı Ali Çetin yaptığı yazılı açıklamada, son 15 yılda ulaşım bilet ücretlerinin tam bilette 350 kat , öğrenci biletinde 400 kat artırıldığını öne sürerek, toplu taşım ücretlerinin mesafe bazında karşılaştırılmasında Ankara halkının ülkedeki en pahalı toplu taşım aracını kullandığını iddia etti.
    Çetin, daha önce 45 dakikada transfer ücretleri olmazken, bundan sonra her transferde 50 kuruş alınacağını hatırlatarak şöyle devam etti:
    "Bu zulüm, bu haksızlık sadece mahkeme koridorlarında durdurulamaz. Tüketicilerinde artık bir şeyler yapması, sorumluluk alması tepkilerini göstermesi gerekmektedir. İki yıldır tüm dünyanın yaşadığı kriz tüketicilerin alım gücünün düşürülmesi nedeniyle eskisi gibi tüketememesinden kaynaklanmıştır. Tüketiciler tüketmeme haklarını kullandığında dünyayı durdurmaktadırlar. Bu durumu zamları durdurmak içinde kullanabilirler. Tüketiciler zamları ve Ankara Büyükşehir Belediye yönetimini demokratik haklarını kullanarak protesto edebilirler."

alıntıdır;www.haber312.net

• Ah ulan angara yine çıktın karşıma
  • quote:

Orijinalden alıntı: azelea

quote:

Kent merkezine uzak mesafelerde yaşayan vatandaşların EGO otobüsleri, Metro ve Ankaray�da geçerli olan 45 dakikalık transfer imkanının yetişmediğine ilişkin şikayetler üzerine süreyi 75 dakikaya çıkarttıklarını kaydeden UKOME yetkilileri, bu süre zarfında uygulanacak transferler için 50 kuruşluk bir ücret alınacağını bildirdi.

sincan'daki, akyurt'taki, kazan'daki vatandaş 1.5 (tek kart kullanarak) merkeze gelsin;
    serhat koop, batıkent'in tamamına yakını, kardeşler mahallesi, kurtuni mahallesi, çamlıca mah. vs vs gibi ankara'nın göbeğinde olan kişiler (metro aktarma yaparak) 2 TL'ye merkeze varabilsin.

tam bir adaletsizlik,
    haksızlık

tabi ki burda; 45 dakikalık uygulamada da uzak beldelerdeki kişiler bu imkandan pek faydalanamıyorlardı.

ba bababababa birde "eşit hizmetten" bahs ediyorlar

quote:

UKOME Genel Kurulu�nca görüşülerek karara bağlanan gündem maddesine ilişkin yayınlanan gerekçede ise ''Toplu taşımanın bir kamu hizmeti olduğu, bu hizmetten herkesin eşit, güvenli, konforlu ve en ucuz şekilde yararlanmasının asıl amaç olduğu vurgulanarak

+1

• ANKARA KENTİNLE GURUR DUY
  • En nefret ettiğim şey otobüslerde ki yaşlılar. Gerçekten Saygı Saygı Saygı ama nereye kadar bıktım artık yaa.. Adam ekmek almak için kızılaya ulusa iniyor varmı böyle birşey ya.. Kaldırılsın bedava KART!!
  • bir diğer saçmalık ta ballı hatların dolmuşlarla dolu olması bi dolmuşcu arkadaşım vardı dikmen hattında bi dolmuşun olsa 10 bin tl net karın olur demişti madem bu kadar kar var kaldır dolmuşu madem hem de trafik katliamı yapmazlar koy 10 tane otobüs kar et

bu gökçek i bi an evvel yollamak lazım ankarayı hepten beleşci doldurdu makarna kömür dağıta dağıta sonra geçir ona buna
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

bir diğer saçmalık ta ballı hatların dolmuşlarla dolu olması bi dolmuşcu arkadaşım vardı dikmen hattında bi dolmuşun olsa 10 bin tl net karın olur demişti madem bu kadar kar var kaldır dolmuşu madem hem de trafik katliamı yapmazlar koy 10 tane otobüs kar et

bu gökçek i bi an evvel yollamak lazım ankarayı hepten beleşci doldurdu makarna kömür dağıta dağıta sonra geçir ona buna

yiyorsa günün sadece birkaç saatinde mesela sadece sabah 7-9 akşam 3-5 arası yani okula gidiş ve dönüş anlarında öğrencilere bedava yapsın otobüsü. çocuklar okula gitmek için tonla para dökerken neden hiçbir işi olmayanlara böyle ayrıcalıklar tanınıyor? çocuklar oy veremiyor diye değil mi...

• quote:

Orijinalden alıntı: suicide

yiyorsa günün sadece birkaç saatinde mesela sadece sabah 7-9 akşam 3-5 arası yani okula gidiş ve dönüş anlarında öğrencilere bedava yapsın otobüsü. çocuklar okula gitmek için tonla para dökerken neden hiçbir işi olmayanlara böyle ayrıcalıklar tanınıyor? çocuklar oy veremiyor diye değil mi...

Belediye başkan adaylarının seçimlerden önce özel tv lerde katıldıkları programlara mail atarak aynı şeyi söylemişştim.Neden öğrencilere bedava yapacağız demiyorsunuzda 65 yaş kartı devam edcek dediğimde makul ve mantıklı cevap alamadım kem küm edip geçiştirdiler.(ART TV de MHP ve SHP adaylarına sordum .
  • Şikayet edilmiştir...

EGO'ya tabi ki yolladım bir form bakalım ne kadar dikkate alacaklar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Büyük İskender -- 4 Ocak 2010; 16:14:57 >
  • bugün saat 15 gibi tam 35 DAKİKA belediye otobüsü bekledim.Beklediğim durak Meşrutiyet durağı yani ilk durak.Belediye otobüsü gelene kadar 5 tane halk otobüsü geldi.tabii biz Etliğe gelene kadar her durakta kavga gürültü 'Arkaya doğru ilerleyelim'. Otobüsün yarısı zaten yaşlıydı.Onlar olmasa e bu kadar çok zaman kabetcez ne de belediye otobüsüne binecek kişiler halk otobüsüne biner.
  • Aktarma sistemindeki değişiklikler öğrenci kartlarında da geçerli mi yoksa onlar bu duruma dahil değil mi çünkü bugün böyle bi uygulama var gibi değildi biz yaptık aktarmamızı eskisi gibi.. Bu yüzden sıkılaştırmış olmalılar paso sormayı da. Zaten onun kadar saçma bi uygulama yok gerçekten. Madem indirim yapıyosunuz neden geri para istiyosunuz? Öğrenci kimliği olan öğrenci sayılmıyo mu zaten
  • Yaşlılara aylık kota verseler daha iyi olur gibime geliyor...Türk milleti olarak bedava birşey olunca .okunu çıkarmadan bırakmıyoruz yaşlısı,genci...
  • ben çok gördüm yaşlı, bedava diye o otobüsten innip o otobüse binen, ölecek haberi yok, aaa dur orada evladım bilet bedava bir kere! bin ona, beğenmedin mi diğerine binersin amcacım ne olacak, hatta yorgun öss öğrencilerinden, final,üni kurbanı gençlere yan yan bakarsın hatta kalk ben oturayım dersin, ee tabi yaşlısın, kendinde hak görüyosun...

otur be amcacım/teyzecim evinde, hastasın, ayağın kolun tutmuyor hepsi doluşuyor otobüslere, çok şahit oldum ben bunlara çooook, bir şey değil, orada burada araba çarpçak onun bunun başında kalacak ya da yolda hınk!! diye gidiverecekler...

her neyse, 45den 75e çıkınca 50kuruş alan zihniyet mi desem yaşlıların olayı mı desem de öğrenciye dokunmamışlar hayret!!

• aktarmada 50 kuruş olayı var mı bana mı denk gelmedi yoksa?
    bide bi şöförlere sağlam tembih etmişler heralde yeni yılda bütün şöförler paso sordu bana. artık kıvırcak yol kalmadı mecbur alıcam bi paso. kaç para pasolar bilen var mı bide ne zamana kdr geçerli olucak şimdi alırsam?
  • arkadaşım ücret olarak bilmiyorum ama paso 1 yıllık'tır, bir dahaki yılbaşına kadar devam eder, ondan sonra yenilemen gerekir.

Paso alsan iyi olur, çünkü şoförlere tebligat gelmiş herkese paso soracaklar bundan sonra.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.