Şimdi Ara

Ankara Honda Efe Civic Satışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün Honda Efe'ye yeni Civic'i incelemeye ve almaya gittim. Takas almadan araba satmadıklarını söylediler. Yahu bu nasıl bir rezilliktir birisi söyleyebilir mi?

• Serbest piyasa ekonomisinde de kurallar vardır. Market olayına gelince kartel ABD ve Avrupa'da da çok büyük suçtur. Kendi aranda fiyatlar konusunda anlaşma yaparsan sadece ceza ile de kurtulamazsın. Devlet şirkete el koyup satar ve paranın ancak %80ini alırsın. Kartel konusunda inanılmaz hassaslar. Bu forumda çok görüyorum "ticaret, serbest piyasa vb." falan filan. Kapitalizmin kalbinde bile bizim milletin ticaret dediği şeye dolandırıcılık diyorlar...

Hocam kimi neye ediyorsun kimin umurunda.

Size basımdan geçen bir hadiseyi anlatayım özetle.

Markette kampanyalı denen etikette 100 gram olarak lanse edilen ürün fiiliyatta ambalaj üzerine 80gr neden insanları yanlış yönlendiriyorsunuz diye itiraz ettim nezaket çerecevesinde sırada bekleyen benim gibi müşteriler üzerime yürüdü nerdeyse.

Milletimiz bu kadar duyarsız.

Bi kaç bayinin yaptığı vız gelir tırıs gider
  • Aynı durumu Vw Bayisi Balıkesir Yağcı da Vw Polo için bana şart koştu
  • Hocam bunun kanuna aykırı bir yönü var mı acaba?
  • Hocam fiyat ne peki liste fiyatından mı yapacak takası
  • Takas liste fiyatından ama takas aracını öldürüyor yani kazan-kazan 2 araç satıyor bu şekilde böyle bir ahlaksızlık var mı?
  • pro-black kullanıcısına yanıt
    Bu bayileri ifşa etmemiz lazım.
  • pro-black kullanıcısına yanıt

Ve bana da ayriyetten raporlu satamayiz dediler

• Melodychups M kullanıcısına yanıt
    Hocam kimi neye ediyorsun kimin umurunda.

Size basımdan geçen bir hadiseyi anlatayım özetle.

Markette kampanyalı denen etikette 100 gram olarak lanse edilen ürün fiiliyatta ambalaj üzerine 80gr neden insanları yanlış yönlendiriyorsunuz diye itiraz ettim nezaket çerecevesinde sırada bekleyen benim gibi müşteriler üzerime yürüdü nerdeyse.

Milletimiz bu kadar duyarsız.

Bi kaç bayinin yaptığı vız gelir tırıs gider
  • İnternetten 1kg Antep fıstığı aldım. Kalın bir kutuda geldi. Kutuyla ölçtüm 1kg doğru. Kutuyu ölçtüm 200gr.
    Adalet artık sadece bir kız ismi.
    Devir tutturduğuna geçirme devri. Geçirilen olmamak için dikkat etmeli.
  • Hazine müsteşarlığı ile ticaret bakanlığı ne işe yarıyor bu ülkede?
    Dayatma yasal olarak suç.
    Bu bayilerin sonlarına kadar almak için daha neyi bekliyorlar anlamıyorum
  • Herkes yeni Türkiye'de ağlanıp duruyor da hepsi boşuna. Serbest piyasada devlet şunu şu fiyata sat, şunu satma diyemez. Zincir marketlere müdahale etti, hepsi mahkemeye verdi.

Çözüm milletin araba alım satım işini bırakması ve bu aşırı otomobil talebinden vazgeçmesi.

Avrupa'da otomobil amaç değil araçtır.

Pug 301 dizel 100km'de 5lt yakıt ile sizi istediğiniz yere götürür, Passat da aynı görevi görür. Her ikisinin de iç mekanları bagaj hacimleri birbirine yakın.

Son yıllarda bir otomatik vitestir tutturdu millet, şimdi otomatik vites araba bulmak çok zor ve en az 30bin lira civarında fark ödemek gerekiyor.

Yani konjonktürü halk belirliyor, firmalar değil. Arz talep meselesi...

• Ne yasası, kanunu arkadaş. Hükümet zaten bu bayiilerden farklı değil ki. Yok araç fiyatına göre mtv, araç fiyatına göre %80ötv vs bunları neden çıkardı hükümet? Bir taşla iki kuş vurmak için. %80 ötv çıktığında 20 araç %80'e giriyorsa şu an 50 araç %80 ötv'ye giriyor. Cari açıktı falan fişman diyerek akpartili zekitoları da kandırıyorlar. Aynı durum bu bayiilerde. Yok aksesuar yok takas yok ikinci el satış. Bir taşla iki kuş vurma derdindeler. Böyle hükümete böyle bayii, böyle millete böyle hükümet.

• n a v y_35 N kullanıcısına yanıt

Ne derdiniz var yahu bu milletle? Sana ne ya isteyen istediği aracı alır. Sen git euroncap'e bile girmemiş ya da 3 yıldız almış aracı al kendine. Millet istediğini almakta özgür. Avrupada araçmış. Bizde uçak sanki. Kişi başına düşen araç sayısında en sonlardayız. Avrupada araç bizde lüks. He canım.

• n a v y_35 N kullanıcısına yanıt

Serbest piyasa ekonomisinde de kurallar vardır. Market olayına gelince kartel ABD ve Avrupa'da da çok büyük suçtur. Kendi aranda fiyatlar konusunda anlaşma yaparsan sadece ceza ile de kurtulamazsın. Devlet şirkete el koyup satar ve paranın ancak %80ini alırsın. Kartel konusunda inanılmaz hassaslar. Bu forumda çok görüyorum "ticaret, serbest piyasa vb." falan filan. Kapitalizmin kalbinde bile bizim milletin ticaret dediği şeye dolandırıcılık diyorlar...

• Peugeot CAN da kredi kullanmazsan satmıyor araç.

• Hyundai de takas dışında araç vermiyor. Bu günleri de gördük ya tamamdır artık.

• Tüketicinin talebi ilginç ayrıcalıklar değil. Ekmek alırken yanında birşey satın almak zorunda kalmamak gibi bir istek bu. Serbest piyasa demek devletin fiyatlar üzerindeki baskısıdır. Satışla ilgili hiçbir zorunluluk olmasın o zaman. Tüketici koruma kanunu da direkt kaldıralım. Nede olsa serbest.

• commandx C kullanıcısına yanıt

Noldu işine gelmedi değil mi gerçekleri işitmek, şöyle sınırsızca tüketse senin gibiler ne harika olur. Bişeye talep ne kadar çok olursa fiyatı da yükselir, arz da kısılınca karaborsa ortaya çıkar. Bunları bilmiyorsan boş yapma burda.

• Balık baştan kokmuş bir kere...Ama "bize müstehak mı?" dersen, "sonuna dek müstehak" derim...

Sadece kendine ve çevresine çalışan bir rant oluşumunu 20 yıl tepende tutarsan her geçen gün bir önceki günü ararsın...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.