Biliyorum çok konu açıldı, bir çoğunu da okudum ancan durumuma özel bir cevap alabilirsem benim için iyi olur. Bu yüzden konuyu açıyorum.
2012 model Astra HB aracım var. Henüz 6.000 KM' de ve motor modeli A16XER. Aracı 2. el aldım, muhtemelen garantisi devam ediyordur. Bu sebeple;
Garantisi bozulmadan LPG taktırabileceğim Kit modelleri ve yerleri nerelerdir? Ankara için soruyorum.
Garantisi yine de bozulsun sen şu kiti taktır dediğiniz bir kit var mı ? Varsa nerelerde yaptırabilirim bu işlemi. Yine Ankara için soruyorum..
Bir de fiyatlar genel olarak ne civardadır ? Giderken bilgim olsun en azından.
İyi günler,
selamlar aynı araç bendede var biliyorsunki bizim araçlarda subap erimesi mevcut araştırmalarıma göre en iyi kit prins valve care lpg sistemleri... fiyatı 3.000TL civarı. bende ankaradayım saygılar
quote:
Orijinalden alıntı: wings35
selamlar aynı araç bendede var biliyorsunki bizim araçlarda subap erimesi mevcut araştırmalarıma göre en iyi kit prins valve care lpg sistemleri... fiyatı 3.000TL civarı. bende ankaradayım saygılar
Peki siz hangi sistemi kullanıyorsunuz? Garanti hakkında bir bilginiz var mı ?
marka olarak size tavsiyem BRC,ankarada firma olarakta mavidenizler yada moganı öneririm
quote:
Orijinalden alıntı: bbayram
quote:
Orijinalden alıntı: wings35
Peki siz hangi sistemi kullanıyorsunuz? Garanti hakkında bir bilginiz var mı ?
ben taktırmadım. garantiyi takdırdığınız yer veriyor, 2 yıl yada 100.000km garantili oluyor. zaten 2yılda 100000km yol yapsam gider dizel alırdım. garantiye bu yüzden çok güvenmiyorum. brc de valve care gibi bir sistem yok diye biliyorum. mecburen benzinli kullanıyorum.
Teşekkürler tavsiyeleriniz için. Opel ile görüştüm, dediğiniz gibi garantiyi lpg kitini takan yerin verdiğini söyledi. LPG dönüşümü ile müdahale edilen yerler haricinde aracın garantisinin devam edeceğini söyledi. Bu nedenle "kişisel görüşüm" Opel yetkili servisler ile dışarıda herhangi bir yerde bu işi yaptırmanın farksız olduğu. Hangi kit daha uygundur onu ben de tam olarak bilmiyorum tabi.
2005 Chevrolet Kalos 16 V SX HB Sahibiyim.8 yılda 65.000 Km yol yaptıktan sonra yıllardır yaptığım araştırmaların sonunda BRC Marka LPG yi Ankara MOCAN da meşhur Aydın ustaya taktırdım.Yıllardır hakkında birçok yazı okuduğum Aydın ustanın bu şöhreti boşa kazanmadığını ,daha seti açıp tezgahına dizmesinden,takımlarını ameliyata giren bir doktor gibi sırasıyla yerleştirmesinden,bu işi gözü kapalı yapabileceğine kanaat getirdim.Evim yakın olsa aracımı bırakıp giderdim.Ellerine sağlık Allah işini gücünü rast getirsin.Ek-1 Belgesi ve sızdırmazlık raporu almak için Ostime gittik EK-1 Belgesi 2 adet 20.00TL Sızdırmazlık raporu 25.00 TL Araç Muayene 160.00 TL Ruhsat yenileme 2 sayfa 155.00 TL
TOPLAM :360.00 TL
3 Günlük kullanım tecrübelerime gelince ,performans olarak benzinmi LPG mi yakıt kullandığını anlayamayacak kadar bir performans sergiliyor ve 94 beygirin hakkını veriyor. LPG Dönüşümü düşünen arkadaşlara şiddetle BRC ve MOCAN da Aydın ustayı tavsiye ediyorum.BRC ye ve MOCAN OTOGAZ ekibine teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: bbayram
Teşekkürler tavsiyeleriniz için. Opel ile görüştüm, dediğiniz gibi garantiyi lpg kitini takan yerin verdiğini söyledi. LPG dönüşümü ile müdahale edilen yerler haricinde aracın garantisinin devam edeceğini söyledi. Bu nedenle "kişisel görüşüm" Opel yetkili servisler ile dışarıda herhangi bir yerde bu işi yaptırmanın farksız olduğu. Hangi kit daha uygundur onu ben de tam olarak bilmiyorum tabi.
Sanırım böyle bir şey yok. Bu kısım çok can alıcı bir kısım! Üretici firma bildiğim kadarıyla "motor garantisini komple iptal" yoluna gider. LPG firması ise "sadece lpg'den zarar gören kısımlara" garanti verir. Daha doğrusu size sigorta yaparlar, sigorta şirketinin öne sürdüğü koşullara uyarsanız hasarınız giderilir. Bunları da çok iyi araştırın derim.
Zaten bu garanti konusunda ortada çok yanıltıcı bilgiler var. Ortada resmen bir "bilgi kirliliği" var. O yüzden şu konuyu açtık, http://forum.donanimhaber.com/m_75049407/tm.htm bakın bir tane firma çıkıpta adam gibi şu şartlarda garanti veriyoruz bile demedi. Bakalım bu saatten sonra sigorta/garanti şartlarını belirten olacak mı?
2009 dan beri aracımda bulunan Landirenzo sistemle ilgili söyleyebileceğim tek şey : !!!!!!!! Landirenzo denen kiti arabanıza kesinlikle taktırmayın !!!!!!! Takıldığı günden beri performans düşük, klima açıldığında araba bazen stop ediyor. Uygulayan Landirenzo personeli yeterli bilgide olmadığı için arabam 2 kere bobin yaktı, bunların birinde yolda kaldım. 1 kere lpg beyni değişti sızdırma yapmaya başladığı içim. Onun dışında bu işler için kimbilir kaç kere opel servisine (opal) - olgun lpg ve yeşilyıldız lpg ye gittim. Her seferinde oldu, bitti, tamam şeklinde geri gönderildim. Her gidişimde "ver abi 20 tl, ver abi 40 tl".... Yine uzun zamandır çözülmeyen ısı müşürü problemiyle uğraşıyorum şu anda yine. Ben bıktım bu işten son bir kere bu işi halletmek için sanayiye gideceğim. Yine düzelmesse de artık bu kiti arabamdan söktürmeye karar verdim. Gidip servisi daha yaygın, daha fazla ustası olan bir marka taktıracağım ya da arabamı satıp yeni bir araba alacağım.
Merak edenlere konuyu daha açık anlatabilirim. Benim bağım çok ağrıdı en azından sizinki ağrımasın..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme