Hocam aldınızmı evi ? |
Ankara / MAMAK Zirvekent TOKİ hakkında (2. sayfa)
-
-
Alan bir arkadaşım oldu. Çocukta 1 hafta kaldım. Kafayı yemek üzere olduğumdan iyiki almamışım dedim.
-
Teşekürler
-
Oturmak için değil, yatırımlık alınır mı? Gördüğüm kadarıyla amortisman süresi Türkiye ortalamasına göre çok kısa.
-
Konuyu açan arkadaş, aradan seneler geçti, ne yaptı acaba? Benim de buradan 1 aya kadar ev alma düşüncem var. Eryaman'ın ilk halini bilenler var mı bilmiyorum ama 90lı yılların başından bahsediyorum. Otobüs yok, gelirse 45 dakikada bir geliyor. 1.etap bi de. Market için 1-2 km yürümek zorundasın. Susuz göl yürüyerek gidip arada oturduğumuz masum bi gölet. Şimdi ne Göksu Park :)) Bütçem 1+1 evlere yetiyor, onları da ancak bekar,öğrenci vs. kiralar. Kiraların şu tarihlerde 5.000-7.000 bandında olduğunu söylüyorlar. Demem o ki, Eryaman'ın şimdiki durumunun ilk halleri diyebilir miyiz? Ankara sürekli genişliyor ve ben bu yönden umutla bakıyorum.
-
Bunu okuyan arkadaşlara selam. Artık bir evim var buradan :)
-
Merhaba. Nasıl memnun musunuz. Oturuyor musunuz yatırımlık mi aldınız. Lütfen fikirlerinizi paylasir mısınız olumlu olumsuz özellikleri açısından. Bizde almak üzereyiz yardımı olur belki :)
-
İlk yapıldığı yıldan beri oturuyoruz. Eskisine nazaran her konuda gelişen bir yer. Daha yeşil, havası temiz, çok soğuk olmasına rağmen merkezi sistemle ısınma problemi yaşamıyorsunuz. 1+1 ve 2+1 daireler olduğu için pek aile yaşantısı yoktu ama son yıllarda epey arttı. Konumunun uzak olması cidden problem. Aracınız varsa çok zorlanmazsınız ama otobüsle ulaşım kalabalık ve bunaltıcı.
-
Arkadaşlar selam herkese.
Ben buradan krediyle yatırımlık 1+1 almayı düşünüyorum ama ekspertiz rayiçleri hakkında kafamı çok karıştırdılar. Yardım ederseniz duacı olurum.
750-800 bin lira arası bütçe var ve ilk evim kredisinin şartlarını karşıladığım için evin %90'ına kadar kredi kullanabiliyorum. 3 tane banka ile görüştüm hepsi de yüzde 90'ına kadar kredi kullanabilirsin dedi.
Kafamı karıştıran konu ise bu bölgede eksperlerin 300-400 bin lira rayiç belirlediği söylentileri. Emlakçılarla ve mal sahipleri ile görüştüğümde hepsi de düşük çıkar dedi. Kendi emlakçı tanıdıklarıma sorduğumdaysa ilan fiyatlarına göre, piyasaya göre belirlendiğini söyledi yani civar hep 700-800 arası olduğu için o fiyatlara eksper onay verir dediler.
Bizzat biliyorum Düzce, Adıyaman, Kırıkkale gibi bölgelerden 900 bin liralık evi %90 kredi ile alanlar oldu.
Buradan ev almış arkadaşlar yaşadıkları süreci yazarsa sevinirim. Eksper parası boşa gitsin istemiyorum. 800 bin liralık eve 400 bin lira kredi çıkarsa da 400 bin lira nakit bağlamak istemiyorum. Yardımcı olun lütfen.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Max DamageArkadaşlar selam herkese.
Ben buradan krediyle yatırımlık 1+1 almayı düşünüyorum ama ekspertiz rayiçleri hakkında kafamı çok karıştırdılar. Yardım ederseniz duacı olurum.
750-800 bin lira arası bütçe var ve ilk evim kredisinin şartlarını karşıladığım için evin %90'ına kadar kredi kullanabiliyorum. 3 tane banka ile görüştüm hepsi de yüzde 90'ına kadar kredi kullanabilirsin dedi.
Kafamı karıştıran konu ise bu bölgede eksperlerin 300-400 bin lira rayiç belirlediği söylentileri. Emlakçılarla ve mal sahipleri ile görüştüğümde hepsi de düşük çıkar dedi. Kendi emlakçı tanıdıklarıma sorduğumdaysa ilan fiyatlarına göre, piyasaya göre belirlendiğini söyledi yani civar hep 700-800 arası olduğu için o fiyatlara eksper onay verir dediler.
Bizzat biliyorum Düzce, Adıyaman, Kırıkkale gibi bölgelerden 900 bin liralık evi %90 kredi ile alanlar oldu.
Buradan ev almış arkadaşlar yaşadıkları süreci yazarsa sevinirim. Eksper parası boşa gitsin istemiyorum. 800 bin liralık eve 400 bin lira kredi çıkarsa da 400 bin lira nakit bağlamak istemiyorum. Yardımcı olun lütfen.
Buradan ilk evim kredisi ile konut almak isteyen olursa diye yaşadığım süreci paylaşıyorum belki işine yarar.
860 bin liradan el sıkıştığım ev için kredi başvurumu yaptım. Bankadan ön onay çıktı evrakları teslim ettim, ekspertiz ücretimi ödedim. Evin %90'ı olan 774 bin liraya kadar kredi kullanabiliyordum ama ş******z, haysiyet yoksunu eksper eve 750 bin lira fiyat biçmiş. Onun da yüzde 90'ı yani 675 bin lira kredi kullanabiliyorum.
Eksper orada 750 bine ev bulsun 10 tane alalım dedim bankacıya. Şu an 850'den başlıyor ilanlar. 50 bin kırpalım desen anana söverler. Belediye rayici 150-200 bindir o beni alakadar etmez. Millet vergi kaçırmak için düşük gösteriyor eksperin bunu bilmemesine imkan yok.
Benim amacım minimum peşinat, yüksek kredi ile bu işe girmekti. Birikimim kenarda güvence olarak kalacaktı ama şimdi cebimden 100 bin lira daha koymam gerekiyor. Onun için elimdeki birikmişlerin bir miktarını bozmam gerekiyor ama bu kadar para bağlanacak bir yer değil benim gözümde. Bir tane *** evladı yüzünden iş yattı, ev sahibine ne diyeceğimi düşünüyorum. 1 haftadır benden haber bekliyor insanları.
-
hocam zirvekent yer olarak biliyorum ama hiç yatırımlık olarak düşünmedim.
sizi burada yatırımlık ev almaya yönlendiren ne oldu? neden burası tamam 800-900 bin tl ev sahibi oluyorsun uygun fiyat gibi görünse de aslında ev 1+1 ve merkeze baya uzak araba şart..
neleri analiz ettiniz buraya karar vermede en çok ne etkili oldu merak ettim.
benim gördüğüm kadarıyla 1.5k ya felan daha merkezi yerlerden 1+1 alınabiliyor.
bende yatırımlık yer arıyorum 2 tane arsa aldım birine orta düzeyde bir daire parası yatırdım 7-8 yıl önce ama fos çıktı.
sincanda hiç görmeden küçük miktarlara bir arsa aldım 10 yıl oldu şimdi orayı da devlet kamulaştırıyor organize sanayi bölgesi ilan etmiş dava sürecinde.
-
Hocam ilk evim kredisine uygun 1 milyon liranın altında bir tek burası bir de Sincan Temelli'deki Toki'ler kaldı.
Amacım dediğim gibi yüzde 90 kredi ile almak yani TL borçlanmak. Böylece birikimimi tamamen harcamamış olacağım. Kira getirisi de bonus gibi olacak. Yoksa nakit bağlanacak bir yer değil.
Toprak almayı ben de istedim ve Kocaeli-Sakarya bölgesinde bulduğum yerler de oldu fakat 10 yıl kredi çok cazip geliyor ve sadece konutta var.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X