Merhaba,bir miktar birikmişim var 24 yaşında, memurum. Evim yok. Bu fiyatlarla da olabileceğini zannetmiyorum. Ailemin de evi yok. Kiradayız. Böyle gelmiş gider... 20-25 bin birikime denk gelecek eski bir aracım var. Bunu kullanmıyorum. Oradan buradan da 10 bin gelebilir. Ankara'da en uygun evlerin Mamak Zirvekent'te olduğunu görüyorum. Yaklaşık 2+1 bir evin fiyatının 100 bin TL olduğunu sahibinden.com 'daki ilanlarda görüntüledim. ("Tapulu") Yani yaklaşık 70-75 bin TL çeksem bu işi halledebilirim gibi geliyor. Tabii, bunlar da az rakamlar değil de. Kafa işte... SORUMA GELECEK OLURSAM : Mamak Zirvekent hakkında çok kötü yorumlar okudum. "Orada Suriyeli'ler oturuyor, orada belalı gecekondu mahallelerinden insanlar gelmiş, ulusta tanışıp g*rsoniyer açan tipler çoğunlukta" gibi şeyler ... Bunlar doğru mudur? Oradan ev alınmaz mı? Yoksa abartı mı? Yaşadığım ilde en kötü ev 400-500 bin TL'den başlıyor ve o evlere bakarsam ölene kadar ev sahibi olamam. Ki, pandemi sürecinde de insan ev sahibi olmanın ne denli önemli olduğunu görüyor.. Önerilerinize açığım! |
Ankara Mamak Zirvekent TOKİ: Bilmeniz Gereken Her Şey
Ankara'nın Mamak ilçesine bağlı Zirvekent TOKİ, uygun fiyatlı konut arayanlar için popüler bir seçenek haline geldi. İşte Zirvekent TOKİ hakkında bilmeniz gerekenler:
Mamak Zirvekent Nasıl Bir Yer?
Zirvekent TOKİ, Ankara'nın doğusunda yer alan yeni bir yerleşim bölgesidir. Yeşil alanları, parkları ve çocuk oyun alanları ile sakin ve huzurlu bir yaşam alanı sunar. Bölgede ayrıca marketler, eczaneler ve diğer temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerel işletmeler bulunmaktadır.
Mamak Zirvekent Neden Ucuz?
Zirvekent TOKİ evlerinin fiyatları, Ankara'nın diğer bölgelerine göre daha uygundur. Bunun nedenleri arasında bölgenin nispeten yeni olması, ulaşım seçeneklerinin sınırlı olması ve sosyal olanakların gelişmekte olması sayılabilir. Ancak bu durum, ev fiyatlarının gelecekte artabileceği anlamına da gelmektedir.
Zirvekent TOKİ Ev Alınır Mı?
Uygun fiyatlı ve sakin bir yaşam alanı arıyorsanız, Zirvekent TOKİ sizin için uygun bir seçenek olabilir. Ancak, ulaşım seçeneklerinin sınırlı olduğunu ve sosyal olanakların henüz tam olarak gelişmediğini göz önünde bulundurmanız önemlidir. Ayrıca, evlerin kalitesi konusunda bazı şikayetler bulunduğunu da belirtmekte fayda var.
Zirvekent TOKİ Yorumları
Zirvekent TOKİ sakinlerinin yorumları genellikle karışıktır. Bazı sakinler evlerinin uygun fiyatından ve bölgenin sakinliğinden memnunken, diğerleri ulaşım seçeneklerinin yetersizliği ve evlerin kalitesi konusunda şikayetçi olmuşlardır. Ev almadan önce bölgeyi ziyaret etmenizi ve potansiyel sakinlerle görüşmenizi tavsiye ederiz.
Ankara Mamak Nasıl Bir Yer?
Mamak, Ankara'nın doğu yakasında yer alan büyük bir ilçedir. Zirvekent TOKİ gibi daha yeni yerleşim bölgelerinin yanı sıra, Mamak Merkez gibi daha kalabalık ve hareketli bölgeleri de içerir. Mamak, uygun fiyatlı konut seçenekleri, gelişen sosyal olanakları ve zengin kültürel mirası ile bilinir.
Sonuç
Zirvekent TOKİ, uygun fiyatlı ve sakin bir yaşam alanı arayanlar için potansiyel bir seçenektir. Ancak, ulaşım seçeneklerinin sınırlı olduğunu ve sosyal olanakların henüz tam olarak gelişmediğini göz önünde bulundurmanız önemlidir. Ev almadan önce bölgeyi ziyaret etmenizi ve potansiyel sakinlerle görüşmenizi tavsiye ederiz.