Şimdi Ara

Ankara, motor yağı, filtreler vs değişim ücreti 50 tl..bugün gittim..detaylar altta. (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
256
Cevap
80
Favori
37.945
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
Giriş

Bende aynı yanılgıya düştüm sormuştum yukarda. alakası yokmuş başka esnaflardan bahsediyorlarmış. Bende gittim 250 tl değişim. Yağı göz kararı demişsiniz bidonların yan yarafında litre belirtir çizgiler var ona göre koymuşlardır.Benim artan yqğı direkt bagaja koymuşlar birkaç gün sonra farkettim.muhasebeci olarak söyleyebileciğim adamlar işçiliğe de işçilik olarak fatura kesmişler. Yani yüzde 20 si kdv olarak kdvsiz kısmınında %25 ini geçici vergide devlete ödüyorlar. Yani adama 156.25 tl kalıyor. Çıkan eski yağ miktarınıda çevre bakanlığına bildiriyorlar galiba karekodlu bir evrak verdiler. Eski yağıda galiba direkt devlete veriyorlar. Biraz hobi olarak yapıyorlar sanki değişim 1 saat sürdü o esnada sürekli işmakine si grubu yağlar çıkıyor onlarca. Bide motorsikletci grupta fazla tabiki bu benim 1saatlik gözlemimdi. Bide bu sıcakta dükkan çok serin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayalperest0606 H kullanıcısına yanıt
    250 tl şu piyasa da bedava.

Tüm malzemeleri siz götürdünüz sanırım filtre, yağ vs.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • slickman S kullanıcısına yanıt

Yag ve filtreleri ordan alırsanız 250 ₺ işçilik, malzemeleri siz götürürseniz 350 ₺ işçilik.Biraz fazla abartılmış gayet standart bir yağ değişimi yapılıyor.Yağcılar ve benzinlikler yağı onlardan alınca işçilik almıyor o daha mantıklı.İmkan varsa kendiniz değiştirin hem beklersiniz eski yağ da iyice süzülür.

• İ20 2015 1.4 benzin otomatik, internette bakım için yağ alıcam da kaç lt yağ alıyor, bilen yazabilirse sevinirim.

• HK-416 kullanıcısına yanıt

malzemeleri ordan aldım . arkadaş benzinlikte değişim ücretsiz demiş ama benim yağ tercihim motul olduğu için benzinlikte bulma şansım yoktu. ayrıeten geçen sene shell benzilikten değişmiştim işçlik yok doğru ama yağ fiyatını piyasadan %40 pahalıydı filtrelerde istediğim markaları bulundurmuyorlar teklif alırken kalem kalem marka olarak fiyat veriyorlar herzaman daha ucuzu muhakkak vardır enazından fiyat alınıp karşılaştırılabilir. bide yağ seçimini motul web sitesinden kontrol ettim web sitesinde uygun yağ olarak önerilen yağı onlarda yazmışlar motulda birden çok 5w 30 mevcut ucuzunu veya pahalısını yazmamışlar direkt sistemin önerisini yazmışlardı. motor yağı ostimden sadece 1 yere sordum fiyat aynıydı ama internetten bakınca internet 100 tl daha ucuzdu senede 1 ancak bakıma gittiğim için işin özü 100 200 tl hesabı yapmadım. motoruda temizlediler önce bir kimyasal ile temizlediler sonra würth motor temizleme ile üstünden geçtiler akü fren yağı antifiriz ölçümü yaptılar bunlar maliyetli bir şey değil tabiki 2 dakikada yapıyorlar. bence hizmeti süslüyor olsalar bile enazından araç hakkında bilgi sahibi oluyorsunuz.

• Yağ ve Fitre değişimi 350 tl dediler.

Bir cazibesi kalmamış. Çoğu yer 300 Tl civarına yapıyor bu işi.

• tk262626 T kullanıcısına yanıt

1.4 mpi ise, 3,6-3,7 litre alıyor. Acea a5 yağ alacaksınız, motul eco nergy, mobil super 3000 performance FE, shell ultra professional AF alabilirsiniz yağ olarak.

• Güncel yağ, filtre değişimi ücreti ne kadar?
    Bir de buji değişimi de yapıyorlar mı?

• Çok affedersiniz buradaki işyeri ile değil küçük bir şehirde Tofaş Şahinin yağ değişimi ne olabilir ki bir vida açıyor ve yağ filtresini değişimine toplam 10-15 dk işleme 3-4 ay önce 350 TL fiyat istedi
    Lüks araç değil polen partikül hava filtre vs olmayan araca bu fiyat istemek ne kadar doğru.

• Ben güzelim memleketimi gercekten bu tür konularla kıyaslama yapmak istemiyorum ama bı ara Amerika belgeselde gördüm orda el işçiliği saat bazlı sistem varmış araba markalarının verisi olan aracın marka modelini arızasını girince otomatikmen kaç saatte bir ustanın tamir edeceği çıkıyor ve adam diyor benim saatlik işçiliğim misal 10 dolar. Ama bizde malesef herşey karaduzen neye göre kime göre fiyatlandırma muamma

• gokhan68 G kullanıcısına yanıt

350 TL, bujiyi bilmiyorum, sormak lazım

• Son zamanlarda buraya giden oldu mu,nedir son durum fiyatlar vs..?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2025 itibariyle yag filtre degisim işçilik ücreti 700 tl.Ankara da daha uygun tavsiye edebileceğiniz yer var mı?

• isonery İ kullanıcısına yanıt

lastikçiler de değişim 1.000,00 tl olmuş balansı doğru yapanlarda.

yağ değişimine buradaki tavsiyelerle aksu ya gittim eyvallah memnunda kaldım. ama değişim fiyatları 700,00 tl (sizin mesajdan öğrendim) banada çok geldi öyle telefonla şaşmazda fiyat sordum değişime 1000 isteyenden 1500 e kadar var.

Ücretsiz değişimi yapanlarla da yağ filtre fiyatları çok yüksek toplamda değişime bin tl isteyeni de geçiyor. malzemeyi getirsek diyince bin binbeşyüz arası istiyor. Ortam garip anlayacağın. Motul kullanıyordum yetkili satıcı ürün orjinaldir diye artık 100 200 e bakmayacam burdan devam. Bide LiquiMoly dağıtıcılığı almışlar galiba öyle gördüm haritalarda enazından orjinal ürün diye mecburen gideceğim gibi maceraya gerek yok enazından adamlar faturayı falan kesiyorlar. yolumun üstü enazından 3bin km sonra gideceğim son durumu paylaşırım inşallah.

• Hayalperest0606 H kullanıcısına yanıt
    Herkes tutturabildiğine.Ben de o yüzden uygun fiyatli yer varsa paylaşilsin diye yazdim.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.