Şimdi Ara

Ankara nasıl bir şehir (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
4.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Öncelikle ben doğma büyüme İstanbulluyum. Babamın tayini üzere 3 yıl kadar ankara'da kaldım. Ve tüm bu soruyu soranlara kesin cevabı vericem. Ankara'ya ilk başta taşınmadan önceki görüşüm ''Türkiye'nin en iyi 2. şehri. İstanbul'dan sonra en iyi şehirdir 'heralde' '' şeklindeydi. Taşındık. Ve hayatımın bugüne kadar ki en kötü günleri yaşamıştım. Ankaranın içi gerçektende hiç bir halta yaramayan 'ankaralı' serserilerle dolu. Bunlar ki ellerinde tespihle adam olduklarını, kavga edince erkek olduklarını düşünürler. (Ve bu tip insanlar belirli yerde değil her taraftadır sadece belli yerde azlık-çokluk oranı değişir.) İşte böyle bir kültür seviyesi var burada daha ne söyleyebilirim ki.. Taşınırsanız hergün o iğrenç ankara havasını duyacağınız yerdir. Çok güzel bir müzikmiş gibi delire delire dinler ve iğrenç danslarına başlarlar. İnsanı bir hayli kötüdür. Kavga etmek için en ufak sebep yeterlidir ankaralılara. Burada ben 10 yıllık arkadaşına eften püften bir sebeple kavga edip ve bir daha hiç konuşmadıklarını gördüm. İnsanın insana saygısının, tahammülünün olmadığı şehirdir. İlkokul öğretmenlerinin adını hatırlamayan bir hayli çok. Buradaki insanlardan samimiyetsizlik akar. Komşuluk desen o da yok.(İstisnai durumları yoruma yazmayın) Biriyle insan gibi tartışamazsınız burada çünkü senden güçlüyse kavga eder senden zayıfsa bir 'dayısı' bir 'abisi' vardır. Hatta ve hatta 'arkası' diye tabir edilen alayı gerizekalı it sürüsü vardır.Dolayısıyla haksızlık ve yanlış karşısında boyun eğmek zorunda kalırsınız ki bu benim en tahammül edemediğim şeydir. İnsanı gerçekten cahildir. 11. Sınıfta coğrafya dersi hoca tahtadan İtalya'yı soruyor. Adam gidip afrikada asya'da falan arıyor. Başkasını kaldırıyor yine aynı tas aynı hamam. Bazılarına Adolf Hitler'i soruyorum. ''O kim?'' diyor. Yuh! İstanbul Üniversitesi kapısını göstererek birşey anlatıyorum ''bu kapı hangi ülkede?'' diyor. Bu insanlar sadece yaşamak için yaşıyorlar yoksa hiç bir şeyden haberleri yok. Bunlar sadece birer örnek; örnekleri çokça çoğaltabilirim. Herneyse uzatmıyacam. Genelleme yapmak gerekirse; ankara insanı kaba ve kötüdür. Bu asla uydurma birşey değil çünkü bunu çoğu ankaraya taşınandan duydum. İnternete bir bakın insanlar neyden şikayet ediyorlar teyit edin. Eğer az çok iyi bir müzik kulağınız varsa burada deli olacaksınız. Günün her saati veya günde en az 1 kere herhangi bir yerde o iğrenç ankara müziğini duyarsınız. Okullarda bir birlik, birliktelik yok çünkü bu insanların genine işlemiş birbirlerinin kuyusunu her an kazma işlevi. Bir okula giderseniz birlik hissetmezsiniz. Eski okulumda karşılaştırdığımda gerçekten fark bariz ortada. Gezecek doğru dürüst bir yer yok. İnsanlar gezmek için AVM'lere gider.. Ne kadar acı değil mi sizcede? Onun dışında yazın cehennem gibi yakar.(Yazın mümkün olduğunca erken kaçarım buradan. hatta en sıcak aylarında hiç durmadım bile.) Tam tabiri; bir ateş yakın ve dibine oturun. Yüzünüzü yakan ısı gibidir. Kışları ayaz, buzul gibidir. Eğer alt tabaka ilçelerde oturursanız akşam dışarısı LEŞ GİBİ SOBA KOKAR.(büyükşehire bak büyükşehire!) Üstelik gecekondu olmayan ortalama binaların olduğu en fazla 10 yıllık yerde bile soba kokusu alabilirsiniz çünkü burdaki insanlar hep tarla zengini. Kimisinin tarlasından yol geçmiş kimisinin tarlasına ev yapılmış, kamulaştırılmış falan filan. Dolayısıyla altında bmw mercedes ile gezen görmemiş kıro tipleri bolca görürsünüz. Yorumlarda ''angara candır, ankara güzeldir'' gibi şeyler yazanlara ağır küfür ediyorum. Bunlar ankara dışında bir şehir görmemiş mahlukatlardır. Ankaradan nefret ediyorum çünkü benim çok güzel geçirebileceğim 3 yılımı çaldı. Allah bana bir seçenek verseydi eğer ankarada geçen 3 yılı direkt ömrümden silipte ankarada yaşamasaydım yeminler olsun onu seçerdim. Demek istediğim o ki; özetin özeti: Ankaraya geliyorsan her türlü negatif. Zorunlu geliyorsan tavsiyem evini iyi ilçelerden tut en azından pis ankaralıları pek görmezsin. Ha ama keyfi taşınmayı düşünüyorsan sakın ha! ankara sadece Yozgat, Bartın, Bayburt vb. illerin Parisidir. Yahya Kemal'e sormuşlar ''Ankara'nın neyi güzel?'' diye o da ''İstanbul'a dönüşü'' demiş. Gerçektende öyle, döndüğümde anladım. Aradan bazıları ''bu da amma abartmış'' diyebilir. Aldırmayınız. %100 sabittir hatta konu kilit bile olabilir. (Not: Bu değerlendirmede Çankaya'yı hariç tuttum. Çankayalılar ya ankaralı değildir ya da kendilerine ankaralıyım demez. Kozmopolit bir ilçedir Çankaya. Hatta kendileriyle pis ankaralıları ezmişliğimiz var :) Hatta ankaralılar Çankayalıları samimiyetsiz olmakla suçlayıp varlığına küfür ederler. Ama samimiyet denen şey bir avuç serseri arkadaşlarıyla yoldan geçen kıza laf atıp beraber gülmek olmadığını malesef idrak edemiyorlar çünkü idrak edicek beyin yok :) Çankaya ayrılıp kendi başına şehir olsa desteğim tam olur. Eski yıllarımı nispeten de olsa Çankaya sokaklarında bulmuştum.)
    Sevgilerle..

Dipnot: Aldığim eksilere bakacak olursak pis ankaralılara nokta atışı yapmışım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KarlHeisenberg -- 19 Kasım 2016; 9:20:50 >

• Gökçek'in belediye başkani olduğu şehir. Her yıl bilet fiyatlarını artırır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KarlHeisenberg

Öncelikle ben doğma büyüme İstanbulluyum. Babamın tayini üzere 3 yıl kadar ankara'da kaldım. Ve tüm bu soruyu soranlara kesin cevabı vericem. Ankara'ya ilk başta taşınmadan önceki görüşüm ''Türkiye'nin en iyi 2. şehri. İstanbul'dan sonra en iyi şehirdir 'heralde' '' şeklindeydi. Taşındık. Ve hayatımın bugüne kadar ki en kötü günleri yaşamıştım. Ankaranın içi gerçektende hiç bir halta yaramayan serserilerle dolu. Bunlar ki ellerinde tespihle adam olduklarını, kavga edince erkek olduklarını düşünürler. İşte böyle bir kültür seviyesi var burada daha ne söyleyebilirim ki.. Taşınırsanız hergün o iğrenç ankara havasını duyacağınız yerdir. İnsanı bir hayli kötüdür. Kavga etmek için en ufak sebep yeterlidir ankaralılara. Burada ben 10 yıllık arkadaşına (ki 10 yıllık olmasına rağmen arkadaşlık bağları güçlü gibi görünse dahi aslında kopmak üzere olan iptir) eften püften bir sebeple kavga edip ve bir daha hiç konuşmadıklarını gördüm. Hatta ilkokul öğretmenlerinin bile adlarını hatırlamayan bir hayli çok. İnsanı gerçekten cahildir. 11. Sınıfta coğrafya dersi hoca tahtadan İtalya'yı soruyor. Adam gidip afrikada asya'da falan arıyor. Başkasını kaldırıyor yine aynı tas aynı hamam. Bazılarına Adolf Hitler'i soruyorum. ''O kim?'' diyor. Yuh! İstanbul Üniversitesi kapısını göstererek birşey anlatıyorum ''bu kapı hangi ülkede?'' diyor. Bu insanlar sadece yaşamak için yaşıyorlar yoksa hiç bir şeyden haberleri yok. Bunlar sadece birer örnek; örnekleri çoğaltabilirim. Herneyse uzatmıyacam. Genelleme yapmak gerekirse; ankara insanı kaba ve kötüdür. Bu asla uydurma birşey değil çünkü bunu çoğu ankaraya taşınandan duydum. Eğer az çok iyi bir müzik kulağınız varsa burada deli olacaksınız. Günün her saati veya günde en az 1 kere herhangi bir yerde o iğrenç ankara müziğini duyarsınız. Okullarda bir birlik, birliktelik yok çünkü bu insanların genine işlemiş birbirlerinin kuyusunu her an kazma işlevi. Bir okula giderseniz birlik hissetmezsiniz. Eski okulumda karşılaştırdığımda gerçekten fark bariz ortada. Gezecek doğru dürüst bir yer yok. İnsanlar gezmek için AVM'lere gider.. Ne kadar acı değil mi sizcede? Onun dışında yazın cehennem gibi yakar.(Yazın mümkün olduğunca erken kaçarım buradan. hatta en sıcak aylarında hiç durmadım bile.) Tam tabiri; bir ateş yakın ve dibine oturun. Yüzünüzü yakan ısı gibidir. Kışları ayaz, buzul gibidir. Eğer alt tabaka ilçelerde oturursanız akşam dışarısı LEŞ GİBİ SOBA KOKAR.(büyükşehire bak büyükşehire!) Yorumlarda ''angara candır, ankara güzeldir'' gibi şeyler yazanlara ağır küfür ediyorum. Bunlar ankara dışında bir şehir görmemiş mahlukatlardır. Ankaradan nefret ediyorum çünkü benim çok güzel geçirebileceğim 3 yılımı çaldı. Allah bana bir seçenek verseydi eğer ankarada geçen 3 yılı direkt ömrümden silipte ankarada yaşamasaydım yeminler olsun onu seçerdim. Demek istediğim o ki, özetin özeti: Ankaraya geliyorsan her türlü negatif. Zorunlu geliyorsan tavsiyem evini iyi ilçelerden tut en azından pis ankaralıları pek görmezsin. Ha ama keyfi taşınmayı düşünüyorsan sakın ha! ankara sadece Yozgat, Bartın, Bayburt vb. illerin Parisidir. Aradan bazıları ''bu da amma abartmış'' diyebilir. Aldırmayınız. %100 sabittir hatta konu kilit bile olabilir.
    Sevgilerle..

sınıfındaki adam italyanın yerini, istanbul üniversitesinin kapısını bilmiyor diye ankarayı kötüyeleni ilk defa gördüm.

• Memur mantigiyla 8 5 calisan lanetlenmesi gereken şehir. Hayat 10da tamamen ben gidiyorum siz napiyorsaniz yapin der. Azap dolu ama Ankaralilar tarafindan tapilan sehir. Konu hort ama olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Metin 0ktay

ankaradan yazıyorum

hepimiz ölmek üzereyiz burda yaşam yok sakın gelme kac kurtar kendını

TÜH ADAMIM SON SÖZLERİNİ SÖYLEMİŞ
  • Gece hayatı istiyosan ankarada ne işin var ya
  • Siyaset mi istiyosun lunapark mi istiyosun ortam mi istiyosun pankart acip kizilayda macera mi yasamak istiyosun. Cepa ya gidip bi kahveyi 15 liraya mi icmek istiyosun bekleriz ankaraya
    Baskent06

• Adamın arkadaşları salakmış

• quote:

Öncelikle ben doğma büyüme İstanbulluyum. Babamın tayini üzere 3 yıl kadar ankara'da kaldım. Ve tüm bu soruyu soranlara kesin cevabı vericem. Ankara'ya ilk başta taşınmadan önceki görüşüm ''Türkiye'nin en iyi 2. şehri. İstanbul'dan sonra en iyi şehirdir 'heralde' '' şeklindeydi. Taşındık. Ve hayatımın bugüne kadar ki en kötü günleri yaşamıştım. Ankaranın içi gerçektende hiç bir halta yaramayan serserilerle dolu. Bunlar ki ellerinde tespihle adam olduklarını, kavga edince erkek olduklarını düşünürler. İşte böyle bir kültür seviyesi var burada daha ne söyleyebilirim ki.. Taşınırsanız hergün o iğrenç ankara havasını duyacağınız yerdir. İnsanı bir hayli kötüdür. Kavga etmek için en ufak sebep yeterlidir ankaralılara. Burada ben 10 yıllık arkadaşına (ki 10 yıllık olmasına rağmen arkadaşlık bağları güçlü gibi görünse dahi aslında kopmak üzere olan iptir) eften püften bir sebeple kavga edip ve bir daha hiç konuşmadıklarını gördüm. Hatta ilkokul öğretmenlerinin bile adlarını hatırlamayan bir hayli çok. İnsanı gerçekten cahildir. 11. Sınıfta coğrafya dersi hoca tahtadan İtalya'yı soruyor. Adam gidip afrikada asya'da falan arıyor. Başkasını kaldırıyor yine aynı tas aynı hamam. Bazılarına Adolf Hitler'i soruyorum. ''O kim?'' diyor. Yuh! İstanbul Üniversitesi kapısını göstererek birşey anlatıyorum ''bu kapı hangi ülkede?'' diyor. Bu insanlar sadece yaşamak için yaşıyorlar yoksa hiç bir şeyden haberleri yok. Bunlar sadece birer örnek; örnekleri çoğaltabilirim. Herneyse uzatmıyacam. Genelleme yapmak gerekirse; ankara insanı kaba ve kötüdür. Bu asla uydurma birşey değil çünkü bunu çoğu ankaraya taşınandan duydum. Eğer az çok iyi bir müzik kulağınız varsa burada deli olacaksınız. Günün her saati veya günde en az 1 kere herhangi bir yerde o iğrenç ankara müziğini duyarsınız. Okullarda bir birlik, birliktelik yok çünkü bu insanların genine işlemiş birbirlerinin kuyusunu her an kazma işlevi. Bir okula giderseniz birlik hissetmezsiniz. Eski okulumda karşılaştırdığımda gerçekten fark bariz ortada. Gezecek doğru dürüst bir yer yok. İnsanlar gezmek için AVM'lere gider.. Ne kadar acı değil mi sizcede? Onun dışında yazın cehennem gibi yakar.(Yazın mümkün olduğunca erken kaçarım buradan. hatta en sıcak aylarında hiç durmadım bile.) Tam tabiri; bir ateş yakın ve dibine oturun. Yüzünüzü yakan ısı gibidir. Kışları ayaz, buzul gibidir. Eğer alt tabaka ilçelerde oturursanız akşam dışarısı LEŞ GİBİ SOBA KOKAR.(büyükşehire bak büyükşehire!) Yorumlarda ''angara candır, ankara güzeldir'' gibi şeyler yazanlara ağır küfür ediyorum. Bunlar ankara dışında bir şehir görmemiş mahlukatlardır. Ankaradan nefret ediyorum çünkü benim çok güzel geçirebileceğim 3 yılımı çaldı. Allah bana bir seçenek verseydi eğer ankarada geçen 3 yılı direkt ömrümden silipte ankarada yaşamasaydım yeminler olsun onu seçerdim. Demek istediğim o ki, özetin özeti: Ankaraya geliyorsan her türlü negatif. Zorunlu geliyorsan tavsiyem evini iyi ilçelerden tut en azından pis ankaralıları pek görmezsin. Ha ama keyfi taşınmayı düşünüyorsan sakın ha! ankara sadece Yozgat, Bartın, Bayburt vb. illerin Parisidir. Aradan bazıları ''bu da amma abartmış'' diyebilir. Aldırmayınız. %100 sabittir hatta konu kilit bile olabilir.
    Sevgilerle..

Saçma sapan konuşuyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Çakma Zippo

Kötü

Requiescat in Pace
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çakma Zippo

Kötü

Bu adam suan mezarda ya cok koyuyo

• KarlHeisenberg kullanıcısına yanıt
    Ankaralılar canını fena yakmış herhalde,asıl cahil olanda sensin
  • quote:

Orijinalden alıntı: |Amon|

quote:

Sevgilerle..

sınıfındaki adam italyanın yerini, istanbul üniversitesinin kapısını bilmiyor diye ankarayı kötüyeleni ilk defa gördüm.

Örnekleri çoğaltabilirim yazımı okumadın galiba? Arkadaşım, İtalya'nın hangi kıtada olduğunu bilmeyen adamdan ne beklersin? Bangledeş falan değil ki bu, İtalya İtalya! Hem ayrıca o kadar şeyden sadece buna kafayı takmışsan diğerleri kabul etmiş sayıyorum. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KarlHeisenberg -- 21 Ağustos 2014; 15:27:43 >

• kardeş 15 senedir ankaradayım gezilcek hiçbir yer yok yazın çok kurak kışında çok çetin geçer eskiden kar yağardı artık o bile 2-3 senedir doğru düzgün yağmıyor memur kenti bitki örtüsünü soracak olursan travesti kartları yerlere travesti kartları atıolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: nicksiz kaldım baba

Orda yaşamayan bilmez arkadaşım. Buraya gelip kötü diye yazıyorsunuz. Gelen de sincana gelmiş anlaşılan.. Her ilin bir ücra köşesi olur.

Ankarada kışı yaşamak bile bambaşkadır.

Ankaranın kışını öven adamın aklından şüphe ederim.

-10 derece kupkuru ayaz, çok eğleniyoruz çok.
  • 1 Haftalık istanbul gezintimin ardından bir istanbul karşılaştırması yaparsak

+Daha az insan
    +Bol bol pavyon
    +Odtü
    +Binalar bakanlıklar memurluklar...

Boğaz yok deniz yok gezilecek yer yok hiç bir şey yok

Onun dışında bildiğimiz istanbul
  • Deniz olmadigi icin kotu

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.