Şimdi Ara

Ankara oturulacak semtler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
24.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Servis varsa abidinpaşa, saimekadın gülveren taraflarına git sessiz sakin semttir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dikimevi , anittepe , çankaya , batikent . eryaman falan kizilaya cok uzak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sincan'a gurban ol goçum gurban.

• pilosopo kullanıcısına yanıt
    Neden hocam siz nerede yaşıyorsunuz

• Sincan

Hocam ben de sincandayim ama hiç sevmiyorum, gitmek için uğraşıyorum

• Ben seviyorum yaa. Sıcak geliyor bana. Ulaşamadığım içindir belki, bilmiyorum doğrusu. Bi de 12.sınuf msın

• Çayyolu metrosu güzergahındaki semtleri (özellikle Koru-Kızılay tarafındaki semtleri) araştır, gerisine hiç bakma derim.
    Şayet İç Anadolu kültürüne aşina değilsen yukarıda yazılan semtlerin birçoğunda adaptasyon sorunu yaşayabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FABA16B0B

Batıkent tarafı iyidir ama biraz pahalı
    Pahalı filan değil. Batıkentin içinden bile 10 dakika süren çakırlardaki yeni konutları saymazsanız ucuz bile sayılır. İyi bir semt değil ama kötü de değil. Biraz köyümsü bir yer. Merkeze çok uzak. Öyle bir seymenlere eymir gölüne gideyim desen dünya yol gitmen gerekir. Ankara dediğin çankayadır zaten. Bu dediklerime katılmayanlar olacaktır ama 13 sene yaşadım ve özünü iyi bildiğim bir yer. İlk avm vari yeri olan carrefourun açılışını bile hatırlıyorum.

Fakat konuyu açan arkadaşın iş yerine yakın olmasını istediğini göz önüne alırsak uygun bir yer. Batıkentten işine rahatça gidip gelebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gevreksimit

Bizim arkadaş ankarada bir gün ulusta kalmis.Issız bir parkta yakmış sigarayı müptezel denk gelmiş.Sigara istemiş arkadaşım sigarayı uzatacakken müptezel paketi almış kaçmış arkadaşım tam yakalamış.Müptezel arkadaşlarının yanına kacmis.Arkadaşım öğrenciyim derdimi anla demiş müptezel adam 3 dal vermiş gitmiş amk.
    Kendi sigarasını rica ederek alıyor bizim ki ulusa bulasma bro cok muptezel varmis.
    Ulus dediğin eski Ankara. Sanırım şehrin merkezi neresi desen çoğu kişi Ulus der. Her türlü insanın yolunun kesiştiği bir yer. Rezidental bir yer değil. Öyle çinçin ya da tarlabaşı gibi düşünmeyin. Hava karardığında ana caddelerin dışına çok çıkmazsanız bir şey olmaz. Akşam 11de gençlik parkında bir bankta tek başına sigara içmezsin sanırım.

• Valla tavsiyem Çankaya (Kavaklıdere) tarafları olur ama size çok uzak. O yüzden Batıkent Eryaman mantıklı.
  • Gazi mahallesini tavsiye ederim.
    542 nolu otobüs ile gidebilirsin İstanbul yoluna
    Düz ayak yokuşlu bir yer değil
    Tren var. Hastane var.
    Aile için uygun. Nezih bir yer.
    Bende burada oturuyorum.
    Ama kira biraz fazladır eryamana göre

11. Sınıfım, Sincan insanı genelde yaşlı olduğundan hocam çok bağnaz bir ilçe

• Eryaman-Batıkent-Ümitköy
  • Anıttepedeyim. Üst komşum emekli albay. Yanda emekli hakim ve öğretmenler var. Apartmanda ki en genç sakin benim.
  • Eryaman güzeldir geniştir park vs vardır aileyle oturulur fakat son zamanlarda ulaşım araçlarına yakın olan yerler özellikle metro yakını yerler absürt fiyatlarda (1+1 1000TL 3+1 1500-2000TL ve çok da yeni binalar değil) birde son zamanlarda insanları da bozulmaya başladı artık nereden geliyorlar bilemiyorum ama eski düzeni bozuldu. Çayyolu vs tarafları daha nezih geliyor gözüme 20 yıldır eryamanda olan birisi olarak.

• Cevaplar için herkese teşekkür ederim arkadaşlar.
    Batıkent botanik metro ve çakırlar civarına bakacağım.

Eryaman için tavsiye edilecek yerler var mıdır?
    Söylediğim gibi işe çok uzak olmasın ailecek kalınacak nezih sakin, çocuk için park vs olacak eski olmayan site arıyorum.
    Ve tabi market pazar hastane vs temel ihtiyaçlar için çok mahrum bir yer olmaması önemli.

• çocukluğum 7 sene pursaklar, 2 sene subayevleri, 16 sene keçiören (basınevleri) olmak üzere Ankara'da farklı bölgelerde oturduk. Bu sene evlendim, eryamana taşındım.

Keçiören'de market sıkıntın olmaz, dükkan sıkıntın olmaz. Bir derdin varsa çözersin. Ha ulusa kızılaya göre bir tık pahalı olur ama sorun etmezsin. Misal yüklü miktarda altın bozacaksan ulusa gidersin ama bir çeyrek alacaksan alır geçersin arada yol parası vermeye değmeyecek fark olur.

A N C A K

Ha bu Eryaman'ın Allah canını alsın cebine koysun :) Araban yoksa market sıkıntısı yaşarsın bu 1. olay. 2.si esnafın esnaflıktan haberi yok. Çarşı kültürü var batıkent ve eryamanda ancak kültür yok şöyle ki 4-5 sitenin çarşısı var, eee adam diyor ki ben tek kırtasiyeyim dandik fotokopi 1 tl, çay 5 tl, tuvalet 25 lira, su 200 milyar. Böyle saçmalık mı olur ya? Hırdavatçıya gidiyorsun şu saplı basit süpürgelerin sadece süpürge kısmını alcan 10 lira diyor. Aynısını keçiörende annemlere gidince gördüm 5 lira.

Demeye çalıştığım şey iyi kazanıyorsan, araban varsa, bir miktar entelsen eryaman falan uyar. Keçiören gözümde tütüyor.

• Jizzy Quuatily kullanıcısına yanıt
    Suya 200 milyar veremem

• Yenimahalle semtinde bulunan Çamlıca Mahallesine bakın hocam istanbul yolunun kenarında, çiftlik kavşağına çok yakın sessiz sakin mahalledir. Yıllardır burada oturuyoruz, öneririm.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.