Arkadaşlar Merhaba Hepsiburada dan. Acer Predator Helios 300 aldım 3070ti versiyonu. Bugün ürünü teslim aldım, ekranda, performansta tam detaylı denemedim ama bir sıkıntı görmedim tek sıkıntı tespitim ekranın sağ ve sol menteşesinin tam üstündeki kısımda hafif bir bombe gibi açıklık mevcut sol tarafta belli oluyor diye sol tarafın fotosunu koydum. ha karşıdan bakarken görülen birşey değil üstten bakınca belli oluyor ama merak ettim bu sıkıntı çıkarır mı veya yapılması gereken nedir. Şimdi bu ürün stoklarında da kalmadı hepsiburadanın. Ne tavsiye edersiniz.
Her ne kadar firmadan haz etmesem de belki ihtiyacı görülecek biri çıkar.
Herkese iyi forumlar, bu konu monitör ile ilgili düşünceler, ek bilgiler ve yaşanan veya yaşanması muhtemel sıkıntılara çözümlerin paylaşılabileceği bir başlık olması için açılmıştır
Monitörün teknik özellikleri
Panel: Nano IPS, 10 Bit (8 Bit + FRC)
Panel Üretici: LG Display
Çözünürlük ve Yenileme Hızı: 4K UHD (3840 x 2160)
• Maksimum Çözünürlük:
- 3840 x 2160 @ 60 Hz (HDMI)
- 3840 x 2160 @ 160 Hz (DisplayPort) ([Overclock]: [Aktif])
• Önerilen Çözünürlük:
- 3840 x 2160 @ 60 Hz (HDMI)
- 3840 x 2160 @ 144 Hz (DisplayPort)
Ekran Boyutu: 27" Flat
Yenileme Hızı: 144 Hz - OSD üzerinden Overclock ayarı ile 160 Hz
Renk Derinliği: 1,07 Milyar
Renk Gamı: %95 (CIE1976)
Kontrast: 1000:1
Parlaklık: 400cd
Tepki süresi(GTG): 1 Ms
Piksel Yoğunluğu: 163 PPI
Ekran Tasarımı: Çerçevesiz
Back Light: RGB Ring mevcuttur
Giriş Portları: 2 X HDMİ 2.0, 1 X Display Port 1.4 DSC, 2 x USB Type A (USB 3.2 Gen 1), 1 x USB Type B (Besleme/Upstream)
Kulaklık Çıkışı: Var (3,5 mm)
Güç Tüketimi: 0,5 W (Bekleme), 42 watt (Tipik), 95 watt (Maks) / Senelik Güç Tüketimi 61 kWh
Güç Adaptörü: Monitör Dışında
Güç Adaptörü Bilgileri;
Model: ADS-110CL-19-3 190110G
Üretici: SHENZHEN HONOR ELECTRONIC
- Giriş: 100-240 V ~50/60 Hz 1,5 A
- Çıkış: 19 V 5,79 A
Model: ADS-120QL-19A-3 190110E
Üretici: SHENZHEN HONOR ELECTRONIC
- Giriş: 100-240 V ~50/60 Hz 1,6 A
- Çıkış: 19 V 5,79 A
Hoparlör: Yok
Pivot: Eğim/Yükseklik/Dönüş
OSD tuş Yapısı: Orta Kısım Tekli Joystik
Nvidia Gsync Desteği: Var (NVIDIA tarafından test edilmiş ve resmi olarak doğrulanmış G-Sync® Uyumluluğu)
Amd Freesync Desteği: Var (Freesync Premium Pro)
Vesa DSC Desteği: Var
Vesa HDR Desteği: Var (VESA Display HDR 600)
Garanti Süresi ve Kullanım Ömrü: 2 Yıl Garanti, 10 Yıl Kullanım Ömrü verilmiştir.
Çıkış Tarihi: 2020 Eylül
Kutu İçeriği: Monitör stand parçaları, Mouse klipsi, Panel, 1 Hdmi 1 Display port 1 güç kablosu 1 adet USB kablo, 4 adet vesa M4xL10 vida (Monitörün arkasında vidalı halde) Kılavuzlar, CD, Monitör Kalibrasyon Raporu (Her panel kalibreli gelmiyor), Garanti Belgesi
Resmi Üretici Sitesi: LG 27GN950-B 27'' G-SYNC® UltraGear™ 4K UHD Nano IPS Oyun Monitörü
Yazılım, Sürücü ve Dokümanlar: LG 27GN950-B
Gsync Monitör List: GSync Listesi
Freesync Monitor List: FreeSync Listesi
Monitörün Bilinen Olumsuz Yanları:
HDR Performansı
Swivel (Sağa Sola Dönme) özelliğinin olmaması
IPS Panel yapısından ötürü kısmi ışık sızması
Hoparlör desteği sunmaması
Bazı kullanıcıların Fan sesi duyması
Rtings İnceleme Linki: LG 27GN950-B Review - RTINGS.com
Rtings İnceleme Videosu: LG 27GN950-B Monitor Review - RTINGS.com - YouTube
Hardware Unboxed İnceleme Videosu: LG 27GN950 Review, Next-Gen 4K 144Hz Monitors Are Here
Rtings Kalibre İCC Profil dosyası: https://i.rtings.com/assets/pages/3S3dR16d/rtings-icc-profile.icm
Karşılaştırma Videoları:
LG 27GN950-B vs LG 27GP950-B
LG 27GN950-B vs Samsung Odyssey G7 Curved (IPS vs VA)
Benim karşılaştığım şeyleri de burada paylaşmak isterim;
- Monitör ile ilgili başta biosta çigiler çıktı önce onboard gpuya taktım BIOStan UEFI yerine CSM seçtim (ASUS anakart). Sonra biosa girmede sıkıntı kalmadı. Paugge Displayport kablosu kullanıyorum. Hiçbir sıkıntı görmedim.
- Monitör gelince firmware update yapmak lazım yoksa Overclock çıkmıyor (Overclock ile 160Hz oluyor)
- Eğer elinizde 2022 model North Bayou F80 monitör standı varsa uyumda sıkıntı yaşamazsınız ancak önceki modellerde uyum sıkıntısı var. Bendeki eski modellerden olduğu için sıkıntıyı M4 uzun vida ve ona uyumlu somunlarla hallettim böylece monitörü standa takabildim. Ek olarak bir vesa 100x100 adaptör buldum ondan aldım böylece yeni NB F80 almaktansa stabil takabilmek için onu kullanacağım isteyen linkini atabilirim.
- 4K 27" için gerçekten muazzam bir görüntü kalitesi sağlıyor tavsiye eder miyim ederim ancak kesinlikle medya tüketimi vb. açısından. Oyun içinse eğer elinizde en düşük 3080 ekran kartı yoksa 4K oyun için tavsiye etmem zaten Multiplayer FPS oyunlarında o kadar düşük fps iyi değil bildiğiniz üzere. Eğer NVIDIA kartınız varsa image scaling ile çözüm sağlanabilir 2K ayarlanarak daha yüksek fps alınabilir görüntü de kimse çamur gibi olduğunu düşünmesin sıradan bir 2K monitör ile kıyaslanabilecek kalitede.
- Eğer bu monitör beni aşar diyorsanız 27GL83A-B modeline bakmanızı öneririm hem 27GL850-B modeli ile aynı hem de daha ucuz.
- Modeldeki GL GN GP isimlerinin anlamları model yıllarıdır. L=2019, N=2020 ve P=2021 olarak geçmektedir.
- Monitörün driverını el ile Aygıt yöneticisinden driver dosyasını indirerek yapmanız en sağlıklısı yoksa artifact görebilirsiniz.
Herkese keyifli kullanımlar dilerim.
Not: Genel format sıralaması @Aerosol 34'ün açtığı LG 27GL83A-B başlığı altından alınmıştır.
|
Arkadaşlar Merhaba, Sizin de konuya ilişkin yorumlarınızı merak ediyorum??? Aşağıdakiler sadece bir satıcıya ait görsellerdir (Gerçekten oralardan alınıp alınmadığına ilişkin araştırma ve yorum size kalmış)
Bu da başkası
Alttakilerden bazı linkler kaybolmuş yeniledim.
https://www.sahibinden.com/arama?userId=aHhEbFEJq6iZUpq_8tdjyCA
https://www.sahibinden.com/arama?category=22863
NOT: Benim tespitime göre (Delilli) daha piyasaya çıkmamış ürünü (RTX 3070-Ti) bir gün öncesinden satmış olanlar var.
ADATA XPG D30 3200Mhz Bellek xmp olmuyor.
|
Modem Tavsiyesi istiyorum
|
|
|
İlgi Alanları: Bilim, tarih, ekonomi, özellikle sayılar.
Asus X670E-F / Ryzen 7800x3d / ROG Strix Rtx 4090 24G / Play Station 5 Disk Edition CFI-1216A /Xbox Series S
|
Son Giriş: 8 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 6.130
İkinci El Bölümü Mesajları: 503
Konularının görüntülenme sayısı: 79.493 (Bu ay: 391)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.056 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware