Arkadaşlar klima önerisi pek çok faktöre göre değişiyor. Bu yüzden kendi koşullarımı yazarak bir klima önerisi almayı umuyorum:
Ev ankara'da (Bu sene en düşük -10 gördü 1 geceliğine)
doğalgaz henüz olmadığından evi klima ile ısıtmayı düşünüyorum. Evi ısıtmak birinci önceliğim
salon, mutfak, ebeveyn odası batı cephesine bakıyor
oturma odası ve iki küçük oda doğu cehpesine bakıyor
evin oturulabilir alanı 123 m2 ancak iki küçük oda kullanılmayacak (16 m2 civarı düşün)
dış cepheye bakan tüm duvarlar 3cm'lik fonboard ile yalıtıldı
alt kat boş, üst kat dolu
evin oturulabilir alanı 123 m2
keşif sonucu 20binlik kombi takıldı (ek bir bilgi olarak)
Bu koşulardaki bir evi klima ile ısıtmak istiyorum. Fakat çok fazla marka var, kime gidip sorulur bilmiyorum.
Bildiklerim:
inverter ekonomi sağlar, mutlaka olmalı
cop yüksek olmalı :)
toshiba, daikin, sharp, mitsubishi electric vb markalar çok iyi fakat benim için pahalı. Bunların alt markaları yok mu?
airfel'de ısınma sorunu yaşayanlar var
Türk malları çoğunlukla çin malı kompresör kullanıyor
arçelik A sınıfını 3. kış oldu kullanıyoruz oda hacmine göre takılmıştı 16 bt ,zaten teknik ekip klimanın takılacağı yerin keşfini yaparak size öneride bulunuyor,ekonomikmi? bana göre evet.
quote:
Orjinalden alıntı: demirel1943
arçelik A sınıfını 3. kış oldu kullanıyoruz oda hacmine göre takılmıştı 16 bt ,zaten teknik ekip klimanın takılacağı yerin keşfini yaparak size öneride bulunuyor,ekonomikmi? bana göre evet.
Dış ısı en düşük kaçta çalıştırdınız? Isıtmada sorun yaşadınız mı? Faturanız ne kadar geldi ?
bütçenin kasmıyorsa sharp alabilirsin acaip iyi ısıtması var