Şimdi Ara

Ankara soğuğunda klima ile ısınmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar klima önerisi pek çok faktöre göre değişiyor. Bu yüzden kendi koşullarımı yazarak bir klima önerisi almayı umuyorum:

• Ev ankara'da (Bu sene en düşük -10 gördü 1 geceliğine)
    • doğalgaz henüz olmadığından evi klima ile ısıtmayı düşünüyorum. Evi ısıtmak birinci önceliğim
    • salon, mutfak, ebeveyn odası batı cephesine bakıyor
    • oturma odası ve iki küçük oda doğu cehpesine bakıyor
    • evin oturulabilir alanı 123 m2 ancak iki küçük oda kullanılmayacak (16 m2 civarı düşün)
    • dış cepheye bakan tüm duvarlar 3cm'lik fonboard ile yalıtıldı
    • alt kat boş, üst kat dolu
    • evin oturulabilir alanı 123 m2
    • keşif sonucu 20binlik kombi takıldı (ek bir bilgi olarak)

Bu koşulardaki bir evi klima ile ısıtmak istiyorum. Fakat çok fazla marka var, kime gidip sorulur bilmiyorum.

Bildiklerim:

• inverter ekonomi sağlar, mutlaka olmalı
    • cop yüksek olmalı :)
    • toshiba, daikin, sharp, mitsubishi electric vb markalar çok iyi fakat benim için pahalı. Bunların alt markaları yok mu?
    • airfel'de ısınma sorunu yaşayanlar var
    • Türk malları çoğunlukla çin malı kompresör kullanıyor

• arçelik A sınıfını 3. kış oldu kullanıyoruz oda hacmine göre takılmıştı 16 bt ,zaten teknik ekip klimanın takılacağı yerin keşfini yaparak size öneride bulunuyor,ekonomikmi? bana göre evet.
  • quote:

Orjinalden alıntı: demirel1943

arçelik A sınıfını 3. kış oldu kullanıyoruz oda hacmine göre takılmıştı 16 bt ,zaten teknik ekip klimanın takılacağı yerin keşfini yaparak size öneride bulunuyor,ekonomikmi? bana göre evet.

Dış ısı en düşük kaçta çalıştırdınız? Isıtmada sorun yaşadınız mı? Faturanız ne kadar geldi ?
  • bütçenin kasmıyorsa sharp alabilirsin acaip iyi ısıtması var
  • arçelik tafsıye ederım...sen çıne falan bakma bben ısın ıcındeyım 6 yıldır arçelıkte calısıyorum dogru duzgun komroser arızasına raslamadım...her yonuyle..tavsıyem arcelık yada beko
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.