Şimdi Ara

Kış için klima ağız ısısı ne olmalı ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıktaki sorumun cevabını ortalama olarak verebilirseniz kendi klimamız hakkında da fikir sahibi olabilirz.

Hitachi RAS 14 KH2 klimamız var.

Dün ölçtüm. Henüz ciddi soğuklar başlamadığı halde, çalıştırıldıktan 40dk sonra ağız ısısı 44 derece de sabitlendi. Ortam ısısı da 26 derece olmuş.
    Bu değerler bana biraz düşük geldi açıkçası. Herkez hitachi için ısıtma canavarı derken bizimkisi ılık üflüyor gibi geliyordu. Sizler ne dersiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: H.G.A

Başlıktaki sorumun cevabını ortalama olarak verebilirseniz kendi klimamız hakkında da fikir sahibi olabilirz.

Dün ölçtüm. Henüz ciddi soğuklar başlamadığı halde, çalıştırıldıktan 40dk sonra ağız ısısı 44 derece de sabitlendi. Ortam ısısı da 26 derece olmuş.
    Bu değerler bana biraz düşük geldi açıkçası. Herkez hitachi için ısıtma canavarı derken bizimkisi ılık üflüyor gibi geliyordu. Sizler ne dersiniz?

klimanı kaç derceye ayrladın buda önlmi .... eger 26 derceye ayarladınse iyi omuş

ınvertert kimlayı agzını öçmek çok zor değişken ısı üfüler

amma kimlayı 30 derceye getir orta fan hzna al bak o zaman agzından ölç digital derece ile 48 - 52 olursa süpper

• benim diamond elektrik inverter full yükte minimum fan hızında 53 derece oldu,şunu unutmamak gerek inverter klimalarda ağız ısısı dış ünite full yükte iken fazladır devrini düşürdükçe ısı azalıyor tabi birde dediğim gibi faz hızın yavaşsa daha sıcak üfler
  • TEkrar deniyorum. Bİr saat sonra yazarım değeri.

Dün gece denediğimde 32 dereceye ayarlı idi. Düşük fan hızı ile ölçüldü.
  • Şu ana kadar 49 derece de sabitlendi. Galiba normaldir.
  • quote:

Başlıktaki sorumun cevabını ortalama olarak verebilirseniz kendi klimamız hakkında da fikir sahibi olabilirz.

hitachilerin ısıtma canavarı diye tabir ettikleri modelleri genelde inverter olanlar.Ben de bundan birkaç yıl önce DÜZ hitachi serilerinde ısıtmama sorunu yaşayanları duydum.İyi inceleyin cihazı, umarım bir problem yoktur.Önceden de mi böyleydi yoksa yeni mi bu sıkıntıyı yaratmaya başladı?

• Sıkıntı mıdır bilemiyorum. Çünkü ilk kışı geçireceğiz nasipse. Deneyip göreceğiz : (
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Sıkıntı mıdır bilemiyorum. Çünkü ilk kışı geçireceğiz nasipse. Deneyip göreceğiz : (

Sıkmayın canınızı cihaz sanırım İ.P.İ'nin ithal ettiği cihazdan.Garantisi varsa dert etmeyin, kışın problem yaşarsanız biraz uğraştırsa da sorununuzu hallederler.Ağız sıcaklığı elbette önemli bir detay asla inkar edilemez ama çok aşırı takılmayın buna.Yoksa kafanızda çok büyütüp rahatsız olursunuz.Kuşın deneyip bakın yeterince ısınabiliyorsanız sorun yok, ama eğer ısınamıyor ver verim alamıyorsanız tekrar herkes size yardımcı olur.
  • ben geçen kış 31 dereceye ayarladığımda ağız çıkış sıcaklığını dijital termometreyle 59 derece ölçtüm. hitachi canavarsa benimki neyki o zaman .
    klimam fd35va.
  • quote:

Orijinalden alıntı: savaskalfa

ben geçen kış 31 dereceye ayarladığımda ağız çıkış sıcaklığını dijital termometreyle 59 derece ölçtüm. hitachi canavarsa benimki neyki o zaman .
    klimam fd35va.

Forumu incelerseniz 2 sene öncesi topikleri, hitachi inverter serilerinde ağız sıcaklığı 65-68 derece gören arkadaşlarımız da oldu.Tabi elbette ME FD serisi sizdeki en üst ME cihazı, güzel bir cihaz ama elbette en mükemmeli değil tüm cihazlar içinde.Güle güle kullanın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ygt07 -- 10 Ekim 2010; 14:46:57 >
  • Tabikide kışı bekliyorum. İşin rengi o an belli olacak. İnsallah uğraşmak zorunda kalmam. :(
  • quote:

Tabikide kışı bekliyorum. İşin rengi o an belli olacak. İnsallah uğraşmak zorunda kalmam. :(

İçiniz rahat etmiyorsa ki anlarım bu durumu her zaman, cihazın garantisi varsa çağırın servisini bir kontrol ettirin ki şikayetiniz şimdiden kayıt altına alınıp, bulundurulsun...
  • Servisle konusmakta yarar var haklısınız. Teşekkür ederim.
  • quote:

Servisle konusmakta yarar var haklısınız. Teşekkür ederim.

Rica ederim onların görevi bu çağırın,baktınız olmadı yine buradan yardımcı olmaya çalışırız.İnşallah bir problem yoktur.Geçmiş olsun...
  • Merhaba ;

Geçen kış başında ısınma amaçlı Hatachi RAS18CH5 (R22 Gazlı) modelini almıştım.
    Problu termometre ile yaptığım ölçümde orta fan hızında ağız çıkış sıcaklığı 57 derece geliyordu.
    Yılbaşına doğru Manisa da havaların -5 düşmesine kadar inanılmaz ısıtıyordu.Ancak belirttiğim sıcaklıklara kadar soğuyunca ağız çıkış sıcaklığı 53 lere kadar düştü ama çok sık defroza girerek 3-4 gün üşüttü diyebilirim..(set değerini sürekli 23 te kullanıyorum.)

Bildiğim kadarı ile sizinki R410 gazlı 14 lük düz model.
    Bence mutlaka servis çağırın çıkış değeri daha yüksek sıcaklıkta olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geofrey -- 10 Ekim 2010; 17:05:43 >
  • Sıcaklıklar epey düştü şimdiki durumu nedir?
  • Alternatif'in getirdiği 18000 lik inverter RAS18FH7 cihazlarda sorun yaşayan varmı arkadaşlar..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.