Şimdi Ara

Kuş için oda sıcaklığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
8.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar. Muhabbet kusumun kalacagi oda tahminen su anda 12 derece felan. Aksamlarida 5 derece oldugunu düşünürsek bu sicaklik olumsuz olarak etkilermi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kuşlar için En Uygun Oda Sıcaklığı

Kuşların, özellikle muhabbet kuşlarının sağlıklı ve mutlu bir şekilde yaşaması için uygun sıcaklık koşullarının sağlanması hayati önem taşır. Oda sıcaklığı, kuşlarının refahını etkileyen önemli bir faktördür.

İdeal Oda Sıcaklığı

Muhabbet kuşları için ideal oda sıcaklığı 20-25 santigrat derecedir. Bu sıcaklık aralığı, kuşların rahat ve sağlıklı hissetmelerini sağlar. Sıcaklık bu aralığın dışına çıktığında, kuşlar sağlık sorunları yaşayabilirler.

Çok Yüksek Sıcaklıklar

30 santigrat derecenin üzerindeki sıcaklıklar, muhabbet kuşları için çok yüksektir ve aşırı ısınmaya neden olabilir. Aşırı ısınma, nefes almada güçlük, letarji ve hatta ölüm gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Çok Düşük Sıcaklıklar

15 santigrat derecenin altındaki sıcaklıklar da muhabbet kuşları için çok düşüktür ve hipotermiye neden olabilir. Hipotermi, kuşların vücut sıcaklığının tehlikeli seviyelere düşmesi durumudur ve ölümcül olabilir.

Sıcaklık Değişimleri

Sıcaklıkta ani değişiklikler de muhabbet kuşları için zararlı olabilir. Kuşların oda sıcaklığındaki değişikliklere uyum sağlaması zaman alır ve aşırı sıcaklık dalgalanmaları strese ve hastalığa yol açabilir.

Önemli Hususlar

• Kuşunun kafesini doğrudan güneş ışığına veya ısıtma cihazlarına yakın yerleştirmekten kaçın.
    • Kafeste gölgeli bir alan sağla, böylece kuşun gerekirse serinleyebileceği bir yeri olsun.
    • Kuşunun her zaman temiz ve taze suya erişimi olduğundan emin ol.
    • Aşırı sıcaklık belirtilerini izlemek ve gerekirse veteriner hekiminize başvurmak önemlidir.

Muhabbet kuşlarının optimum sağlığı ve esenliği için doğru oda sıcaklığının sağlanması esastır. Kuşunun ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak ve uygun koşulları sağlayarak, mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürmelerine yardımcı olabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 5 derece bana biraz düşük gibi geldi. Hasta etmeyin kuşları ?
  • Çok az

• yaşıyor mu halâ!

• biraz düşük ama cereyanda (yani hava akımında) ve ıslak tüylerle kalmadıgı sürece pek bir şey olmaz. ama yavru alımı, yumurtaların saglıgı tehlikeye düşebilir . eger üretim haneniz var ve ısıtma yollarınız kısıtlı ise öncelikle köpük izolasyonla güzelce izole edin sonra odaya en az 3 tane 100'er litrelik akvaryum kurun (istediğiniz balıgı besleyin) akvaryumda en az 100'er wattlık ısıtıcılar olsun ve en az 26-27 derecede sabit tutulsun (akvaryumlarında kapaklarının en az yarısı açık dursun ). bu şekilde hem oda nemli olur (kuşların yumurtlaması için belli bir nemin olması gerekli yoksa kuş sıkıntıya girer) hemde ısınmış olur . burdaki bir çok üretici bu yolla ısıtıyor üretim hanelerini
  • Akşamları yatacağı zaman kuşun kafesini kalın bir örtü, çarşaf vb. ile kapatın. Hava alması için boşluk bırakmayı unutmayın. Faydasını göreceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eray36 -- 7 Şubat 2013; 2:43:53 >
  • 18-22 derece normal midir arkadaşlar kısa veya uzun sürede kuşa sorun yaratır mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kombi kaç derece olmalı
    geçen yıl açıldı
    Oda sıcaklığı normal mi???
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sasa_iliç

18-22 derece normal midir arkadaşlar kısa veya uzun sürede kuşa sorun yaratır mı?

gayet iyi bir sıcaklık. birazda odayı nemlendirebilirseniz çok güzel olur. bizim buradaki üreticiler bile 10-15 derece arasında yapıyorlar üretimi .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Raven

quote:

18-22 derece normal midir arkadaşlar kısa veya uzun sürede kuşa sorun yaratır mı?

gayet iyi bir sıcaklık. birazda odayı nemlendirebilirseniz çok güzel olur. bizim buradaki üreticiler bile 10-15 derece arasında yapıyorlar üretimi .

Nemlendirme için önerebileceğiniz birşey var mı illa nemlendirici mi almam gerekiyor?

• Bir de kuşu alırken nelere dikkat etmeliyim erkek olmasını da istiyorum bugün alacağım kuşu?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Black Raven

quote:

Nemlendirme için önerebileceğiniz birşey var mı illa nemlendirici mi almam gerekiyor?

kuş eşli ve yumurtlayacaksa nem önemli yoksa nem çokat önemli değil. ama kuşunuz yumurtlama arefesinde ise kafesin durdugu oda da soba varsa üstüne içi su dolu çaydanlık veya içi su dolu tencere koyabilirsiniz (ağızları açık olacak) veya kalörifer varsa üstüne ıslak bezler koyarak odayı nemlendirebilirsiniz . ama imkanınız varsa ve akvaryum hobisini seviyorsanız ben size akvaryum öneririm
    kuşu ne için alacagınıza bağlı. eger evcilleştirmek için alacaksanız yeni yeme düşmüş bir kuş alın . yanlış bilmiyorsam konyadaydınız siz otogarın orada meyhanelerin arka tarafına gelen bi akvaryumcu var orada çok güzel pamuk gibi yavrular var . ama başka yerden alacaksanız alacagını zkuş ne kadar küçük olursa o kadar iyi olur. gagasında ceresinde gözünde kanatlarında ve ayaklarında problem olmasın , durgun olmasın sürekli uyukluyor gibi olmasın . renkleri canlı olsun

• Kuşu aldım hocam Otogar tarafına gidemedim. Kuş 1 aydan biraz büyükmüş baktım çok büyük değil tam yavru. Sağına soluna baktım birşeyi yoktu kuşlar arasında en hareketlisini aldık en iyi yemi, gaga taşını aldık kafesi vardı. :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.