Apartmanın en üst katında oturuyoruz ev ısınmıyor bi türlü. Kalorifere dokunuyorum sımsıcak. Bizim olduğumuz kat tek daire altımızda 2 daire var ikisi de kirada.Birisi bekar eve geç geliyomuş diğerini bilmiyorum. Merkezi sistemle bir alakası var mıdır ? Evde oturmama, hiçbir yere çıkmamama rağmen hasta oldum. Ateşim çıktı, gribim ve kuru öksürüğüm var. Ateşim biraz geçti gibi. Zengin insanlar değiliz doğalgaz faturası da yüksek geliyor zaten o da zamlandı. Bu konuda ne yapabilirim ? Evi nasıl ısıtırım ? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SYRISN -- 20 Ocak 2022; 4:39:21 > |
Petekler Isınıyor Ama Ev Isınmıyor: Nedenleri ve Çözümleri
Peteklerin yüksek derecede yanmasına rağmen evin ısınmaması, yaygın bir sorundur. Bu soruna neden olan birkaç olası neden vardır:
- Yetersiz sirkülasyon: Petekler ısınıyor ancak sıcak su, borulardaki hava kilitleri veya pompadaki arızalar nedeniyle peteklere tam olarak ulaşmıyor olabilir.
- Tıkalı veya kirli petekler: Peteklerin içerisi kireç, pas veya tortu birikintileriyle tıkanmış olabilir, bu da ısı transferini engeller ve odaların ısınmasını zorlaştırır.
- Yetersiz yalıtım: Evin yalıtımı yetersizse, ısı peteklerden kaçarak dışarı çıkar ve ev ısınmaz.
- Kapı ve pencerelerden hava sızıntıları: Kapı ve pencereler etrafındaki boşluklar veya çatlaklar, soğuk havanın içeri girmesine izin verebilir ve evin ısınmasını engeller.
- Termostat arızası: Termostat arızalıysa, sıcaklığı doğru bir şekilde algılamayabilir ve peteklerin gereğinden fazla yanmasına neden olabilir.
- Hava kilitlerini kontrol edin: Peteklerin üst kısımlarında hava kilitleri olup olmadığını kontrol edin. Hava varsa, kullanma kılavuzuna göre havalandırın.
- Petekleri temizleyin: Peteklerin içini kireç çözücü veya sirke ile temizleyerek tıkanıklığı giderin.
- Yalıtımı kontrol edin: Evinizin tavan arasını, duvarlarını ve pencerelerini kontrol ederek yalıtımın yeterli olup olmadığını belirleyin. Gerekirse, daha fazla yalıtım ekleyin.
- Sızıntıları tespit edin: Kapı ve pencerelerin etrafına bir mum yakın. Alev titriyorsa, hava sızıntısı var demektir. Sızıntıları kapatın veya conta ekleyin.
- Termostatı değiştirin: Termostatın düzgün çalışmadığından şüpheleniyorsanız, yeni bir termostatla değiştirin.
Bu çözümleri uygulayarak, peteklerin ısınmasına rağmen evinizin ısınmaması sorununu çözebilir, enerji tasarrufu sağlayabilir ve evinizin konforunu artırabilirsiniz.