< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZoMbEi -- 31 Ocak 2016; 9:07:29 > |
Oda Termostatı 24 Gösteriyor Ama Ev Serin: Olası Sebepler ve Çözümler
Oda termostatınız 24 derece gösteriyor ancak eviniz hâlâ serinse, bu durum can sıkıcı olabilir. Bu sorunun birkaç olası nedeni ve çözümü mevcuttur:
-
Oda Termostatı Sıcaklığı Yanlış Gösteriyor: Termostatınızın sensöründe bir sorun olabilir veya hatalı okuma yapıyor olabilir. Termostatı başka bir odaya taşımayı deneyin veya bir termometre ile odanın gerçek sıcaklığını ölçün.
-
Oda Termostatı Derece Yanlış Gösteriyor: Termostatınızın kalibrasyonu bozulmuş olabilir. Termostatın kullanıcı kılavuzundaki talimatları takip ederek kalibrasyonunu ayarlayın veya bir teknisyenden yardım alın.
-
Oda Termostatı Oda Sıcaklığı Yanlış Gösteriyor: Termostatınız odanın doğru sıcaklığını algılamıyor olabilir. Termostatın bulunduğu yeri kontrol edin ve doğrudan güneş ışığı veya ısı kaynaklarından uzak olduğundan emin olun.
-
General Oda Termostatı Oda Sıcaklığı Yanlış Gösteriyor: Termostatınız yeniyse, arızalı olabilir. Üreticinin garanti kapsamını kontrol edin ve gerekirse termostatı değiştirin.
-
Oda Termostatı Yanlış Gösteriyor: Termostatınızın pilleri düşük olabilir veya elektrik bağlantısı kesik olabilir. Pilleri değiştirin veya bağlantıyı kontrol edin.
-
Termostat Derecesi Yükselmiyor: Termostatınızın ayar noktası çok düşük olabilir. Termostatı daha yüksek bir sıcaklığa ayarlayın ve birkaç dakika bekleyin.
-
Oda Termostatı Sıcaklığı Yükselmiyor: Isıtma sisteminiz düzgün çalışmıyor olabilir. Kazanı, kombiyi veya ısı pompasını kontrol edin ve gerekirse bir teknisyenden yardım alın.
Bu adımları uyguladıktan sonra, oda termostatınızın doğru sıcaklığı göstermesi ve evinizin rahat bir sıcaklıkta olması gerekir. Problem devam ederse, profesyonel bir HVAC teknisyeninden yardım almanız gerekebilir.