< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Ankara Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri (AU CS) (3. sayfa)
-
-
Eğer gerçekten bilgisayar/yazılım ağırlıklı bir bölüm istiyorsanız yazılır diye düşünüyorum çünkü o sıralamalarda üniversite,şehir ve bölüm olarak bu bölüme alternatif ceng/seng yok bence. O sıralamalardaki uludağ, ikçü ceng gibi bölümlerden üniversite ve bölüm olarak iyi olduğumuzu düşünüyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bölüm tamamen türkçe eğitim mi yoksa en az yüzde 30 ingilizce mi
hocam ankara üniversitesi yazılım mühendisliği hakkında bilginiz nedir? okunur mu kampüsü / eğitimi / kulüpleri vs nasıldır
-
Hocam bölüm %100 türkçe eğitim sunuyor fakat bazı önemli kelimelerin İngilizcedeki karşılığı da ekstra söyleniyor genelde.
Hocam kulüpler olarak yukarıda yazdığım kulüpleri biliyorum yazılım mühendislerinin olduğu ve iyi diyebilirim gerçekten kaliteli ve faydalı etkinlikler yapıyorlar. Onun dışında eğitimi konusunda açıkçası pek bilgim yok. Kampüsleri de Gölbaşı'nda bulunuyor. Gölbaşı kampüsü geniş bir kampüs fakat merkeze uzak ıssız bi yerde kalıyor. Barınma olarak Gölbaşı, kyklar olsun okulun kendi öğrenci evi olsun imkanları fazla. Bildiklerim bunlar bence bölümün en büyük sıkıntısının kampüs konumu olduğunu düşünüyorum iyi araştırmanızı tavsiye ederim.
kanka tanıtım ne zaman yüklenecek
-
hocam tanıtım bugün yeni yüklendi izleyebilirsiniz.ANKÜ Fen İstatistik Öğrenci Topluluğu - AFİTyoutubeAFİT | Ankara Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölüm Tanıtımıhttps://www.youtube.com/watch?si=ZwoR2swJadB15jdk&v=Eg5Q3vW7NFc&feature=youtu.be
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Para yazılımda
20k dan alım fırsatı şuan
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Up
Sonup
isteğe bağlı hazırlık okuyacağım icin ankara üni 2023-2024 kayıt kılavuzundaki kontejanlara baktım ama fen fakültesi kısmında bilgisayar bilimleri yok, eklenmesi mi unutulmuş acaba yoksa okuyamıyor muyuz
-
Selamlar
Normalde bilişim bölümlerine soğuk bakıyorum bunun sebebi ise piyasada edindiğim bazı talihsiz tecrübeler , birçoğumuzun endişesi yapay zeka, vb diğer şeyler :). Normalde ben de yazılımcıyım, geçmişte hep bu alanda doktora yapıp akademisyen olmak istiyordum fakat şimdi sağlık/temel bilim gibi diğer bölümleri de değerlendiriyorum. Maalesef malumunuz Türkiye genelinde bilişim bölümlerinin büyük bir payında ciddi bir akademisyen sıkıntısı var. Benim gördüğüm bu bölüme ve diğer yakın bölümlerde ne yazık ki o kök ve temel eğitim layığıyla verilememekte ve çekirdek kadro oluşturulamamakta.
Ben de şu anda Ankara Üniversitesi'nde önlisans yazılım bölümü okuyorum fakat seneye YKS sınavına tekrar hazırlanıyorum bölümden memnun olmadığım için. Maalesef önlisans bölümü olarak bölümümün verdiği eğitim in -şakasız ve ciddili- aşırı yetersiz olduğunu belirtmem gerekiyor. Eğer ki ben bu bölümü tercih edecek olsaydım sadece konumu için tercih ederdim.
Yanlış anlaşılmasın, bölüm uzun yıllardır tam olarak okumak istediğim yer. Ve eminim harika fırsatlar sunuyordur. Fakat henüz çok yeni bir bölüm ve derslerinin çok cezbettiğini söyleyemeyeceğim. Ve hoca sayısı da çok az. Daha gelişmesi gerek. Bizim bölümden ortak dersler var ve "içtenlikle umuyorum" ki bizim bölümdeki hocaların anlattığı gibi ders anlatmıyorlardır. :))) İleride harika işler çıkaracak inanıyorum buna :)
Eğer seneye iyi bir sıralama yapabilirsem değerlendireceğim bölümlerden biri olabilir.
-
Hocam attığınız kılavuz 2023-2024 yani geçtiğimiz seneye ait kılavuz geçen sene için bölüme kontenjan verilmedi tahminimce bölümün ilk senesi olduğundan fakat bu sene isteğe bağlı hazırlık kontenjanı bölüme verilecek. 2024-2025 kılavuzu yayınlanınca fen fakültesi kısmına bizim bölümü de yazarlar.
Hocam öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Hoca sıkıntısı olarak haklısınız özellikle bilişim sektöründe hocaların az olduğuna bende katılıyorum ve sebebinin çoğu bilgisayar mezunlarına şirkette yazılımcı olmanın akademisyen olmaya göre daha cazip gelmesinden dolayı olduğunu düşünüyorum. Burada bizim bölüm bazında söylemek istediğim hocalarımızın networkleri gerçekten kuvvetli ve bu sebeple ilerleyen dönemlerde rahatlıkla bölümdeki hoca ihtiyacını kapatırlar diye düşünüyorum. Ve zaten eksik olduğumuz yerlerde mühendislik fakültesinden gelen hocaların desteğini alma gibi bir avantaja da sahibiz özellikle ilk sene bu avantajı kullandık. Bölümün hoca sayısı şuan az ama mühendislikten aldığımız destekler ve bölümde şuan yeni gelen öğrencilerle birlikte 2 sınıf olacağından dolayı pek sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum ve ilerleyen donemlerde de muhakkak alımlar yapılır. Dersler sizi hangi yönden cezbetmedi bilmiyorum ama kendi açımdan bölümde okuyan biri olarak memnun olduğumu söyleyebilirim. Derslerin işleyişi de genel olarak uygulamalı bol pratikli bir şekilde geçtiği için akılda kalıcılığı yüksek diyebilirim. Seneye sizleri de bölüme bekleriz hocam.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Ankara'da bir vakıf üniversitesinde yazılım mühendisliğinde ilk yılımı tamamladım ama okuldan hiç memnun değilim o yüzden yatay geçiş yapmayı düşünüyorum. Bu bölümü geçen sene de görmüştüm ama yeni açıldığından güvenememiştim şu an da tek sorun mühendislik olmaması ve bilgisayar bilimleri ismi pek yaygın değil o yüzden iş bulmakta sorun yaşanır diyorlar bu konuda hocaların vs görüşleri neler?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X